KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


fredag 20 januari 2012

SEMESTER 2012

Dränering av huset är klar, vi har också fått räkningen  -  och det var ju inte direkt kul. Vi visste ju dock redan innan vad det skulle gå på, så det kom inte som en chock i alla fall. Men...för att trösta mig dessa bedrövliga dagar så har jag bokat in en massa hotell under vår vecka på fastlandet i slutet på juli-början på augusti. 
Ja, jo, jag vet - säg inget! Det är långt dit, men har man hund och vill bo bra då bara måste man vara ute i extremt god tid. Det var t.o.m. fullbokat redan nu på några av hotellen jag hade tänkt mig.
Dessutom så är det här med planering av olika saker samt kartor något jag bara älskar. Jag reser faktiskt på kartorna och lär mig allt om områdena vi ska till. Dessutom hittar jag små mysiga vägar och vacker natur, motorvägar är ju bara något man åker på i nödfall! 


Ramkvilla Hotell 

Den första anhalten efter det vi landat med färjan är Ramkvilla i Småland. Dit är det ungefär 12 mil från Oskarshamn, en perfekt tur på eftermiddagen - och vi har bott här många gånger.
Man bor i en fin modern lägenhet med eget kök, badrum och tvättstuga samt uteplats. Det finns ett fint värdshus nere vid sjön, men där har vi bara festat en enda gång när jag fyllde år.Normalt brukar vi ha med oss en engångsgrill eller sill & potatis och sitta ute, men det beror ju lite på vädret. Därför är det bra med ett kök. Man kan också hämta mat på värdshuset vilket vi gjort en gång (då var det en 3-rätters bröllopsmeny vi fick), men det blir kanske lite onödigt dyrt.


Hotell Grepen

Dagen efter Ramkvilla har vi kanske den längsta biten att avverka, ända till Vara där vi bor på ett annat favoritställe - Hotell Grepen.. Dessutom hade jag faktiskt tänkt hinna med ett besök på ett annat ställe - Fagerhults Handelsträdgård som ligger ovanför Värnamo.
Och det vet ni ju, kommer man till ett sånt här mysigt ställe så kommer man "i självsvängning" och kan vara där hur länge som helst! Men jag har bara avsatt en timme, vi ska jag hinna med att åka till en massa mysiga ställen och ta långa prommisar med Santos också!!


Även här har vi en lägenhet i markplan med separat sovrum, kök och egen uteplats och här ska vi stanna 2 nätter så vi hinner åka runt lite. Bl.a. ska vi nog till Magnolia som är en bra restaurang med en vacker visningsträdgård med massor av tjusiga och ovanliga dahlior. Perfekt timing för det i augusti!


 Kanalhotellet  

Efter Vara tar vi oss i sakta mak till Karlsborg utmed Vättern. Där bor vi återigen mycket bra, på det fina gamla Kanalhotellet  - men i undervåningen på den moderna längan till vänster med egen utgång och uteplats.  Alla hotell vi bokat har naturligtvis dusch/toa och TV på rummen. Börjar ni förstå att vi är lite kräsna när det gäller hotell och därför måste boka redan nu!?


Efter Karlsborg ska vi ta oss upp till Örebro-trakten där vårt företag numera håller till. Vi sålde ju det i våras och vi har under året lovat att "komma förbi" när vi är på fastlandet. Fast vi har inte berättat något ännu,
utan tänkte överraska!


Hotel Scheele

Vi blir förmodligen kvar ett antal timmar på vårt gamla företag Ronwill som numera är beläget på en gård utanför Frövi. Alltså ville vi inte ha alltför långt att åka på eftermiddagen, så det blev en lagom tur till Köping där vi ska bo på ett Best Western. Det här är nog det dyraste hotellet vi bor på, men vi betalar inte mer än 800:- för ett dubbelrum eftersom det var specialpris i helger.


Det är egentligen lite för stort ställe för vår smak, men det ligger bra - alltså inte i centrum - och är lyxigt istället. Det har Hästens sängar t.ex. i alla rum - även i vårt "hundrum - inte dumt!

Så tar vi oss från Köping en mycket kort resa till Rolles bästa kompis Sune och hans sambo Karin som bor i Västerås numera. Dom bodde tidigare nästan grannar med oss i Örby, Älvsjö (Stockholm) men har också flyttat. Men...den här tiden på året är dom på sin lantställe, en gård som ligger i närheten av Bred som i sin tur ligger mellan Västerås och Enköping.Svedängs Rum & Frukost


Dom ska vi också överraska, alltså inte säga ett knäpp förrän vi åker in på gårdsplanen. Sune är nämligen en sån där människa som älskar practical jokes. När han -68 åkte med oss till USA, så hade han inte berättat något för sina anhöriga. Utan istället skickade han ett vykort från New York där han skrivit:
 "Håll färgen, hälsningar Sune!"
Varken hans föräldrar eller hans syrra fattade ett dugg vad han menade, så några dagar senare fick jag skriva ett brev från Chicago där jag berättade vad vi gjorde. På den tiden var det ganska ovanligt att turista runt i USA på egen hand. Dom var faktiskt rätt sura efteråt!Efter Sune & Karin åker vi söderut och strax innan Strängnäs bor vi på Svedängs Rum & Frukost -  förmodligen är bast att tillägga. Det är ett B & B ställe som har alla faciliteter utom restaurang och som hade fått väldigt bra betyg av sina gäster. Jag har i alla fall bokat där redan för säkerhets skull. Men jag har två hotell till i området som jag kontaktat och frågat om det här med hund. Är det OK så kanske jag avbokar det här och bokar om. Vi får se!


Dagen efter det tar vi oss dom 15 milen till Nynäshamn där vi nöjda och glada - förhoppningsvis - med färjan tar oss till Gotland och hem! Det brukar då vara väldans skönt att se Visby avteckna sig långt bort över havet!!

13 kommentarer:

gunsan sa...

Vilken härlig tripp ni ska göra i sommar.Hoppas vädret blir lika fint som hotellen ni bokat.Kram

Oljekritan sa...

Oj det var inte en dååååålg resa, så mkt boende..och jag höööörde ju att du passer/de ÖÖÖÖrbro en dag!!
kul verkar det...Ha det gott Kram

Marie1 sa...

Härligt! Bra att vara ute i god tid, och du behöver ju faktiskt efter allt elände få styra upp lite, bestämma att så ska vi ha det! Kunna påverka själv!!! Så skit i det andra, fokusera på såna här saker som du så galant roddar!!
Kram ha en fin helg

samson sa...

vilken härlig semesterrunda ni ska göra, besöka Fagerhultplantskola ja då är ni inte så långt i från vaggeryd där jag bor,vill du ha en kopp kaffe är du välkommen
ha det så gott
maggan

Cika sa...

Dom hotellen ser fina ut : ) Jag efterlyste hibiskusfrön på min blogg och fick ett tips om att du har skrivit om ämnet på din blogg. SÅ, jag måste fråga om du vet var man kan få tag i frön till hibiskus?
/Cika

mammi sa...

Det blir säkert en fin tripp. Bra att du anmäler ditt "missöde" till myndigheter m.m. Är själv den typen. För tänk om alla som blir illa behandlade på något sätt tar sig tid att "protestera" så berörda blir uppmärksammade på allt elände de orsakar.
Ha det så gott alla tre
Kram

Rosor och ruiner sa...

Låter som en mysig tripp ni tänker göra. Bara att bo på hotell är ju mysigt, jag gillar hotellfrukostar!

Martina sa...

Shit, Ramkvilla är ju precis runt hörnet från mig ju! Bor ju inte alls långt från Ramkvilla. Kolla in Åseda när du ändå kollar på din karta:) Känner ni för det, och har tid, så kom in på en kopp kaffe i Åseda:)

Anonym sa...

Look very interesting and beautiful trip Susie!
Enjoy time dear, kisses and have a nice weekend:)

Mercury sa...

Vad skoj, det är kul att ha nåt att se fram emot och det är jobbigt att hitta boende i sista minuten trots att man inte har hund. Ser ut som trevliga ställen.(Trist att det är så lång transportsträcka för oss om vi vill semestra i södra delen av landet.)

TrädgårdsPrinsessan sa...

En sån härlig tur ni kommer att få! Kul att planera redan nu och ha allt det roliga att se fram emot :-)

Ha en fortsatt trevlig helg!
Annika

Anni sa...

Visst är halva nöjet att planera! Jag har hyrt en jättekåk i Normandie i sommar, men det är ju inte avståndet till resmålet som är det väsentliga!

Ölandsvindar sa...

Det är lite speciellt när man ska ta med sig hunden och ändå vill bo hyfsat bra. Då gäller det att planera långt i förväg. Vi tänkte göra en spontan resa runt Blekinge några dagar i höstas men det sprack på att vi inte hittade något ställe där man fick ha med hund.
I dag snöar det här!
Kram
Kerstin