KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


onsdag 16 maj 2012

RUINRABATT OCH FUNDERINGAR

I går fick vi på förmiddagen rätt mycket gjort i trädgården, vi planterade bl.a. den stora bambun i "långrabatten" där vi förra året tog bort det sjuka lilla silverpäronet. Blev riktigt bra, men det återkommer jag till när jag visar lite fler bilder från altanens pimpning.

Efter att ha kört hårt till lunch så åkte vi iväg norrut. Min käre gubbe skulle köpa lite saker till sin "nya" gamla traktor, vi skulle köpa grönsaker på en gårdshandel i Fole och så skulle vi ta vägen över Visby hem för att köpa ett stort möbelöverdrag till soffan på altanen. 
Det brukar bli så vansinnigt mycket frömjöl från tallarna runt om, så lägger vi alla dynor, plädar och kuddar i soffan och sen hänger över ett skydd så slipper man skaka allt varje dag. 
När vi kom hem var det fortfarande fint och hyfsat "varmt", så vi tog en runda ut till ruinen för att njuta lite - men framförallt för att bestämma vad våra stora "dekorationer" skall placeras.
Santos var naturligtvis med, men han var inget glad så länge han fick vara kopplad så till slut så bestämde vi oss för att släppa honom lös.

Det går jättebra, men eftersom vägen går precis utanför så måste man hålla ordentlig koll på honom. Kommer det en annan hund t.ex. så kommer han garanterat att springa ut på vägen - och platta hundar är inget kul!

Vi har fått ett tråkigt besked; Den andra lilla podengon - Max - som flyttade hit till ön, måste omplaceras. Malin som har honom nu har börjat jobba på oregelbundna tider och han måste vara ensam massor med timmar vilket tydligen inte passar honom. Vi har frågat några vänner om dom kan tänka sig ta hand om en femårig snäll, kastrerad, lugn liten sötnos - men tyvärr har dom sagt ifrån. Och två hundar vill vi bara inte ha, även om Santos och Max gillar varandra!
Som ni ser av ovanstående bilder så är det massor av ogräs på "yttertomten" runt ruinen, så när vi satt där och njöt kunde inte Rolle låta bli att dra upp lite. Och det tackar man ju för!
Tillbaka till det här med "dekorationerna" hit ut. I helgen när tjejerna var med, så var vi iväg och tittade på en "död" traktor. Alltså en oreparerbar rostig liten och gammal sak, så nu är letandet efter en sån avklarad. Men...samtidigt hittade vi en liten tvåhjulig gammal och risig hästkärra, som vi naturligtvis föll pladask för!

Eftersom traktorn ska stå bredvid ruinen, nära vägen (den är ju så tung att ingen drar iväg med den) så bestämde vi igår att hästkärran ska stå så att vi ser den från altanen och från vägen. Så precis där jag står och tar det här fotot, bredvid - nästan under - den stora hasselbusken, där ska den stå. Så nu får Rolle lite jobb med att flytta en massa grus, men det gör han så gärna säger han!

När vi väl hade bestämt oss så gick vi förbi Pennys grav på vägen in till "innertomten". Där växer det nu två sorts narcisser, 5-6 pioner samt lite liljor - men så en massa ogräs. Vårkragar bl.a.. Måste därför ut idag och rensa, både där och på "murrabatten" som är helt igenväxt.


Men det är inte bara där det är igenväxt. Titta på ovanstående bild, visst 17 är det ramslök som tagit sig in i "långrabatten" - och vi som inte gillar vitlök!
Även under min "rosfolly" så är det helt utsålt, förutom klängrosorna - där har tre stycken frusit ner helt. Men dom kommer har jag sett. Det i bakgrunden bakom den lilla gulbladiga minischersminen är gräslök som i år spritt sig in bland stenarna. Men jag bryr mig inte så mycket i år, får ta bort det när jag får lite tid över!

Häggmispeln som har suttit i "långrabatten" i hörnan till "förträdgården" har aldrig tidigare blommat så fint som i år. Alltså är det inte bara maskrosår i år.....!!!

Även tulpanerna ser ut att ha gillat övervintringen.

Så jag får väl ta en runda senare idag och kolla in dom jag har på baksidan också. Det brukar växa en del snygga på "murrabatten". Däremot så finns det ju inga kvar runt huset efter omdräneringen, så nu måste jag köpa några till dom nya rabatterna nedanför södergaveln till nästa år.Men vilken färg ska jag välja på dom. Var tidigare inne på orange, men det finns ju vid ruinen så nu har jag ändrat mig. Jag har ju inte längre så många rosa, ceris och lila kvar så det får nog bli det - eller.........!?

4 kommentarer:

Oljekritan sa...

Vackra bilder..blommor blommor..ja färg kan vara svårt att välja ibland..det finns så många..Hoppas du får till det..det får du ju I Know..kvitter kvitter av fågel här..öppnar min balkong och låtsas ha dem utanför..Trevlig helg till dig//Kram Karina

Evas Kvarnaro sa...

Alltid mycke att göra ser jag,
samma här. Men glömm ej vilostund
med lite god dryck på folknyckter-
hetensdag,skål hi hi...
Men vilken mulen regnig kall dag
det gäller hålla humöret på topp.
Då läser jag lite blogg inlägg fr
dig, och blir genast skrattglad.
Den förra med "stenålderskvinnan"
m.m. Gott skratt vill vi alla ha

Och gulliga Santos, ber vacker med sina vovvögon, släpp loss mig.

Trevlig långhelg/ Eva

Helén sa...

Vilka härliga Tulpaner och vilket härligt väder ni verkar ha.//Helen

Margot sa...

Så vackert det är i din trädgård1 Bilden med ruinen, där traktorn ska stå, är jättefin! Tråkigt med lille Max, hoppas det ordnar sig för honom!
Ha en fin helg!
Margot