KOMMENTAR

VIKTIGT!!!
Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!tisdag 12 juni 2012

ETT STORT TACK

Fortfarande tar jag nästan bara bilder från grundjobben i trädgården; alltså gruspåläggning, vattning, ogräsrensning osv. Jag måste nog börja sikta in mig på att göra lite "vackrare" bilder också, men det är inte så lätt. Men här kommer dock en riktigt vacker bild, det är fototavlan jag fick av Anita som kan konsten att ta vackra bilder. Jag fick den för att jag prickade in att vara den 30.000:e besökaren på hennes blogg! 
Jag blev enormt glad, hade inte fattat att det var den här tavlan jag skulle få (Men jag hoppades!). Den kom idag och sattes direkt upp på en väl vald plats i matrummet på väg in mot biblioteket under en originalteckning av Kellerman (det är han med serien Rocky), alltså har jag två original där nu!
 Men...man vet inte, jag kanske flyttar den. Brukar göra det ibland när lusten kommer på!!
Hjärtligt TACK Anita, tavlan ska bli mycket väl omhändertagen. 
Och vad säger ni, visst passar den mig - och hos oss!?

För att inte avskräcka eventuella besökare så ska jag i alla fall visa några vackra blommor och inte bara jobbilder, men först en översikt över pallkragsrabatten som verkligen är fylld till bristningsgränsen nu.. 

I en av dom första lådorna har jag den här - vad det nu kan vara!?  Måste slå upp min växtbok och titta om jag kan hitta den.
Dom här nedan var dock lite lättare; Det är en "röd" lupin (som visade sig bli rosaröd) med den vita vallmon i bakgrunden.
Sen har vi dom vackra amerikanska irisarna `Charming Billy´ med salvia i bakgrunden.

Men...nu måste jag övergå till mina vanliga grundjobbsbilder, här är det rensat och klart - fast lite vackert fastnade på den bilden också!

Här nedan är faktiskt den rabatt, murrabatten, som är mest eftersatta i år, men det växer så otroligt mycket i den att ogräset nästan inte får plats!
Till höger om "murrabatten" har vi det jag kallar "lyrrabatten" (beroende på att dom två rönnstammarna jag sparade när jag sågade ner det sjuka trädet bildar en lyra). Där växer den fantastiskt vackra hängsyrenen. som redan nu när blomknopparna precis håller på att slå ut är otroligt vacker! Tänk när den blir ett litet träd fylld med massor av blomknopp och senare rosa hängade blommor!! Wow!!!

Så avslutar jag dagens inlägg med lite grundjobbsbilder naturligtvis!

FÖRE & EFTER 

Så här såg det ut nedanför altanen tidigare idag.....


...och så här ser det ut nu. Tänk att det går så fort att få till saker och ting när man är två som hjälps åt!?

Så här såg det ut tidigare, fast igår så rensade jag faktiskt under den bortre spaljén.
Men så här ser det ut när det är klart. Nu ser man faktiskt att det är tre trekantiga rabatter gjorda i en trekant, med trekantiga spaljéer i mitten! *fniss*

7 kommentarer:

Ingrid sa...

Grattis till vinsten!!

Jag blir ju bara helt stum av beundran över resultatet av ert slit. Så himla snyggt!!

Kram, Ingrid

gunsan sa...

Himmel så fort det går att få så där fint.Tänkte gå ut i morgon och börja rensa i mina rabatter.Har städat huset nu i två dar så nu kan jag jobba ute utan dåligt samvete.MVH

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Stort grattis till den fina vinsten!
Hängsyrén låter fint, hoppas vi får se foto när den blommar för fullt.
Ha det gott. /Ingela

ormbunke sa...

Så glad jag blev att ni gillade tavlan. Tänkte så klart att du gillar rött. Den finns bara i ett exemplar.
Sen villjag ge dig ett stort tack för att du visar och beskriver din underbara trädgård. Här får jag inspiration. Murrabatten blev är superfin. Ha de gott. Kram.

blommor och kvistar sa...

himmel, susie, hur mycket ni har jobbat och fixat där i trädgården!! den är ju superfin nu med klara fina rabtter, inget råddigågg som hos mig =)
btack för mycket intressanta bilder, sköt om er och vovsingen

susanne

Ölandsvindar sa...

Åh, en fin tavla som passar bra på din vägg. Rensa ja! Det är väl det livet handlar om just nu.Men idag ska jag också plantera den lilla rosenbusken som var ett felköp. Jag har köpt ännu en cementring för att plantera den i. Det är enda chansen att behålla jorden kvar i min sandöken. Jag är lite avundsjuk på dina soppor. Jag har en karl som inte tycker att soppa är mat och jag kan inte laga dubbla rätter i dessa bråda tider.
Kram
Kerstin

Christina sa...

Så fint ni har det! Hoppas bara ni får lite värme så dina exoter tar sej! Hur har lilla vovven det? Frisk?/Lila-Christina