KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


lördag 16 juni 2012

VÄXTER OCH ÅTER VÄXTER

Vi har fått regn! Hela 1 mm!! Det är inte utan att man önskar att vädergubbarna hade fel den här gången. 


Dom skrev/uttalade sig igår om att det skulle regna fram till elva på förmiddagen och sen skulle det bli bättre väder - och tyvärr hade dom alltså rätt idag. Tillhör inte vanligheterna precis!

Alltså har jag "roat" mig med att vattna. hade två slangar, den ena från det kommunala vattnet som jag vattnade med i pallkragslådorna med hjälp av en rotbevattnare. Den andra från brunnen som jag vattnade hela "förträdgården" med spridare - både buskar och gräsmatta. Den senare var nämligen brun och jag gillar inte bruna gräsmattor. Det räcker att vi har en med fläcktyfus på "innerträdgården"!

Bilderna ovan är från "pallkragslådorna" som verkligen är fyllda med växter i år. Har bara fått komplettera med 6 sommarblomsplantor, vilket inte är mycket på 10 m x 0,8 m rabatt! 
Men det är inte bara i pallkragarna det är utsålt, även "långrabatten" är helt igenväxt. Tyvärr är mycket av det ogräs - för den här rabatten är inte rensad alls i år - men ogräsen syns inte så mycket för det är så många andra växter. Både, träd, barrväxter, buskar och perenner. Allt enligt engelsk mönster!

Men ovanpå slangbevattningen - som jag har kört med hela veckan - så har jag också kånkat på vattenkannor. Massor!
Det är ju många krukor som behöver extra tillskott av vatten nu när det är så vansinnigt torrt!
Bl.a. den här dahlian som jag har i en stor kruka nedanför altanen på baksidan. Tyvärr har jag inte en aning om vad den heter!
Den ovan är dock ett litet träd, en rödbladig Acer negundo. Jag har en gulbladig också...och en vit & grönbrokig...och en vit, grön & rosabrokig. Jag är väldigt förtjust i dom.....*fniss*

Här är det den senaste syrenen, en hängsyren; Syringa reflexa. Men jag måste säga att den andra som jag köpte förra året har mörkare och snyggare blommor. Konstigt!
Mera buskar, bl.a. smällspireor i både gult och rött samt en liten Acer.

Till slut har vi den jättesöta lilla amerikanska busk-kastanjen som blev lite frostskadad när det var frost för ett par veckor sen. Halva busken frös ner, men resten är underbar!

Nu känner jag att det börjar dra lite i ögonlocken, så det är time att lägga sig. Ska upp fem i morgon bitti! 

TREVLIG HELG

11 kommentarer:

gunsan sa...

Så många vackra blommor och buskar.Det syns inte på dina växter att det är torrt.Här regnade det större delen av gårdagen och i natt har regnet vräkt ner så hårt att jag vaknade av ljudet.Önskar jag kunnat skicka över lite till dig.Kram.

Mimi sa...

Ojsan så mycket fint och vad otroligt mycket som blommar hos dig. Den amerikanska kastanjen är verkligen härlig. Månne den skulle klara sig här uppe i vår skärgård. Så ni har torrt, här regnar just nu så det lider inte vi av ännu. /Mimi

Ruben sa...

Dina växter ser då inte ut att lida av torkan, men så har du ju vattnat dem bra också!! Här bara regnar och regnar det!

Ha det gott!
/Ruben

Rosor och ruiner sa...

Ja, det blev inte så mycket i mätaren i går, trots att det regnade ganska länge tyckte jag, och precis mitt på dan också, när jag skulle på trädgårdsvandring...men i morse öppnade sig himlen över Visby, och det har kommit 10 mm! Hoppas ni också fick något då!

Anita sa...

En sån skillnad det kan vara. Här har SMHI gått ut med klass 1-varning för regn och den verkar befogad, för som det har regnat och regnar fortfarande. Nu lär man inte behöva vattna i varje fall. Det ska klarna upp i eftermiddag och det hoppas jag stämmer.

Annars har jag njutit av dina härliga bilder på dina lika härliga växter. Alltid en fröjd att gå in här hos dig.

Ha en fortsatt skön helg!

Vittran sa...

Underbart med alla växterna! Fast det är lite tråkigt att gräsmattan redan blir fläckig. Så torrt har vi inte här ännu.
Trevlig kväll!!!!

Monica sa...

oh! så fint dina pall kragar är så härliga, jag blev just av med en kommentar men jag prövar igen..
torrt ja du det är det här med fast här syns det mer än hos dig..ha en go vecka kram Monica

Oljekritan sa...

Oh så vackra blomster så fina små rum av snygga kombinationer i din trädgård..klart det må vattnas..men kom det nåt regn..Här har det regnat kraftigt..och blåst..
Kram Karina

Evas Kvarnaro sa...

Jasså det blev inte tillråckligt med regn, men vänta du, känner på mig att ni får till midsommar,
när ni inte vill ha det. Men naturen suger mycke nu,det sägs
att mycke regn innan midsommar
blir aldrig för mycke.
Eran trädgård är prunkande vacker.
Kram/Eva

FotopunktMis/Maria Thorbjörnsson sa...

Hej vännen..va ska du upp och göra kl.5..njuter av din frodiga trädgård..förstår att det vattnas när torkan sätter in..inte som här då..går inte en dag utan regn..ha det..Maria

Veronica sa...

Susie..du har det så fantastiskt fint! Tänk hur mycket det skiljer mellan stockholm och gotland... vi har ju fått regnrekord ! Det mesta på 111 år!! Och det märks må jag säga. Allt växer sig jättestort. Även ogräset :)

Kramar