KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


måndag 17 oktober 2011

ÖVERDÅDIG LUNCH

Tänk att man fortfarande kan njuta så mycket av trädgårdar och trädgårdsträffar med gelikar!? Och detta trots att vi har haft två nätter med lätt frost under helgen (och jag som fortfarande inte tagit in mina knölar i vinterförvaringen, man får verkligen skämmas)!


I lördags var alltså hela trädgårdsgänget inbjuda till Annli i Kräklingbo på en kombinerad fröbytar- och lunchträff. Det slutade med att vi var hela nio stycken.


Alla skulle ha en paj med sig var det tänkt men det slutade med att en några tog med sig sallad istället, två hade bröd, ost och korv från Toscana (Yes!) med sig och en del dricka. Så det blev ett otroligt härligt lunchbord!


Vi åt och njöt jättelänge och ALLT var kanongott, t.o.m. den ansjovis- och lökpaj jag hade gjort. Jag är inte så duktig på paj - trodde jag - för gubben min är inte så förtjust i pajer. Så den här testgjorde jag i början på veckan och då tyckte han den var riktigt bra - alltså vågade jag göra en att ta med mig ihop med lite romsås. 


Lokalen vi var i är ett gammal fallfärdigt hus som Börje, Annlis man, byggt upp på nytt. Själv var han dock inte med på lunchen, han var ute och tränade på motorcykeln berättade han idag. Han är nämligen den som håller i renoveringen av vårt badrum!
Huset hade en jättestor öppen spis (syns i bakgrunden) där det eldades för fullt och så dubbla dubbeldörrar i andra änden som man kan slå upp på vid gavel på sommaren. Ett helt fantastiskt "klubbhus".....


Ute fanns det också en massa fint att titta på, t.ex. det här Lirodendron-trädet vars blad har så vacker färg och form!


Vad det här är för vacker blomma är det dock ingen som vet. Annli kallar den för Musse Pigg-blomma!


Den jättestora dammen med en ö i mitten börjar bli riktigt fin - vatten ger ju alltid en extra dimension till en trädgård! 
Jag har ju plats nästan för en sjö och vill gärna ha en, men gubben min har satt ner foten. Det blir ingen. Förra året fick jag dock äntligen ett litet fågelbad - efter att jag tjatat i 25 år!


Annlis och Börjes gård har massor av byggnader och vid en av dom så är det en liten mur - jag gillar att man låtit en blå sten ingå i muren - och där innanför frodas en massa känsliga växter!Det blir ju ett helt annat mikroklimat bakom en mur på en gård, så här är det förmodligen inte zon 1, utan kanske zon -1 eller -2!


Rosorna som växte mot muren blommade fortfarande för fullt.


Här syns i bakgrunden en spegel som ger ett härligt djup i planteringen. Hela trädgården - som är stor - har massor att titta på och fota, men vi upptäckte att tiden hade gått enormt fort. Så med tanke på att jag och Lisa som åkte med mig, skulle handla käk på vägen hem var vi tvungna att ge oss iväg. Och naturligtvis hade ICA i Stånga stängt så vi fick åka till Hemse för att handla, men våra gubbar satt ju hemma och var hungriga så det var inget välja på. Dom hade ju inte varit med på den här överdådiga lunchen!

Undrar du hur det gick med fröerna? Jo, det fanns dom mest otroliga fröer, men jag hade redan innan bestämt att det enda jag skulle ha var någon vallmo - alltså något som man kan så direkt i rabatterna - absolut ingenting annat. Och jag kunde faktiskt hålla mig!
Istället tjatade jag på dom andra att dom skulle dra upp lite roligt och sälja till mig i vår - man är ju inte dum!!

8 kommentarer:

Ninne sa...

Där skulle man varit med. Både i trädg. o på det smarriga matbordet.
AVISkram Ninne

Helena sa...

O vad mysigt ni haft det!O dom har ju jättefint i sin trädgård o så fina byggnader!
Duktig du var som stod emot!
Känner igen det där:Du sår jag får.
Så brukar mina vänner säga fniss
KRAM från mig!

Ruben sa...

Cuphea lanceolata, Cigarrblomma, heter den okända växten.
Ni verkar ha haft ett riktigt kalas i det praktiska klubbhuset! Vilken fin trädgård. Kommer jag någon gång till Gotland får du se till så jag får ta mig en titt! ;-)

Ha det gott!
/Ruben

gunsan sa...

Det där verkar vara en riktigt trevlig träff som ni hade.Och vilken härlig trädgård att få vandra runt i.

Kristina Bonander sa...

Vilken fin damm! Och jag som har ett extra kärleksöga till gärdgårdar! Det ser så vackert ut med dammen och gärdsgården i bakgrunden.
Trevligt såg ni ut att ha haft det. Visst är det roligt att träffa jämlikar?!
Kul att Ruben visste namnet på cigarrblomman.
Hejsningar
Kristina

Anders Andeersson sa...

Ja det var verkligen en lyckad lunch och eftermiddag. Och vilken mat! Tack Susie för receptet på din goda ansjovispaj.

Christina sa...

Så trevligt ni ser ut att ha det./Christina

Bitte sa...

Vilken fantastiskt trevlig fröträff ni måste ha haft. Huset/stugan ser supermysig ut. Jag älskar det gamla:) å så dammen..oj, så vacker.
Jag blir helt lyrisk då jag tittar på bilderna:))