KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.


Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.


Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


fredag 1 juni 2012

NY IDÉ, MED FÖRE & EFTER

Nu är det hårdkörning här hos oss. Jag FÅR ju inte göra något på två veckor efter operationen och sen ta det halvlugnt i ytterligare två. Hur 17 ska man klara det!?
I förrgår planterade jag hängsyrenen jag köpte på Zetas utmed vägen (kolla in dom nästan utblommade orkidéerna bakom). Där hade tidigare växt en mycket vacker liten buske med lila bär, men den hade dött i år. Även en annan, fast mycket tåligare buske som dock var angripen av "nattsmyg" förra sommaren, har också visat sig vara död. Den har vi dock inte grävt upp ännu. Den stod lite väl nära några andra, så den ska jag nog inte ersätta med något - tror jag! *fniss*


Som synes så har det sådda gräset inte tagit sig på baksidan. Det är så dålig jord där, nästan bara sand, och så har det varit enormt torrt. Visserligen vattnar jag som en dåre (vi har egen bevattningsbrunn), mend et blir inte riktigt samma som regn. Så nu vill jag snart ha det.....

Man kan ju tycka att två dagar inte är långt, men när det gäller blommande träd så är det tydligen jättelångt! Både den nya prydnasapeln och det lilla japanska  körsbäret hann nästan blomma över helt. Så det blev inga tjusiga bilder på dom!

Likaså hade både svavelpionen och rosenpionen blommat över (se rosenpionen i övre högra hörnet). däremot så blommar syrenerna som bara den nu, även min gula. 
Tänk att det hjälpte att skälla på dom och hota med uppgrävning för något år sen. Dom hade inte växt och jag var precis på väg att ta bort dom, när dom helt plötsligt både började växa blomma. Och i år är dom jättefina!


Min jättestora Tage Lundell-clematis som jag hade med mig från Stockholm, satt jag idiotiskt nog i stenrabatten vid ingången under en liten vacker spaljé jag fått av f.d. grannen. Tyvärr växer den så enormt att jag får klippa den 3-4 gånger varje säsong, så i år bestämde jag mig för att klippa ner den helt. Nu blir det alltså inga blommor i år, men växer det gör den! Snart måste jag nog ta bort den helt, även om jag egentligen inte vill. Men den tar upp hela ingången om den får hållas!!

Här ser man att vi har rensat och kantskuret "gräs- och bamburabatten" och håller på att lägga på täckbark. Men man ser också att det inte finns någon stor svartstammad bambu i övre hörnet kvar. Den hade frusit ner, så jag har klippt bort den. Den kommer kanske något nytt så småningom, så jag har inte tagit bort den helt. Först tänkte jag nästan låta dom svarta stammarna vara kvar - som ren dekoration - men jag ändrade mig. Jag har ju en sån här bambu på altanen och den ska ner i någon rabatt i höst. Dock inte i den här som tydligen inte passar dom, den vill ha både mer vatten och mer sol och dessutom betydligt bättre jord. Här är det väldigt mycket sand i jorden! Förmodligen därför inte det nysådda gräset växer här heller!!

FÖRE & EFTER

När jag tog bilden på "gräs- och bamburabatten" så kom jag på att jag skulle göra speciella inlägg med före & efterbilder. Här kommer det första från "grushörnan" där man bl.a. ser alla kungsljus som spritt sig över hela hörnan. Det har nog aldrig varit så mycket ogräs här någon gång, dom gillade tydligen vintern och våren.
Så idag rensade jag 1/3-del och så kärrade Rolle dit sten som jag la på. Det var ju 8 år sen vi gjorde den här hörnan, så mycket av stenarna hade sjunkit ner i sanden. Nu har vi ju massor av sten hemma efter omdräneringen, så nu gäller det att passa på att fylla överallt där det behövs! 
Men jobbigt var det, speciellt med tanke på att vi slutfixade "gräs- och bamburabatten" på förmiddagen. Dessutom blev det naturligtvis soligt och riktigt varmt; hela 18 grader! Men jag klagar inte!!

9 kommentarer:

Nora sa...

Oj, vilken skillnad på före och efter!! Jättefint blev det!

Här i Tyresö har vi äntligen fått regn nu, kanske är det på väg till er sen?

Hoppas du får en trevlig helg!

Rosor och ruiner sa...

Oj, hur skall du klara av att göra ingenting...förstår att du ligger i nu så allt blir "klart" innan din operation.
Kul med före o efterbilder, det gillar jag! Då får man verkligen se vad man har gjort!
Ha det gott!

Oljekritan sa...

oj då har du en del att göra...Zetas...åh där finns så mkt fina att köpa..
Hoppas det går bra sen..efter operationen..att inte gräset växer för fort och att blommorna sköter sig själva..kram Karina

samson sa...

förstår att du jobbar passar på nu,
kul med före och efter
ha det så bra
maggan

Evas Kvarnaro sa...

Hej ! Det är väl inte konstigt att vi i Norden bara pratar väder, från den dena dagen till den andra
kan det skilja ca 15 gr, när det börjar regna.Och när det börjar vill det inte sluta. Det åskar, haglar, och bäst som det regnar kommer det en skur.Ska man skratta eller gråta, vet ej,för en del får för mycke blött en del inget.
Men inte ska vi väl behöva hacka tänder i juni.
Men du Susie behöver ej vara orolig
vad du ska göra vilotiden,veckor går fort, och du hittar säkert på nåt att pyssla med. Annars är det rätt tid att bara vara,och lukta på blommorna.
Må väl / Eva

Ruben sa...

Vilken förändring det blev av "grushörnan"!! Kungsljus är ju annars både ståtliga och vackra, men de har en förmåga att slå sig ner på fel ställen! Väldigt fint blev det!

Visste inte, att det fanns gula syrener! Har aldrig sett någon, varken på bild eller i verkligheten tidigare. Det verkar vara ett riktigt fint syrenår i år!!

Ha det gott - och hoppas ni slipper vår kyla, svinkallt har vi.
/Ruben

Anita sa...

Alltid kul med före och efter -bilder. Gillar er grushörna. Växterna lyser verkligen mot de vita stenarna. Förstår att det är mycket nu, innan operationen. Här har det regnat, blåst och varit jättekallt de senaste dagarna. Igår hade vi ihållande regn, 5 plusgrader och en isande kall vind. Då blir det inte mycket gjort i trädgården. Hoppas ni haft drägligare väder även om jag vet att du önskade regn.

Ha en fortsatt skön helg!
/Anita

Christina sa...

Så flitiga ni har varit! Det blir så fint! Nu hoppas vi på lite varmare väder, med lite regn emellanåt.
Idag har jag varit på tre trädgårdsbesök, det är härligt med lite inspiration!
Ha det gott!

Ölandsvindar sa...

Jaha! Och snart får vi före- och efterbilder på dig också! Tänk att det alltid är något. Nu planerar grannen att bygga till på ett sätt som vi runtomkring inte är speciellt förtjusta i. Men då börjar jag direkt att planera en trädridå åt hans håll. Kanske cembratall och lärkträd. Det gillar fåglarna också och de lär tåla blåst och sand. Jag får prata med Boel.
Kram
Kerstin