KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.


Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.


Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


torsdag 13 oktober 2011

ÖVERSIKTS- OCH HÖSTFÄRGSBILDER

Ikväll tyckte jag att det var dags för en ny design, dessutom tror jag också att jag ska följa upp huvudbilden med lite andra översiktsbilder på tomten. Vi börjar med en bild tagen från landsvägen som går utanför. På den ser man hur höga träden är runt oss. Alltså onormalt höga för att vara på Gotland! 

Men nu, efter det att vi avverkat runt 110 stora träd på tomten, kan vi trösta oss med att det i alla fall inte finns så många fula misskötta träd precis runt huset. Ingen kan heller kalla Stjärnarve för Skuggarve längre som dom gjorde i bygden tidigare!


Här har matte och Santos kommit tillbaka hem och gått in på vår infart och parkering utanför garaget. Kolla in jättarna i kohagen i bakgrunden. Buskarna som växer här satte jag för två år sen efter det att vi avverkat ett antal träd och planat ut "förträdgården" samt byggt den 12 m långa rosenspaljén. Dom flesta buskarna köpte jag på Öland hos Boel när fem av Trädgårdsentusiasterna gjorde en inköpsresa dit. Alla utom en enda har tagit sig!


Men bara för att vi avverkat så många träd ska du inte tro att jag inte gillar träd, tvärtom! Jag har planterat runt 25-30 små vackra träd också. Jag är ju gammal "bonsaiist" och älskar verkligen träd, men då ska det vara rätt träd på rätt plats - och så ska dom skötas också!!


På föregående bild och på den ovan så syns t.ex. en liten nyplantering med en klotrobinia och två alunrot och ett gräs. Dom senare är också några favoriter!


Speciellt den här årstiden då man verkligen behöver lite färg i trädgården!

Dom här två alunrötterna köpte vi på fastlandet i somras, den gulgröna är Rolles val och den rosaröda mitt.


Om du tittar tillbaka på övwersiktsbilden med "nyplanteringen" så ser man en ganska stor buske till vänster. Det är mitt älskade vintergröna oxbär som kan bli ett litet träd - om det inte blir skadat i storm - och som jag beställde hem från Danmark. Konstigt nog är det en väldigt vanlig sort där, men väldigt ovanlig här. Och den är inte speciellt känslig, dessutom väldigt tålig för mager torr jord. Här står den i min "stenhörna"!
När vi nu är inne på det här med färger på hösten så måste jag visa mitt höstsilverax som har blommat helt fantastiskt som vanligt sen vi flyttade hit och nu fått en härlig röd ton i sitt bladverk. Det till höger är en rödbladig fläder och bakom, på andra sidan staketet till "innertomten", så växer en orangestammig kornell.


Till vänster från höstsilveraxet, som alltså växer på "murrabatten" på baksidan, har vi en rödbladig japansk lönn som verkligen lyser upp. Det finns även en gulbladig lönn mellan dom här som jag av någon outgrundlig anledning glömde att fota! Den är nämligen väldigt fin den med - och betydligt större!!
M;en...det kommer väl en dag i morgon också!?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Wonderful pictures and beautiful new look on the blog!

Kisses:)

gunsan sa...

Så snyggt du har fixat till bloggen.Du tar så fina bilder jämt.Har verkligen öga för hur det blir.Trevlig helg.

Christina sa...

Det är väldigt fint hos dej, och stort. Santos är ju så gullig när han sitter på vakt vid grinden. Ha en bra helg./Christina

Anja sa...

Härliga bilder från din trädgård. Det kommer att bli vääääldigt tjusigt när träden vuxit till sig!/Anja
ps
Vilken häftig brud du måste ha varit i din röda kortkorta....
ds

Rosor och ruiner sa...

Kul att se översiktsbilder!Vad stor ditt höstsilverax är, min är som en smal "pinne" men den kommer väl om några år.
Trevlig helg!

Anita sa...

Du har en så härlig trädgård och det är så roligt att få se bilder från den och "höra" dig berätta om de olika växterna.