KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.


Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.


Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


söndag 20 november 2011

DET ENA DRAR MED SIG DET ANDRA


Eftersom vädret är så trist – det duggar – och har varit det några dagar nu, så har det inte blivit några nya bilder från våra prommisar. Dom dagar vi har varit ute i naturen så har man inte ens velat ta upp händerna i fickorna, så klicka på en kamera var bara att glömma. Det räckte att man gick ut på altanen och tog en enda bild på dom små järnkrukorna med sedum!Istället tänkte jag berätta lite om hur det går med vårt vattenskadade duschrum. Det var ju i september vi upptäckte att det hade hänt något trist genom att vi flyttade vårt (läs mitt) julskåp inne på kontoret. Som tur var, visade det sig! För när vi flyttat skåpet så visade det sig att den lilla lucka som fanns bakom var full av mögel på utsidan - alltså inåt mot kontoret. Inte kul alls!!


Så här ser det numera ut under huset i vår krypgrund. Där står en avluftare och så är en STOR plastbunke nergrävd bredvid - det blir nämligen mycket kondens vilket upptäcktes i samband med vattenskadan. Överskottsfukten rinner ner i bunken och därifrån går en slang för vattnet långt ut under altanen. Det hela drivs av en pump. Fungerar alldeles perfekt!
Det visade sig så småningom vara en riktigt ordentlig skada. Vatten hade trängt in mellan duscharmaturens infästning och kaklet och därefter in i väggen. Det var så illa att det fanns inget gips kvar i gipsplattorna, utan det var endast pappret som höll ihop dom!När hela det fina duschrummet – ombyggt och helkaklat för några år sen - var utrivet samt en del av väggen nertagen in till kontoret, så fick utrymmet stå med en fuktavluftare igång i över en månad. Till slut var allt ordentligt torrt och det var dags att börja bygga upp det igen.
Fast det är ju inte precis så att hantverkare står och väntar på jobb, så tiden rann iväg. Byggarna kom dock till slut och nu är golvet gjutet och väggar på plats igen och så förra veckan var det dags för kakelsättaren!

Han var dock på fastlandet tills på torsdagen så vi räknade inte med att han skulle komma förrän på måndag, men så i fredag morse dök han upp. Han smetade på det första lagret av vattentätningen och så ska han komma i morgon igen. Han verkar alltså sköta sig…..men dom är ju fler hantverkare. Vart tog målaren vägen som ska fixa den lilla ”smacken” inne på kontoret t.ex!? Hade det inte varit lämpligt att göra det nu, så vi fick det utrymmet klart till jul åtminstone!


Fast det kanske inte var så dumt att allt stod still, för då hann vi få idén att vi skulle passa på att fräscha upp HELA kontoret när vi ändå var på gång. Så iväg och titta på golvmattor, den som ligger där är visserligen hel men så erbarmligt ful att man nästan kräks när man ser den.
Väggarna var det inte heller något större fel på, men nu måste ju ”smacken” göras i ordning och då borde  man kanske något göras åt resten också! Alltså precis som vanligt, det ena drar med sig det andra!!"Smacken" är alltså det lilla (1,55 x 1,80) utrymmet längst upp till vänster. Det har ett litet fönster och omedelbart till höger finns en dörr med fönster ut till baksidan.
Tidigare hade vi hyllor hela vägen bakom skrivborden och längst ner bredvid mitt bord så stod en s.k. "snurra" med en massa pärmar. Nu har vi alltså inte dessa pärmar kvar, inte har vi heller behov av så många hyllor (skönt) så ungefär som ovan har jag tänkt mig. 
Det med kryss på är alltså två stora höga hyllor och två normala väggfasta skåp på  2 x 60 cm = 120 cm. Dom här två hyllorna och skåpen bör helt klart räcka åt våra privata behov!
Så här fula ser inte glasskjutdörrarna ut i verkligheten.  Det är  alltså dörrar i matt glas som har dekor i brons, silver och svart. Riktigt snygga faktiskt!

Sen ville ju jag ha lite nya kontorsmöbler, dom vi har nu har vi haft i 30 år! Men…då satt min gubbe ner foten och sa ifrån på skarpen. Om möblerna har klarat allt i 30 år utan att bli trasiga, så är dom av så pass bra kvalité att han inte vill byta dom!! 
Och där fick jag ge mig, han har ju helt klart rätt. Dessutom visade det sig knepigt att hitta nått nytt snyggt i exakt dom storlekar vi har; alltså skrivbord som är på 160 cm x 70 cm. Det blev dock två nya kontorsstolar i svart omgående, fast vi har inte börjat använda dom ännu!

Hyllorna som tidigare stått mot väggen bakom skrivborden ska bort och vi ska endast ha kvar en hylla bredvid mitt skrivbord och en hylla på kortväggen i ”smacken”. Båda dom är svarta precis som skrivborden, så det är OK och dom andra två vita får Rolle antingen kasta eller flytta ut i garaget eller på verkstaden.
Så småningom kanske det också blir två väggfasta skåp på väggen bakom skrivborden med skjutdörrar i glas. Vi har dörrarna redan så vi behöver bara skaffa oss två 60-skåp från IKEA – men det blir en betydligt senare fråga! Och Rolle har inte en aning om att jag planerat in dom här!!
Så tittade vi ut en mycket ljus modern matta i färgaffären och så hittade jag en otroligt snygg ”häftig” fondtapet till ”smacken” (tyvärr inget prov). Därefter valde vi en passande färg till resten av väggarna. Jag  köpte en sån där avancerad färgprovskatalog som proffsen har för några år sen, mycket användbar har det visat sig!Och väggarna började Rolle redan måla igår, trots att mitt skrivbord och mina datorgrejor står kvar än så länge! Så kom den stora frågan, hur skulle vi få tag på någon som kunde lägga in mattan omgående innan jul!?

Men…när plattsättaren var här i fredags så frågade Rolle om han visste någon mattläggare och fick till svar att han gjorde naturligtvis sådant jobb. Han skulle kunna lägga in den i slutet på veckan när han är klar med duschrummet, om vi bara har tömt kontoret! Snacka om flyt!!
Dessutom fick vi bättre pris av honom på mattan vi redan valt, så allt ordnar sig till det bästa.
Alltså har jag ett visst hopp att både kontoret och duschrummet kanske blir klara till jul i alla fall. Fast det är än så länge bara ett KANSKE! Men Rolle han har redan målat ungefär 3/4-delar av kontoret, så han blir garanterat klar i veckan!!  5 kommentarer:

Rosor och ruiner sa...

Oj vilket bestyr det blev, men visst är det så, att det alltid drar med sig mer än man tänkt sig från början (eller i ofs hade ni ju inte ens tänkt er att göra om i badrummet...)
Hoppas ni får klart till jul, det hade ju varit trevligt förstår jag!

Oljekritan sa...

Oj och oj, vad mycket det blir att göra..men det blir ju jättebra..det brukar ju vara så, med det ena, blir det andra...man liksom drar i gång en massa...Kram Karina

blommor och kvistar sa...

det brukar vara så med fuktskador att det ena ger det andra, men nu ser det ju redan ut som om ni skulle ha målet i sikte! skönt, eller hur? =D
trevlig vecka
susanne

samson sa...

fy sjutton för fuktskador,men de ger en ju en anledning till att få göra om och fixa till,inget ont utan att det har nått gott med sej,ha det så bra,maggan

Monica sa...

ja det är ju kul ibland när det ena drar med sig det andra och man får så fint!
Spännande att se det klart i din blogg,,

jo dina fina sedum i krukor klarar de vintern ute, jag har med några krukor med olika sedum och går och funderar på om det blir vargavinter måste man ta indem då tro,,kanske vet du?
ha en go vecka kram MOnica