KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


tisdag 27 september 2011

HAV, KOR OCH MÖRKERTRÄDGÅRD

Igår skrev jag lite om vad vi gjorde i lördags, men helgen hade ju en jätteskön dag till så nu har vi kommit till söndagen.

Vädret var precis lika fint som på lördagen, men ännu varmare och dessutom alldeles vindstilla. Helt underbart! Alltså var det återigen en hundprommis som gällde - mellan TV-tittandet och  dom olika racen!!
Den här gången ville vi se Formula 1-racet live, så vi åkte ner hemmavid - till turistområdet Ekstakusten. Alltså ett ställe som egentligen inte är så bra att gå med Santos lös på, det "vimlar" av folk och bilar där (fast i förhållande till hur våra promenadområden i Stockholmstrakten var, så är det extremt glest mellan dom)!


Men... nu har vi sen länge tillbaka ett bra ställe som bara vi som bor i Eksta kan ta sig ner till. Dit åkte vi och så släppte vi "lillgrisen" lös. (Ja, jag vet, man har ju redan en massa tokiga smeknamn på honom!)
Där upptäckte jag ett fält som var alldeles blått. Tyvärr gör ju sånt här sig aldrig riktigt på bild, så översiktsbilden på blåklocksfältet har jag kasserat - ni får tro mig på mitt ord!


Däremot så testade jag kameran på massor av andra sätt och tog bl.a. några panoramabilder, fast jag lyckades tydligen undvika havet som alltså är längst till höger i bild! 

Långt bort på nästa udde, ligger en fiskestuga men dit kan man bara gå när sankmarken mellan uddarna är frusen. Vi har gjort det med Penny, men bara en enda gång. Det blev nämligen väldigt långt upptäckte vi när vi skulle tillbaka!


Det blev många testbilder, bl.a. så försökte jag zooma in den här fiskestugan lite. På plats upptäckte jag dock aldrig bilen, men väl hemma gav den en bra förklaring till något annat vi såg!


När jag lät kameran leta efter motiv över viken såg jag något skymta som jag trodde var en människa på stranden mellan oss och fiskestugan. Så jag zoomade in personen och klämde av en bild.
När vi sen började gå tillbaka och närmade oss - det var dock fortfarande så långt mellan oss att varken Santos eller den svarta hunden reagerade - så såg jag att det var en naken karl. Han badade!
Helt fantastiskt!! Gu´ vad avundsjuk jag blev!!!

Själv fick jag nöja mig med att tillsammans med min gubbe och Santos strosa runt och bara njuta av solen, havet och sjöfågelskrän. Jag höll dock noga ett öga på korna som gick i det här området. Stängslet håller dom alltså inte inne, utan bara borta från ett ganska stort fyrkantig område. Korna var på andra sidan och dom kunde alltså lätt ha gått runt till oss. Just dom här korna är dock vana vid turister, bilar och hundar så dom är inte ett dugg nyfikna - som kor annars brukar vara!


Väl hemma igen såg vi F1-racet, sen käkade vi  middag och så tog jag en liten tur med Santos. Jag tog kameran med mig och det första jag fotade när vi kom ut på vår gårdsplan var en av dom 16 kvigor som går i kohagen bakom vårt hus. 
Dom här kvigorna är ju vana sen i våras med Penny, som alltid skällde på dom och försökte valla dom fast hon inte kom ut genom stängslet. När hon skällde på dom kom dom alltid fram till stängslet och ställde sig att glo på henne!!

Santos var dock inte alls lika intresserad på att dom var där och sa inte ett knäpp. Förmodligen blev han nog en aning rädd och ville absolut inte komma kon för nära. Sen började det ju också mörkna, så vi kunde ju inte bara stå där och glo fånigt på en ko!


När vi kom tillbaka var det ändå mörkare, men jag tog några bilder med nya kameran för att se hur bilderna blev i blixtljus. Dom blev ganska bra - i alla fall för att vara första försöket!


Här är det baksidan som jag visar, med en silverfärgad Coyote-sälg eller stäpp-vide (eller tvärt om, välj det som låter bäst) som växer bredvid grinden. (Jag tror jag ska kalla den Coyote-vide, låter inte det tjusigt!?)
Den var en ynklig liten buske på 40-50 cm för tre år sen, men den är redan uppe i 3-4 meter.
Rätt fram syns mitt "vindruvsträd", alltså en död svartmålad knotig gren som jag satt en vindruvsranka nedanför. Hade tänkt stamma upp den till ett träd, men den har frusit ner varje vinter så den kommer tydligen bara vara en ranka - men det är OK det också!

På framsidan såg det ut så här med vildvuxet gräs - och inte blev det klippt igår heller för gubben min kom inte hem från Visby förrän klockan fyra och då måste man ju börja med käket!

Susie

4 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Haha, var du avundjuk på att han var 1. Man? 2. Naken? 3. Badade?. Skojar bara! fattar vad du menar såklart...

Vädret har varit, och är, full sommar här oss oss och det låter som om ni har likadant. Skönt! I går var det så varmt så Masai gick och la sig på klinkergolvet...detta gör han bara när det är värmebölja annars.

Kram Anna Vattenkanna

FotopunktMis/Maria Thorbjörnsson sa...

Det e så kul att "promenera" tillsammans med er på er Ö..och att testa kameran även i kvällningen..kulkulikulkul..ha det..Maria

Helens trädgård sa...

Jättetrevlig läsning till många vackra bilder!
Låter härligt med sol och vindstilla. Här är det regn och blåst.
Önskar dig en trevlig kväll!

Ölandsvindar sa...

Vilka härliga dagar vi har! Och vilken tur vi har med Skördefesten. Det ska vara fint hela helgen. Det är svårt att få de där små blåklockorna att bli fina på bild. Jag har inte lyckats ännu.
Kram
Kerstin