KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


fredag 4 november 2011

INSPIRERAD & FÅR

Det är inte utan att man blir lite inspirerad när man läser andras bloggar om hur dom fixar och donar och gör egna dörrdekorationer och köper nya krukväxter till fönstren osv. Själv har jag ännu inte kommit fullt så långt, håller igen lite tills det närmar sig julen lite mer. 


Men igår och idag gjorde jag det enda som är kul med städning; jag tvättade några fönster. Både i matrumsdelen- se ovan - och i köksdelen - se nedan. Att jag tycker det är kul med fönstertvättning beror på att då bara MÅSTE man byta gardiner och ändra på fönsterdekorationerna! Och det älskar jag att göra!!


Ute var det grått och trist idag IGEN, vart tog "varannandagsvädret" vägen, så det blev inte någon längre tur med Santos idag. Men vi inspekterade dom nya telestolparna som ÄNTLIGEN har kommit upp.
Rolle ringde tidigt i somras och talade om att dom var så murkna att två höll på att ramla omkull, nu kom dom alltså till slut och fixade det. Ska bli mycket intressant att se hur länge dom gamla stolparna får ligga kvar i diket.....


Sen fortsatte vi bort till fårhagen där Santos markerade för ett Gute-får (där även tackorna har horn) att det här var hans revir också. Fast han är lite småförtjust i just den här tackan och hon kommer alltid fram och "pussar" på honom så det är tydligen ömsesidigt!


I bakgrunden - långt bort - skymtar man södergaveln på vårt hus, så vi har fåren ganska nära. 
En dag när gubben min var längst bort på "yttertomten" och höll på att ta bort sly så upptäckte han helt plötsligt att han var omringad av får - hälften av flocken hade smitit in till oss. 
Som tur är hann dom inte vara där så länge för vi ringde till ägaren som kom direkt - och inte har vi några växter där som vi är rädda om precis, så det gjorde ju inget! Det man är rädd för är att dom ska bli påkörda eller dra in i skogen på andra sidan vägen, för där kan dom hålla sig undan länge!! 


I morgon - då det tydligen ska bli ganska hyfsat väder - ska vi göra en heldagsutflykt till Fårö. Åtminstone funderar vi starkt på att göra det. Det är ganska långt härifrån och så ska man ju ta färjan över, så vi ska ha en matsäck med oss. Det är ju inte direkt säsong för krogarna just nu och någon uteserveringar inte att tänka på.
Och det måste ju vi ha om Santos ska slippa ligga i bilen ensam. Fast han har inget direkt mot det, han ligger snällt och tyst i buren. Det är faktiskt vi som inte gillar det!

TREVLIG HELG

6 kommentarer:

Monica sa...

fin fint med nyputsat och nya gardiner.
Fåren tja kompisar är kompisar spelar ingen roll om man är hund häst eller får. Boysen har en häst som han alltid måste gå ända fram till, jag är livrädd att han ska få en stöt av elstaketet, men ännu har det inte hänt dom står på vars en sida och ser glada ut, (svansen går på Boysen och häsdten frustar om det nu är glatt vet jag inte riktigt.
Låter mysigt med Fårö, härlig bild. ha en go helg kram Monica

Rosor och ruiner sa...

Oj, byta gardiner vid varje fönsterputsning, det var inte dåligt! Här byts gardiner var femte år kanske...och lite oftare än så putsar jag.. =)
Hoppas ni får en fin Fårödag! Vi skall över till fasta landet över helgen - längtar redan hem...är ju sån hemmaråtta jag..

Madame C sa...

Åh, vad fin han är er Santos! Och visst är det sååå mysigt att stanna inne och boa till det vissa dagar:)
Kram!

gunsan sa...

Kan inte påstå att jag gillar att putsa fönster.Det jag däremot gillar är känslan när det är klart.Bytte gardiner mycket oftare förr,Nu blir det inte så ofta.Kram

samson sa...

nyputsade fönster är härligt,jag är ju sån att när jag hittat gardiner som jag trivs med kan de få sittat uppe hur länge som helst,numera när jag är kattägare har alla fina långa gardiner bytts ut mot gardinkappor,så jag slipper ha katthårsludna gardiner//maggan

Flitiga Lisa sa...

Vilka trevliga gutefår ni har runt knuten men denhär gången är det jag som måste fråga en fårfråga. Ser jag rätt? Finns det vita gutefår eller är det en synvilla
eller någon slags korsning?