KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


tisdag 14 februari 2012

HUR VI...del 3!

Väl tillbaka på hotellet i Tofta efter den 4:e dagens utflykter så blev det återigen en middag till ute med fortsatt god mat & dryck. Dagen efter det hann vi sen med ett par timmar i Visby med omnejd innan det var dags att åka hem till Stockholm igen – och vi ångrade att vi inte tagit ledigt lite längre. Så vi bestämde oss direkt att åka tillbaka året efter!


På våren 1999 kontaktade jag min tidigare frissa som hade flyttat till Ljugarn från Stockholm några år tidigare och undrade om hon visste någon som hyrde ut ett hus ett par veckor på sensommaren. Sista veckan i augusti och första i september.Jo då, det gjorde hon naturligtvis. Så vi hyrde en ”bykstuga” i Heffride Burs av Kaj i två veckor. Semestern blev otroligt lyckad med långa utflykter och massor av bad varje dag på tomma stränder och då kom idén att vi kanske skulle försöka skaffa oss nått eget.
Men som egna företagare var vi ju aldrig lediga på sommaren och så hade vi ju en villa med trädgårdstomt i Älvsjö, Stockholm. När skulle vi hinna vara i ”sommarstugan”…….!?


Den här idén släppte dock inte utan bet sig fast, så nästa år när vi återigen hyrt ett hus samma tid – den här gången av fiskarn´ i Sysne – så tryckte jag ut lite papper på olika fastigheter som var till salu på nätet. Vi åkte sen runt och tittade på dom, vilket var trevligt för vi kom till mycket ovanliga områden, men det var inget direkt vi fastnade för.


Vi skulle ju inte heller köpa något, bara titta lite och lära oss marknaden. Vi tänkte eventuellt flytta när Rolle blivit pensionär, för vi hade ju firman och vår utkomst av den att tänka på, så "sommarstugestuket" - hur vackert det än var - var ju inte att tänka på egentligen!


Det gick ett par år och vi åkte hit på våra 14-dagars semestrar på sensommaren, men också några dagar i november när Rolle fyllde jämna år och så en gång jättetidigt på våren. Dock aldrig mitt i sommaren, men då är det ju alltid fint i Sverige – om det inte öser ner hela tiden förstås- så det var OK!Vi tittade på fler och fler ställen – totalt blev det väl ett hundratal - och suget efter att flytta blev bara starkare. Vi hittade dock bara några få ställen vi kunde tänka oss, eftersom vi hade så specifika krav. Så för att inte missa det vi ville ha - om vi nu skulle hitta något bra till försäljning - så bestämde vi att vi skulle försöka ta med oss företaget och köra lite postorderförsäljning några år.


Det vi pysslade med var alltså försäljning av specialtillbehör till europeiska veteran-, sport- och racebilar med inriktning på Weber-förgasare i första hand. En mycket udda bransch, så konkurrensen var ju inte så stor. Man kunde räkna konkurrenterna på ena handens tumme *fniss*. Alltså kunde postorder från Gotland kanske fungera några år till pensionen!


Sagt och gjort, vi började leta lite mer seriöst och vi kontaktade också några mäklare och talade om att vi letade efter ett modernt enplanshus. Alltså INTE en kalkstensgård, vilket var mycket ovanligt för Stockholmare. Ovanpå det ville vi också att stället skulle ligga på landet - absolut inte i närheten av eller i Visby - och att det skulle vara långt till grannarna.

Ett favoritlunchställe - Holmhällars Gästgiveri.
Det sista var dock tydligen väldigt svårt att förstå. Så när Rolle en dag tagit morgonfärjan till Visby för att titta på ett hus i Bäl - som bara hade 30 meter till grannen, trots att mäklaren sa att det låg alldeles för sig – och sen tog kvällsbåten tillbaka till Nynäs och kom hem helt slut och väldigt besviken på kvällen, då bestämde han sig för att berätta i klartext vad vi ville ha!Han sa till mäklarna att: ”- Jag ska kunna gå ut spritt naken på min tomt och pissa om jag vill, utan att någon granne ska kunna ta illa upp!”
Då först verkade det som om mäklarna äntligen förstod vad vi menade med ”ogenerat”.
Men…det hela slutade med att vi hittade vårt hus själva faktiskt – och för er information kan jag upplysa om att han inte sprungit ut näck på tomten och pissat! Ännu!! *fniss*

Önskar alla en trevlig Alla Hjärtans Dag!

5 kommentarer:

Med fingrarna i (j)orden sa...

Jag förstår att ni trivs. Gotland är favoritön!
Eva

Kristina Bonander sa...

Kul läsning Susie! Kan inte skryta med att jag varit särskilt många gånger på Gotland men det lilla jag har sett får mig att förstå att man kan vilja flytta dit. Inte minst för den vackra naturen och den kalkhaltiga jorden som delvis lockar andra växter än dem man är vana vid.
Må så gott
Kristina

Högagärde sa...

O, Gotland är verkligen vackert så jag förstår att ni trivs. För mig som lammälskare, nu sa jag rätt, skulle det vara underbart att bo där. Ha en fin kväll du och gubben din.

ormbunke sa...

Kul att få ta del av er flyttning till Gotland. En Hjärtekram till dig. Anita

Ölandsvindar sa...

HA,ha ja det var drömmen för min gubbe också och vi bodde så tidigare. Men nu tror jag faktiskt att han föredrar det varma och bekväma badrummet framför motvinden utomhus. Men till sommaren ska han få använda vattenkannan som potta.Hoppas att ni inte snöar inne i dag.
Kram
Kerstin