KOMMENTAR

VIKTIGT!!!
Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!torsdag 19 april 2012

GAVELJOBB, BLOMMOR OCH "NY" TRAKTOR

Nu är vi klara med marken nedanför södergaveln. Vi var ute redan klockan åtta i kylan och satte igång för att hinna innan det väntade regnet! 
Ja, klart och klart, vi ska så i gräs också förstås och så ska jag sätta mina 8 nya alunrot, men det är inte att tänka på ännu! 
Innan dess måste vi göra klar framsidan, man kan ju inte kärra in en massa tungt grus över en nysådd gräsmatta. Det blir dock lite lättare att få till den sidan; Det är inga växter som ska ner, inga nya rabatter som ska grävas och rensas. Men.....den sidan ligger i skugga nästan hela dagen, så det gäller att det måste bli åtminstone lite varmare!
Bakom den här markduken är det nergrävt två stycken vinstockar och sen har jag krukat dom 8 alunrot jag fick hem för några veckor sen och ställt där också. Visserligen hade vi hela +2 grader i natt, men rätt var det är så är det en massa minus igen!

Försökte mig på en s.k. panoramabild, men det blev inte så bra. Husgaveln ser kupig ut, vilket den 
alltså inte är! *fniss*
Men...det gav "blodad tand" så jag roade mig och lekte lite med några bilder, även om det inte blir så bra med dom färgade skuggorna. Men man måste ju testa lite!

Åtminstone så blev det lite mer färg i det annars så gråmulna och trista!


I den här pallkragslådan som står utanför kontorsdörren hade jag tänkt att sätta ett nytt blåregn. Den här lådan är öppen i botten, vilket gör att blåregnsrötterna kan växa hur långt ner dom vill. Dessutom är det stekande sol här hela dagarna - och här får jag dessutom vattna! 
Men...(tänk att det alltid är ett jäkla MEN med)... nu så har det kommit upp 3 stockrosplantor, 2 mörkt röda och en svart - eller är det två svarta och en mörkröd!? Och dom kan jag ju inte ta bort!!

Eftersom Rolles fina BM Terrier-traktor är helt färdigrenoverad, så har han letat efter något annat att ägna sig åt. Och det hittade han när vi annonserade efter en "död" helrostig traktor att ha som "dekoration" ute vid ruinen. En person svarade på annonsen, han hade den här Massey Ferguson 130 -68 som inte gick att starta. Det var just en sån som Rolle letat efter - inte att ha som dekoration utan att renovera, så han blev jätteglad!

 Nu har vi den alltså hemma och Rolle var nöjd att det inte blev så mycket trädgårdsjobb idag, då kunde han putsa lite på traktorn istället. Nu ska det ju till en massa annat än att putsa, men eftersom den inte går in i garaget (buren är 5 cm för hög), så måste han fixa till den lite så den inte skämmer ut honom.
Sen tycker han det nog är så mysigt att få ägna sig åt sånt han gillar - istället för trädgårdsjobb - så han putsar den nog mer än gärna! Och jag missunnar honom inte det på något sätt!!

6 kommentarer:

FotopunktMis/Maria Thorbjörnsson sa...

..;)..Maria

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Måste kännas skönt att ni kommit så pass långt med markarbetena.
Spännande med vinstockar, hoppas de ger er mycker druvor så småningom!
Ha det gott. /Ingela

Ruben sa...

Om du skall hålla på och kärra tunga saker, då tycker jag du väntar tills Rolle är klar med traktorn! ;-)

Ha det gott!
/Ruben

Helén sa...

Snyggt det blir, men ta hjälp av traktorn o kör tunga saker....hihi. Klart gubben är stolt över nya kärran:)//Helen

ormbunke sa...

Det är härligt att läsa att du vet precis hur du vill ha det. Men tyvärr tycker jag att vädret håller allting tillbaka det man vill sätta igång med. Ha de gott. Kram. Anita

Ölandsvindar sa...

HA,ha! Jag känner igen det där. Ojdå, här kommer det upp ett kungsljus (eller vad det nu kan vara. Det kan jag inte flytta på.Har funderat på att göra en "låda" av sten någonstans, men vet inte riktigt var ännu.Men i den skulle jag kunna ha ett blåregn.
PS. Jag visar inte bilderna på traktorn för gubben. Då blir han tokig och tjatar ihjäl mig. DS
Kram
Kerstin