KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


torsdag 19 januari 2012

BLOMBILDER OCH LIVET GÅR VIDARE

Idag känner jag mig lite bättre till mods. Jag har ju fått häva ur mig hur illa jag känner mig behandlad till er här på bloggen och så har jag skriftligen skällt på dom ansvariga inom hälso- och sjukvården. Både politiker och  administratörer!
Ovanpå det så har jag anmält det hela till Patientföreningen som brott mot Vårdgarantin. Inte för att jag tror att det hjälper, men jag vägrar att bara var tyst och lida. Men...nu är det slutpratat om det, nu går livet vidare!


Igår var vi till Visby för att göra några små ärenden och då åker vi alltid till Linds handelsträdgård. Oftast inte för att handla växter, utan för att rasta Santos. Det finns nämligen en liten fin slinga vi - eller husse och Santos, medan jag är inne på Linds - kan gå i skogen bakom.

Jag tror att Rolle tycker lite synd om mig just nu, för han tyckte att jag skulle gå in på Linds och kolla om dom hade några snygga - hyfsat billiga - riktigt stora krukor till "pimpningen" av altanen.
Men det fanns det ju inte.....Dom snygga stora var inte "billiga" precis, från 600:- och uppåt och jag som vill ha tre stycken!

Istället köpte jag dom här två vivorna för 30:-, det var billigt däremot tyckte jag! Dom fanns i ett otal färger, men jag valde två ganska lika. Dom matchar tulpanerna jag fick i fredags. Fast å andra sidan är dom på upphällningen (men lika vackra ändå), men jag får väl ta och köpa mig några nya!Vi fick också tag på en svart/vit billig plastmatta att ha på altanen efter "pimpningen", men jag var ju naturligtvis tvungen att lägga ut mattan redan idag för att testa hur det skulle se ut. Då upptäckte jag att det blev riktigt kul (tänk er rött, vinrött, svart och orange till) så vi bara MÅSTE ha en till som ska ligga under matbordet. Alltså får vi åka dit snart igen!Glaset på aluminiumbordet som vi har ska också göras om. Nu är det faktiskt aubergine och grönt med silver som bottenfärg, även om det inte syns på bilden. Det har vi lackat på baksidan av glaset som var helt  genomskinligt. Sen ska det bli rött, orange och vinrött med svart bottenfärg.


Vi ska blanda mönster och starka färger helt vilt på altanen - vilket ska bli jättekul. Jag är trött på allt som heter "minimalism" just nu. Nej, fram för mer klatschiga starka och frodiga färger och mönster. "Altanpimpningen" ska ju visa vår stil och smak samt personlighet - och "försiktighet" och "vanlighet" är nog inte riktigt vi!

Passade också på att ta några foton på mina orkidéer, medan dom blommar. På två av dom är det endast en enda blomma kvar, sen dröjer det länge till nästa omgång.


Testade också lite olika inställningar på kameran, har ännu inte lärt mig alla finesser men det kommer väl så sakteliga!


Som synes har vi snö på vår tomt. Inte för att det är mycket precis, det är ingen kvar i skogen bakom eller på vägen, men än så länge täcker snön i alla fall alla sår i trädgården. Man kan dock se lite av "leråkern" på bilden nedan. Där sträcker förstörelsen sig från huset fram till pallkragsrabatten. Inte kul, men det var ju viktigt att få det fixat INNAN huset tog skada!

7 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Bra att du skrivit till berörda "myndighetspersoner" - bra att de får höra i båda öronen och bra för din egen del då du vet att du agerat i saken.

Jaaa, såklart ska man ha färg och roligt och som man vill! Jag har sån där plastmatta - den är jättebra. Varm och mjuk och skön och helt oöm och outslitlig? verkar det som. Dessutom gillar Masai att ligga på den...

Pimpa på! Kramar

ormbunke sa...

Skönt att du använder lite krut till myndigheterna. Det är rätt att ta itu med något annat och du har ju så mycket med alla dina fina växter. Hoppas Rolle tar itu med maten också efter den fina dukningen. I helgen skall vi fira barnbarnsbarnet Oliver som fyll 2 år. Ha de gott i helgen. Kram. Anita

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Härligt med vårblommor inne nu, det piggar helt klart upp!
Jag köpte två rosa primulor idag, t.o.m ännu billigare - 9.90 kr st ;-)
Gillar mattan på er altan. Ska bli kul att se när all färg kommer till.
Ha de gott. Kram, Ingela

samson sa...

bra att du säger ifrån och gör din röst hörd
söta vivor du köpte
ha det så gott
maggan

Rosor och ruiner sa...

Nej, några "billiga" krukor är nog svårt att hitta på Linds...fast det finns mycket fint där!
Hoppas din röst blir hörd hos dom ansvariga så det kanske händer nåt i positiv riktning, i alla fall värt ett försök!

gunsan sa...

Så skönt att du fått göra dig av med en del ilska och frustration.Myndigheterna behöver få höra vad dom ställer till för den enskilda människan.Mattan var fin.Kram

Tidsmästarinnan sa...

Härliga orkideer. Nu efter julen vill man ha lite nytt och grönt känner jag.
Arrghh, vad jobbigt och frustrerande med din operation. Hoppas verkligen det löser sig på ett eller annat sätt.
Kramar till dig!
Susanne