KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


onsdag 4 januari 2012

IDÉER TILL "ALTANPIMPNINGEN"

Oj vad det har blåst idag, det var så illa att jag inte vågade gå in i kohagen bland träden i morse med Santos. Istället fick jag gå utmed ena sidan av vägen där träden inte stod så nära. Jag var nämligen lite rädd att vi skulle få något träd över oss. Men.....dagen har varit väldans trevlig ändå eftersom jag har ägnat mig åt det här med "altanpimpningen". 
Jag älskar visserligen lila och turkos, men Rolle börjar bli lite trött på dom färgerna. Alltså har jag valt något helt annat den här gången. "Pimpningen" är nämligen på gång redan, för sån är jag. Det är ingen idé att gå och vänta och fundera. Det är bara att sätta igång medan man är entusiastisk!


Som du kanske sett på bilder tidigare så är grundfärgerna hos oss svart, grått och vitt. Nu har vi fyra stolar till "lilla altanen" på framsidan som har jättesnygga, nästan nya, SVARTA dynor i dralon. Dom dynorna flyttar jag över till "stora altanen"och så får stolarna på "lilla altanen" dom gröna jag tröttnat på. 
Det är inget fel på dom och på lilla altanen sitter vi inte så ofta, alltså gör det inget att dom är trist gröna. Sen var jag först inne på att vi skulle köpa nya svarta eller grå dynor till soffan, men så fick jag nya friska idéer efter att ha sett en bild hos en bloggare (se nedan).Sen kom Rolle (Yes!) på att vi har en stor matta i grått och svart i garderoben som vi kan lägga där ute. Nu låter det kanske väldans trist med bara svart och grått - alltså svarta möbler, svarta dynor, vitt och grått trävirke och svart golv. Men.....till det här har jag alltså tänkt mig helt "vilda" färgkombos på kuddar och gardiner. Varmt illrött, vinrött och orange. Kanske lite lysande limegrönt, blått och turkos. Däremot inte gult som jag egentligen skulle velat ha också, men det drar åt sig insekter så infernaliskt. 
Sen får det vara rutigt, randigt eller prickigt - men inte blommigt (tror jag, det stör sommarblommorna för mycket). Alltså precis vilka färgkombos som helst bara tyget i sig själv är snyggt och jätteklatschigt.
Ethelhem kyrka 
Så var det då dynorna och jag letade på nätet men hittade inget kul alls i just den här dynstorleken, så jag blev först lite deppigMen...då frågade Rolle mig om vi inte skulle ringa hans tapetserare som klätt om en del dynor till hans olika fordon. 
Alltså gjorde vi det och sen åkte vi dessutom dit med en dyna och en bild på bloggarens omklädda soffdynor. Alltså dom enda på nätet jag hittade som var kul - men dom hade hon naturligtvis klätt om själv!
Nu har vi valt ut ett tyg hos tapetseraren (ett enfärgat) och så har vi färgprover med oss hem och ska bara bestämma oss för vilka tre nyanser vi ska välja. 
Det blir antingen rött, orange & vinrött - eller rött, orange & svart - eller orange, vinrött & svart! Hur ska man kunna bestämma sig!? 
Linde kyrka
Sen har jag bett Rolle om att istället för att lägga in LED-ljusnätet (2x3m) för vintern som vi har på en av clematis-piedestalerna, så ska vi hänga upp det i altantaket över soffgruppen. 
Han var först lite motsträvig och sa att det inte kunde hängas upp snyggt. Sen sa han lite elakt att det var OK om jag hängde upp det själv. Jag är alltså höjdrädd och kan inte stå högre än på första steget på stegen. Nu har han dock lovat att hjälpa mig, men jag måste naturligtvis vara med så det kommer på exakt rätt ställe! Gubbsen har inte riktigt koll på sådana smådetaljer!!
Jag tror att det här kan bli rätt kul. Tänk dig massor av starka färger på alla sommarblommorna. T.ex. zinnia i orange, rött och cyklamen, eller pelargoner i lysande rött, lysande lila och cyklamen. Alla i svarta eller metallfärgade krukor. 


Sen måste vi måla om glasbordet. Alltså först ta bort det silvriga, det lila och det gröna som vi målat på undersidan och istället måla dit rött, orange, gult samt kanske ha svart som bottenfärg. 
Jag måste sen sy (som alltså inte kan sy annat än raka sömmar) något som fladdrar för vinden, eller också hitta på något annat kul att täcka kortsidan på altanen med. Något luftigt måste det vara, något vi kan se igenom men som gör att det känns lite mer ombonat.Ja, i alla fall blir det nog en väldigt personlig och färgstarkt dekorerad altan. Vilket jag tycker är viktigast. Den ska naturligtvis spegla oss och vår smak, inte några andras!12 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Myyys! Låter så läckert... ser det redan framför mig. Wow!
Jag kan bidra med tips på var du kan hitta textilier:

Afroart (har webbutik) har underbara tyger i de färger du beskriver, randiga.

Stof&Stil (har webbutik) jättebrett sortiment och fina enfärgade dralontyger till dynor + andra utomhustyger.

Det går ju som tåget med ditt projekt!

Kramar Anna Vattenkanna

mammi sa...

Det blir säkert kanonfint, hoppas vi får se det sen. En pinne kanske 2 på en stege, var vad jag klarade förut. Sen hände en grej med Uno och jag totalförbjöd honom att gå på stege. Gissa vem som tvingade sig, just precis. Har t o m bytt ut takpannor på nocken !!! Numera har jag tvingat mig till det.
Ha det så gott
Kram

Ölandsvindar sa...

Snyggt kommer det att bli och man blir lite "lyft" själv också när man förnyar lite hemma. Jag njuter ännu av de nya gardiner jag hann få upp precis innan jag blev sjuk.Trist med dyr dränering. Roligare kan man ha för sina hopjobbade pengar.Nu ska vi ta en tur till butiken. Maken får behålla vantarna på!!
Kram
Kerstin

samson sa...

Ska bli spännande att se vad du väljer,ha en fin kväll,maggan

Marie1 sa...

Hej! Många bra ideér och snabbt går det! Nya dynor uppsydda blir hela grejen! Eftersom du alltid har så mkt vackert grönskande, så behövs inte så mkt mer. Till kortsidan, kanske flera olika "draperier", typ bambu, nåt grällt o nåt metalliskt? Som blandas ihop med varandra i lämpliga sektioner? Snygga lyktor mitt i allt...
Kanon att du redan nu har en vision!!
Kram

ormbunke sa...

Ja det skall bli spännande att se vad ni kommer fram till slut. Härligt att ha projekt. Jag är också sån att det skall bli med en gång.Men min gubbe är inte så kvick längre så det blir jobbigt att klara allt själv.Har därför försökt lägga ner en del.Ha de gott i helgen. I em. blir det 26-årskalas.Kram. Anita

Christina sa...

Det kommer att bli kanon! Har man så bra grundfärger, så kan man kräma på med härliga färger! Ska bli kul att se det färdiga resultatet!
Ha det gott!
Kram
Christina

Leovi sa...

These flowers give off a wonderful light, beautiful pictures.

♥ Hannele på Hisingen sa...

att ha det mysigt på altanen är viktigt, kanske en bra bok också...

EVA sa...

hej Susie
Tak for dit besøk på bloggen. Jeg vet inte hur man gør når inte Amaryllis vil blomma. Tyvarr!
Bra helg til dig från Eva

Anja sa...

Låter verkligen superläckert Susie!
Herreje! Vad glammigt och nice och kreativ - you name it - som vi säger på svenska;)))!

/Anja

Anita sa...

Jag tror det blir helläckert! Ska bli spännande att se bilder från det här på bloggen. Hoppas ni klarade er helskinnade från stormen. Det har blåst mycket i år.

//Anita