KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


söndag 4 december 2011

STOL OCH PICKIS

Har inga nytagna bilder att visa(förutom två från hallen), duschrummet är nämligen inte klart. Vi väntar fortfarande på vår vän elektrikern som skulle ha kommit i torsdags men fick förhinder. Sen är det målaren som ska tapetsera i "smacken" på kontoret som kommer först i morgon eller på tisdag, men därefter bör renoveringen vara helt klar! Alltså blir det lite gamla bilder som utfyllnad istället, men det kanske inte gör något!?

Igår var vi för första gången på en gårdsauktion. Det visade sig vara detaljer från två firmor här på landet någonstans som gått i konkurs. Att vi åkte dit berodde på att gubben min såg i tidningen att det bl.a. skulle vara några skåpbilar plus en pickis som skulle säljas.


Nu har ju vi redan en pickis - en riktig trotjänare som vi köpte när vi började flytta ner hit - men Rolle kan liksom inte låta bli att gör bra bilaffärer. Sen hade vi ju ett mål för vår vanliga "lördagsutflykt" också. Alltså drog vi dit tidigt på morgonen, visningen var kl 10 och auktionen började sen kl 11, men vi var faktiskt dom första på plats. 


Det fanns förutom en fordonen även en massa tillbehör så vi skulle se om det fanns något som passade Rolles renoverade veterantraktor. Men...det var inget som tilltalade min kräsna gubbe!


Innan vi åkte så hade Rolle meddelat att han tänkte bjuda max 30.000:- , alltså om bilen var värd det. På plats så tyckte han att den var ganska misskött så han sa att den var värd max 20.000:-. 
Nu vet inte jag alls vad som hände under själva auktionen, för när klockan började närma sig 11 började det blåsa så jäkla kallt att jag och Santos gick tillbaka till bilen och satt oss. Där var det varmt, solen låg på, det var vindstilla och så hade jag en väldans bra thriller med mig (man är ju van).


När gubben min kom tillbaka efter en timme så visade det sig att han mycket riktigt hade hängt med upp till 20.000:- men pickisen gick för 30.000:- vilket var ALLDELES för mycket. Men han var glad att vi hade åkt dit och kollat!


Istället åkte vi till Visby där vi var i torsdags och köpte en pall till hallen. Vi hade tidigare en mycket trevlig  metallstol med karmar som folk verkade ha lite svårt att använda sig av när dom skulle sätta på sig skorna. Dom stod där och vinglade på ett ben och sa; Nej då, jag behöver inte sitta!
Nu har jag flyttat den här stolen in i "smacken" på kontoret och så trodde jag att en pall skulle bli bra istället - vilket visade sig INTE stämma alls. Den  såg bara ynklig och fel ut, alltså var vi tvungna att köpa en riktig stol istället. Det blev den här nedan i svart skinn, som helt klart platsar i hallen och som man kan sitta vriden åt sidan på också, alltså kan dom som inte vågar gå in ordentligt sitta på den också!! 


Väl hemma igen vid tvåtiden var vi vansinnigt hungriga, så jag gjorde en stor blandad sallad med bönor och vi högg in direkt. Och inte 17 tänkte jag på min galla inte!
Så natten och halva dagen har spenderats i sängen eftersom jag fick mitt första gallstensanfall på 1,5 år!!
Jag vet ju att jag inte tål för mycket råa grönsaker samt ärtor och bönor, men ibland så glömmer man sig och då får man lida. Verkligen LIDA, men nu är det över för den här gången!
Lovar - ska inte göra om det igen!! 

14 kommentarer:

mammi sa...

Alltid kul att titta på bilder. Trist det där med gallan, tillhör de lyckligt lottade som inte har besvär med vare sig gallan eller njurarna. Däremot kan jag inte äta grönkål !!! i barndomen såg jag en MC braka rakt i en bil. Killen for högt i en båge och skadade sig rejält. Var väl i 10-års åldern, hade precis ätit grönkål !!! vilket kom i retur vid chocken. Konstigt sånt hänger i så länge.
Kram till er alla

samson sa...

kul med auktioner,fy sjutton vad jobbigt med gallbesvär,ha det så bra,maggan

Anja sa...

Alla praktiska, präktiga stolar må vara det enda alternativet när det gäller att sitta (och ta på sig skor),
men herreje vad jag föll för utseendet på den där metallstolen!/Anja

FotopunktMis/Maria Thorbjörnsson sa...

Ja det gäller att hålla i börsen på auktioner..man blir så ivrig och det e lätt att det skenar iväg..ha det Maria

Maria Berg sa...

Nytt badrum härlig julklapp att få! Njuter av dina tulpaner och fortare än vi annar kommer vi dit!

Kommer inte att var uppkopplad på ett bra tag så jag vill önska GOD JUL och tusen tack kära du för att du tittar in på min blogg ibland, MB

Rosor och ruiner sa...

nej, din stackare, aj aj det måste göra ont. Men jag kan förstå att man glömmer bort sig.
Hoppas du mår bättre nu och slipper fler anfall!

ormbunke sa...

Det är alltid kul att läsa vad du håller på med. Du som skrev att du inte hade något att visa.Jag är inte så långt utanför dörrarna så det får bli det som finns runt omkring här hemma. Kontoret verkar mysigt och hoppas ni snart får fixat det andra också.I dag var jag och köpte några amaryllis då det inte ser ut att bli något av de gamla. Ha de gott. kram. Anita

Anni sa...

Vilka helt underbart vackra julrosor, var har du fotograferat dem? Säg inte att de är dina, för då blir jag förskräckligt avundsjuk!

Ann-Sofie sa...

Vilket häftigt ställe du bor på. Kul att få titta med genom din blogg!

Landbohaven sa...

Gode billeder.
Tak for kigget.

Madame C sa...

Mmmm, synd att inte funktionen var den rätta för oj, oj, vad jag föll som en fura för den där fina stolen med fårskinn!!!

Hoppas nu att du inte drabbas av tråkiga gallbesvär i julhelgen...

Kram!

Christina sa...

Usch, så tråkigt att inte kunna äta vad som helst! Jag har också lite gallbesvär, så jag är lite försiktig med vissa saker. Kul att ni fick tag i en passande stol, den pryder verkligen sin plats.
Ha det gott!
Kram
Christina

TrädgårdsPrinsessan sa...

Alltid kul med auktion, bara man ser till att ge sig när man tänkt. Jättefin stol!

Ha det gott!
Annika

Helens trädgård sa...

Kul med aktioner även om man inte alltid får något med sig hem.

Oj,oj,oj, stackars du som fick ett gallstensanfall.
Vet hur vansinnigt sjuk man blir, hugaligen!!!!
Krya på dig och låt bli mat du inte tål.

Ha det gott!