KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


söndag 12 februari 2012

HUR VI HITTADE TILL GOTLAND

Efter att ha suttit här och funderat på vad jag skulle blogga om idag, så kom jag på att tänka på hur det gick till när vi ”hittade” Gotland!
Det började med att vi tillsammans med vår lilla hund Penny så sent som 1998 åkte hit för första gången. Det var vår första semester på fem år, vi var ju småföretagare och hade inte haft tid för semestrar på ett tag. Plus att min åldrande pappa inte längre kunde agera hundvakt – och då får man stanna hemma!



Efter att massor med år tidigare alltid åkt till England så påpekade nu en god vän med sommarställe här att ”Gotland är ju också en ö, så det är nog något för er”. Alltså tänkte vi att några dagar kan man ju alltid offra på något vi inte trodde vi skulle bli så vansinnigt förtjusta i. Sagt och gjort, vi åkte hit i början på september och bilade runt ön på fem dagar!



 Jag gillar kartor så jag hade planerat in en massa sevärdheter och hade faktiskt ganska bra koll på läget har det visat sig i efterhand. Vi bokade inga hotell i förväg, utan chansade på att det var ganska låg beläggning den här årstiden, vilket stämde.  Vädret var otroligt fint, soligt och varmt och vi trivdes fantastiskt bra. 
Det enda som var trist var att vi inte hade några badkläder med oss, för vilken normal Stockholmare badar i havet i september!?



Vi landade tidigt med färjan – riktigt tidigt – och började med att åka söderöver till Ekstakusten, där vi blev vederbörligt imponerade av naturen. Vi trodde vi kommit till ett annat land faktiskt!
Sen fortsatte vi söderöver och i Burgsvik hamn hälsade vi på en man som tog dagens första dopp. Jag blev enormt avundsjuk!

Vi hann sen köra runt hela sudret (=södra delen av Gotland)  innan vi landade för natten på ett värdshus med jättegod mat och bra service. Vi satt ute på deras veranda och blev serverade och kunde ha Penny under bordet.

Efter maten tog vi en långprommis utmed strandkanten och sen blev vi lite trötta, vi hade ju varit vakna sen fem på morgonen. Inte hade vi sovit speciellt mycket på färjan över hit heller. Alltså så la vi oss tidigt och började titta på TV.

Rolle som kört bil hela dagen somnade ganska omgående men jag som lovat ta ut Penny på en sista kissrunda för natten höll mig vaken och vid nio-tiden gick jag ut i mörkret. Varken Penny eller jag hade någon större lust att gå speciellt långt, vi hade inte bara åkt bil på dagen utan travat och gått mycket också, så vi gick strax in igen och jag började göra mig iordning för natten.
  

Jag hade ställt min lilla resväska med necessär, hårtork och sånt uppfälld på en stol och när jag kröp i säng bestämde sig Penny för att där skulle hon ligga. Hon hoppade upp, alltså försökte hoppa upp, men väskan och hon drattade i golvet med ett väldans brak.



Rolle vaknade naturligtvis, satt sig upp i sängen och frågade yrvaket: ”-Vad händer, vad är klockan!? 
Jag svarade att Penny rivit ner resväskan på golvet och att klockan var nio och trettio. Då säger min yrvakne gubbe: ”Jäklar, då har vi missat frukosten!” Han hade sovit en halvtimme och trodde att det var morgon!! 
Och det kan jag bara säga, att missa frukosten skulle ha förstört hela den dagen för honom  – ja kanske t.o.m. hela den resan!!! *fniss*

FORTSÄTTNING FÖLJER!

8 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Kul med följetong! Första bilden med penny på den rostiga skorven är härlig.

Kram

Marie1 sa...

Haha vad roligt, sådär är jag med, att missa frukosten när man bor på hotell är ju en dödssynd ;-) Så jag förstår Rolles panik. Stackarn. Vad härligt att du har en massa bilder att bjuda på när du berättar, det blir jättefint. Ha det gott nu, kram

Christina sa...

Vilken härlig berättelse och mer följer! Vackra bilder!
Ha det riktigt gott!
Kram
Christina

Rosor och ruiner sa...

Kul att få läsa om hur ni fastnade för Gotland, ser med spänning fram emot fortsättningen!

samson sa...

inte lätt att hålla redda på tiden när man är yrvaken
ser framimot fortsättningen
ha det så gott
maggan

Monica sa...

SPännande jag gillar följetonger..hoppas du är frisk och slipper ha gallont idag ..kram Monica

Jord under naglarna sa...

Det där med att vakna upp bara en stund efter man somnat är jättejobbigt, man har varken koll på tid eller plats nästan. :)

Jag hade fått för mig att din Rolle var gotlänning, men så är det alltså inte.

Ha en riktigt fin dag! ♥

Kristina Bonander sa...

Nu gjorde jag rätt som valde att gå tillbaka och läsa i rätt ordning. Kul att få höra hur ni hittat ert smultronställe. Nu till nästa inlägg Del 2.....