KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


söndag 11 december 2011

JULDEKORATIONER SAMT GLUHWEIN

Efter att sista tiden ägnat sig helt åt det här att plocka ihop det sista i duschrummet men framförallt på kontoret, så känns det jätteskönt att kunna börja ägna sig helhjärtat åt juldekorationerna.
Det enda vi hitintills hunnit med är att sätta upp all ytterbelysning samt advenstjärnan i vardagsrummet och alla ljusstakar i fönstren.
Det här är i köket - och det nedan i sovrummet där jag också lyckats sätta upp en gardinkappa med tomtar.
I matrummet, som alltså ligger direkt i anslutning till köket, får dom vanliga lamporna vara kvar men jag brukar dekorera dom med breda röda band. Har dock inte hunnit med det ännu. 
Däremot har jag ställt dit mina nyinköpta bokstäver samt lite annat julaktigt, vilket blev rätt bra. Så det får nog räcka på just den platsen i år.  
Sen har jag också bytt mina lila saker på skänken i matrummet till röda. Även blomman i den lilla glasbunken på väggen är numera röd, även om det inte syns på just den här bilden.
Att jag inte kommit längre beror alltså på att jag kännt mig lite trött sista tiden. Jag trodde naturligtvis att det var det här med renoveringen, men det var inte alls det....
...utan för en månad sen fick jag en kompletterande blodtrycksmedicin som skulle göra att jag fick ner trycket lite mer. Så var jag och kollade exakt hur lågt det hade blivit förra veckan.
Efter att två personer kollat det 5(!) gånger - och dom frågat mig massor av gånger hur jag mådde -  fick jag beskedet att det var 100/60. "Lite" för lågt alltså! Inte undra på att jag var trött!!
Nu har jag halverat dosen av den nya medicinen och känner mig redan efter tre dagar jättepigg igen!
Så pigg att jag efter prommisen med Santos i morse tog ett varv på tomten med kameran också. Solen hade ju börjat titta fram!Här ovan är det en stor fläck av det enda jag hittade som blommade; Bellis (tusensköna).
Solen står ju väldigt lågt men den lyckades i alla fall skina på ruinens rabatt.
Igår var vi ute på en liten skogsprommis. Jag som älskar kartor och dessutom har mycket bra lokalsinne hittade en liten väg genom en skog där vi aldrig varit tidigare (vilket är mycket ovanligt). Santos blev jätteglad när han fick springa precis som han ville. Hade det kommit något fordon här hade vi hört det långt i förväg, det var nämligen väldans tyst och helt öde!
När vi kom hem och det hade mörknat lite skulle gubben min göra sig till och bjöd på varm glögg som jag normalt älskar. Men hu så hemsk den var! Den gick - i min smak - knappt att dricka alls!!
Den smakade inte ens glögg, utan bara surt rödvin med citron och lite kryddor. Fast inte glöggkryddor. Förmodligen är det därför den heter Gluhwein!!!
Rolle hade köpt den för att vi tycker att den vanlig vinglöggen som vi annars alltid brukar köpa, är så söt i år. Alltså tog han en sort som var med så lite socker som möjligt. Jag blev väldigt besviken, så det blev en lite trist avslutning på en annars väldigt skön dag.


7 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Skönt att ni är klara med byggstöket - det blev ju fint i ert kontor. Ser så välordnat ut...

Du har ju hunnit att julpiffa ordentligt. Tänk sån skillnad en gardin kan göra.

Här har stormen lagt sig, det bara normalblåser :-) och solen skiner! Ska ut med min fyrbente kompis strax.

Kram Anna Vattenkanna

samson sa...

det blev ju jätte fint,ha det så gott,maggan

mammi sa...

Trevlig rundtur du bjöd på , trots glöggen, men jag är fortfarande avundsjuk på er "ruin" I och för sig skulle man kunna göra nåt liknande av riktigt gamla tegelstenar,MEN då måste man ju ha en lämplig plats, vilket vi inte har
Ha det så gott
Kram

Helena sa...

Fint du fångat solen vid ruinen!
KRAM från mig!

Kristina Bonander sa...

Finns ju mycket att kommentera efter dina inlägg, men ruinen är allt lite extra fin sådär när sista solstrålarna nådde fram.
Och bellis så här års! Märklig värme vi har verkligen.
Hälsningar
Kristina

Helens trädgård sa...

Du hittar en Bellis i grön gräsmatta och jag skottar snö i mängder :=)
Sverige är ett låååångt land med många olika väderlekar :=)

Inte undra på att du var trött då blodtrycket var så lågt, skönt att medicinen är justerad och du känner dig redan bättre.

Snyggt och prydligt julpyntat i allt nyrenoverat. Nu får ni bara njuta och sitta still och se på det fina.

Ha det gott!

Anni sa...

Glühwein är ju gott, men inte om man tänkt sig glögg! Näe, man ska sitta i en liten stuga i Alperna och njuta va naturen då!

Jag ska också börja julpynta snart, nu när alla julmarknader är avklarade. Tycker att det känns skönt att det är två hela veckor kvar till jul!