KOMMENTAR

VIKTIGT!!!
Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!söndag 2 oktober 2011

VILKEN UNDERBAR LÖRDAG

Igår var det ju återigen en helt underbar dag - och kväll - så vi tog lite ledigt och gav oss iväg hemifrån. 
Först åkte vi till en "traktorplöjardag" för veterantraktorer i närheten. Jag var lite förundrar varför Rolle inte tog sin nyrenoverade traktor dit, men han förklarade att det var några smågrejor han måste få till först. Nått om varvtalsregulatorns reglage.....Fast jag tror nog att det var det här med plöjningen. Vem 17 vill ge sig ut på en leråker med en perfekt nyrenoverad, fräsch och ren traktor!? Nej, det lär nog dröja tills min pedantiske gubbe visar upp den på en "plöjardag" - om någonsin!Eftersom det var så nära så åkte vi sen hem och käkade lunch på altanen. Sen åkte vi till Stånga Handelscenter för att kolla in utbudet på träd och buskar. Hittade väl en del, men inte allt jag hade tänkt mig till yttertomten.
Sen gav oss iväg igen och började då med att åka till ett av våra favoritställen för hundprommisar. Man parkerar precis utmed "stora vägen" och går sen en pytteliten väg rätt in i skogen. Efter ett tag så öppnar sig naturen och där hittar man en mycket vacker damm.
Den här dammen är ganska stor, i mitten så finns det en t.o.m. en liten ö - och så finns det flera grupper med röda näckrosor. Mmmmm!Fast varför det kallas "röda" näckrosor har jag alltid undrat över!? Dom är ju helt klart rosa!
Sen bar det av till andra sidan ön där vi tänkte besöka en "loppis & kroppkakeservering" i Ljugarn. (Dock inte för kroppkakornas skull.) Väl på plats visade det sig att det bara var matservering, försäljarna till loppisen hade inte dykt upp. Kunde kanske bero på att det var en massa jippon i Visby samtidigt, så alla försäljare var nog där!
En stor hund som var på väg till sin bil skällde mycket aggresivt mot Santos så han blev faktiskt lite rädd. Han satte svansen mellan benen och tyckte inte alls det var kul - så vi gick en prommis utmed havet istället för att besöka serveringen. Vi var ju varken hungriga och eller så förtjusta i kroppkakor!
Vi njöt av den milda havsluften och åsynen av dom nyutslagna cikoria-blommorna. Det blåste inte ens en gång utmed havet och vi såg t.o.m. en vuxen man som var i och plaskade lite. Visserligen hade han kortbrallorna kvar på sig (till skillnad mot den vi såg förra helgen), men han var i vattnet väldigt länge! Efter Ljugarn åkte vi direkt och köpte middagsmat - det blev kycklingfilé - och så åkte vi hem och grävde upp tre skott från en bollpil, Salix fragilis `bullata´, som jag tog för 3-4 år sen och slog ner i en hörna för framtida bruk. Nu ska dom här skotten planteras på yttertomten, så vi tog också med oss några bambupinnar och gick ut där för att markera platserna dom ska grävas ner på.
Just nu står dom fint förgrenade, men fortfarande ganska små, skotten i en hink med vatten för att överleva tills senare under dagen. 
Det blir alltså åtminstone tre små bollpilar, om dom överlever flytten. Sen vill jag nog ha en Dodong-rönn för höstfärgens och dom vackra bladens skull (se ovan). Något japansk körsbär av just den sorten jag letar efter fanns naturligtvis inte, så den får jag avstå från - just nu i alla fall! 
14 kommentarer:

♥ Hannele på Hisingen sa...

Underbara höstbilder.

Helena sa...

Härliga bilder från Gotland som påminner om en semester vecka vi hade där för några år sedan!
KRAM från mig!

gunsan sa...

Mycket hant ni med på en dag.Så där skulle även jag vilja göra ibland,men min gubbe vill inget nu för tiden.Synd att jag inte har körkort för då kunde man ju sticka iväg lite själv.Kram

Hanneles paradis på Hisingen sa...

P.S.
(så din man plockar inte taggig krusbär heller, synd för det är ju så gott ;)

tant Hannele på Hisingen sa...

P.P.S.
att göra röd slånbärslikör till jul är mansgöra hos oss ;)

mammi sa...

Vilka underbara naturbilder, dammar med näckrosor...
Då skulle ni se min näckrosdamm!!! C:a 40 x 30 cm !!!! ibland en vit ibland en röd näckros, förankrad i en stor mutter i ett band. Är av nåt plastmaterial, förankrad för Saya brukar leka med den.
Kram till er
Mammi

Zondra Art sa...

Amazing photos and colors dear Susie!
Thank you for nice comment, kisses:)

thecottagebythecranelakeolof1 sa...

En sådan härlig dag ni haft! Sådana här varma och soliga höstdagar saknar jag verkligen havet, blir inte riktigt detsamma med dyiga småsjöar och dammar som vi har :-) :-)

Ha det gott!
Christer.

Ruben sa...

Jag tror ni har allt på Gotland - ja, förutom vissa loppisar då ...

Ha det gott!
/Ruben

ormbunke sa...

OJ vad ni hinner med mycket på en dag. Härliga utflykter vid havet och sen planering av växter. Kul beskrivning av när ni fällde träden på tomten. Det är alltid ett bekymmer. Vi har haft besök av barnbarnsbarnet med moder så det har varit fullt upp. Men nu måste man passa på att va utomhus för det har varit strålande sol i dag.Ha de gott. Kram. Anita

Flitiga Lisa sa...

Vilka härliga höstbilder. Havet är otroligt fint även på hösten och vädret kan man ju inte klaga på. Förra året unnade vi oss en septemberhelg på Gotland och det skulle jag gärna göra om igen och igen....

Helens trädgård sa...

Underbara bilder!
Solen sken härligt på er utflykt hela tiden ser jag, härligt.
Här regnar det bara :=(
Ha det gott!

Hanneles topiary sa...

(Det formklippta framhäver det vilda, fin kombination.)

♥Min Eden♥ sa...

Hej hej,
jag har väl inte tackat ännu för dina frön! Så tack tack de kom fram. Det ska bli spännande att se om jag får dem o gro :) Jag ska skicka iväg min poppy-love denna vecka :)
Ha det gott!
/Nina