KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


onsdag 11 juli 2012

NÄVOR, ROSOR, RABATTER & SANTOS

Jag har ju aldrig speciellt svårt att hitta ämnen som jag vill blogga om - och den här gången är det värre än vanligt. Jag har massor på hjärtat.....

För det första så rensade jag - återigen - pallkragslådorna och upptäckte då att det var väldans glest i den rosa lådan. Alltså fick vi ge oss iväg och kompletera lite. Ja, vi gjorde ju annat också naturligtvis!

Det slutade med att jag, som ville ha några perenner och inte sommarblommor, inte hittade några snygga rosa. Alltså blev det cerisrosa istället; 2 nävor `Max Frei´ (som jag har tidigare och gillar) samt en stjärnflocka (`rubra´).
OK, fotot är visserligen taget från andra hållet men växterna syns knappt efter planteringen. Det var en droppe i havet.....

...men jag vet ju hur stora dom blir. Den ovan är en enda planta med `Max Frei´!

Här är det en annan näva, en enda blå `Rozanne´, som håller på att ta över hela lådan!

Den här nävan heter `Red Admiral´ och den har en helt underbar stark cerisrosa färg.Här är det `Rozanne´ igen som jag tycker har ett fint växtsätt och som blommar hela sommaren ända fram till frosten - den har jag därför på flera ställen!

Det växer dock annat nedanför rosenspaljén, t.ex. den här dahlian som något odjur har käkat på!

Austinbuskrosen `William Shakespeare 2000".

Den vita klängrosen `Ilse Krohn Superior´.

Klängrosen `Händel´. 

Buskrosen `Rhapsody in Blue´.Som jag berättade i förra inlägget så har vi börjat rensa och kantskära "långrabatten" och är nu färdiga med hälften. 

När man fick bort ogräset så var det en hel del som tittade fram, den här blå binkan t.ex. 

Men.....vi har alltså hälften kvar att rensa och idag fixade vi ingenting här, vi ägnade oss istället åt att rensa och beskära på ett par andra ställen. Man måste ju variera sig!

Kolla hur det såg ut under hela den "lilla altanen" på framsidan. Alltså precis som det är på den vänstra sidan av bilden var det under hela. Detta är alltså en kombinerad "före - och efterbild". *fniss*  
Nu är nunneöreten dock bara ett minne - ett par veckor fram, sen är det väl dags igen att börja rensa! 

Santos - som opererat bort urinstenar - mår jättebra och på fredag ska stygnen tas bort. Jag tror att han kommer bli jättearg och måste få en sovspruta, men efteråt kommer han vara jätteglad och nöjd att dom kliande stygnen är borta och att han till sist får vara utan tratt. 

Förtsökte få en bild på såret, men han är inte glad när man försöker att vända honom. Dock har jag fått tvätta såret, men förmodligen har det varit skönt när det börjat läka och kliar. Men husse lekte och busade lite med honom och då gick det något så när!


Ska bli spännande att se hur det ser ut sen, för just nu ser det ut som om det är jag som sytt ihop såret. Alltså väldans fult! Mer eller mindre bara ihoptråcklat!!

I morgon åker jag till Stockholm, båten går 07.05 och jag åker hemifrån vid halv sex och kommer väl hem runt 23.15. Blir en lång dag, men jag ska på mitt första återbesök till Sophiahemmet. Tror att det blir riktigt lyckat, har ju gått ner totalt 15 kg- inte dumt alls!

15 kommentarer:

Charlotta sa...

Vilken härlig dag i trädgården. :)
Kanske är det tvestjärtar som knaprar på dina dahlior, de gillar den smaken har jag förstått.

Ha en bra dag i Stockholm i morgon.

Gela sa...

Hej vad mycket fint du har här på bloggen din! 15 kg det var inte illa! Nu måste jag läsa ikapp lite här hos dig. Ha en fin dag i Stockholm/Gela

mammi sa...

Hur i fridens dar kan du ha alla blomnamn i huvudet. Jag var stolt för att ha köpt en underbar ros, som du också har, Rapsodie in blue (eller hur det stavas),det namnet la jag på minnet. Till vilken nytta då ??? Förra året blommade den för första gången, och inte f-n var det nån Lila ros, utan en knallröd, inget fel på den, men, men. Telefonerna vi haft sånt strul med är fixade, väl kanske att jag aldrig ger mig om jag anser att jag har rätt. Det skulle kosta bl.bl. och utföras efter ett visst antal arbetsdagar o.s.v. Stoppade Autogirot, för att avvakta svaret jag bett om.
Ha det så gott alla tre
Kram
Mammi
(Vår svärson har en hund som också opererats som Santos, gick bra) När han köpte den skulle stamtavla och hela kittet göras, kvickt ett namn som börjar på U, fick han veta. Jodå han heter som min gubbe)

Ruben sa...

Lycka till i Stockholm! Kan kanske vara skönt att ta en paus från trädgårdsarbete någon dag!
Nävor kan man inte få för många av. Det var väldigt vad din Rozanne blommar! Här vet jag inte om den ens lever (den står tillsammans med andra nävor, därför är det inte så lätt att veta vilken som är vilken). Men här finns ju myror, som kan ställa till det om de gräver gångar runt rötterna.

Ha det gott!
/Ruben

PS
Vad snygg ena sidan var vid altanen! Du får gissa vilken! ;-)

Evas Kvarnaro sa...

Nävan Rozanne tilltalar mig,får du fröer, tänk på mig.Rosor är livet,
rosen `Ilse Krohn Superior` är ju helt fantastisk, kan du gräva upp den och skicka den till mig, tack !
Rabatterna är helt felfria,men det är ju klart ett sådant stort glapp
i pallrabatten blev ett minus,hi hi
fastän du gjort ditt bästa med att plantera nytt, fniss fniss fniss.

Duktig som sjutton,15 kg mycke bra
gjort Susie !
Äntligen Santos blir du av med struten,fastän den var nyttig,
duktig vovve, nu "killar" jag dig
lite under hakan oxå, när jag ser på bilden.
Din Rolle har ju skött om er väl,
du och santos har ju varit hans
såkallade patienter.

Sköt om er väl/ Eva

Monica sa...

Stackars Santos ,,om dom bara kunde förstå att det blir bättre.
Lycka till i Stockholm, 15 kg det var bra kämpat , ha en gott veckoslut nu måste jag läsa lite mer baköver i din blogg vart ett tag sedan jag varhär. kram Monica

Monica sa...

Stackars Santos ,,om dom bara kunde förstå att det blir bättre.
Lycka till i Stockholm, 15 kg det var bra kämpat , ha en gott veckoslut nu måste jag läsa lite mer baköver i din blogg vart ett tag sedan jag varhär. kram Monica

Ingrid sa...

Stackars lille Santos!
Hoppas att det där såret läker kvickt så att han slipper ha den där tratten på.

Klart att de kommer att bli nöjda med dig på Sofiahemmet när du gått ner så mycket som 15 kg.

Lycka till på resan!
Kram, Ingrid

Ölandsvindar sa...

Åh vad tråkigt att du var tvungen att åka till trädgårdsmästaren igen! Hahahaha. Det är ju det roligaste som finns. Och vilken kille skulle inte vara jättesur om man försökte ta ett kort på snoppen (de flesta iallafall). Skönt ändå att både du och vovven mår bra och vilka fina rabatter du har!
Kram, kram
Kerstin

Nina/Stjärnkraft sa...

15 kilo, redan?! Wow, liksom! GRATTIS!! Det måste väl kännas fantastiskt att resultatet visar sig så otroligt snabbt?

Santos ser ju ut att ha kurerat sig alldeles utomordentligt även han efter sin operation, och jag instämmer med Kerstin här ovan: vilken karl vill visa snoppen på bild hur som helst?

Så du har också en 'Ilse Krohn'. Jag hoppas verkligen att din är i bättre skick än min, för hon ser inte mycket ut för världen den här sommaren. 'Wrams Gunnarstorp', som växer ett par meter längre bort, är stor som ett hus och Ilse ser ut som en mager skrika i jämförelse.

Den där 'Rhapsody in Blue' måste jag omedelbart googla på! Vilken tjusig sak! Och så många härliga nävor du har! Googling även där ;o)

Din beställning är expedierad och på väg med posten sedan igår e.m. Hoppas boken lever upp till förväntningarna och gör den inte det får du väl ge mig en välriktad högerkrok om vi ses nån gång ;o)

Oljekritan sa...

Här sitter jag och hoppar högt då ditt fågelkvitter kommer farandes...tittade ut genom fönster här på femte våningen och fattade noll..har alla fåglar äntligen kommit hit upp till mig...
Fina blommor du har..och lille vovsingen...med strut..hoppas han kryar sig fort Kram Karina

TrädgårdsPrinsessan - Annika sa...

Så mycket vackert ni har i trädgården! Nävorna är verkligen underbara - och dessutom tåliga och tacksamma :-) Och Santos ser ut att må riktigt gott (trots operation) :-)

/Annika

TrädgårdsPrinsessan - Annika sa...

Så mycket vackert ni har i trädgården! Nävorna är verkligen underbara - och dessutom tåliga och tacksamma :-) Och Santos ser ut att må riktigt gott (trots operation) :-)

/Annika

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Det ser ju aldrig mycket ut för världen när man precis planterat nya växter MEN de växer ju till sig så man får ha lite tålamod :-)
Hoppas återbesöket på sjukhuset gick bra!
Ha det gott. /Ingela

Rosor och ruiner sa...

Oj, redan 15 kr minus!? Vad duktig du är! Hur tycker du att det är, är det inte jobbigt att inte kunna äta som vanligt?
Tyvärr kan jag inte se dina bilder idag, min dator är sååå seg nu igen, trist...men den bättrar sig väl...