KOMMENTAR

VIKTIGT!!!
Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!tisdag 23 augusti 2011

MYSTERIET LÖST

I söndags när det var riktigt bra väder tog vi en prommis vid havet. Tyvärr dock på låglänta strandängar med mycket långgrund strand. Alltså blev det inget badande då heller!


 Det här stället brukade vi ofta åka till och ta en prommis med Penny, så det är mycket välbekanta trakter för oss. Här är inga turister för det är förbjudet för obehöriga att köra in, men som bosatt i Eksta så gör vi det. Det är jätteskönt att få vara helt ensamma ibland och det här var ju sista stora turistsöndagen så det var otroligt mycket folk ute.

 

Man kan naturligtvis gå i och doppa sig här (man får dock ligga ner för att bli blöt över hela kroppen), men vem 17 vill bada bland all den här släken (=tång) som fanns överallt i hela viken.
Så jag är fortfarande obadad i år.....I går hade jag ju ett litet mysterium med i mitt inlägg. Nu är det löst. Så här skulle Eucomis `Sparkling Burgundy´ ha sett ut - alltså inte alls med så mörkt röda blad som växten i min murrabatt.Men...jag var inne på nätet och letade runt lite och då hittade jag den här bilden (och några andra som faktiskt var ännu mörkare) på just den sorten.

Jag tycker att den på pricken liknar det jag har (se ovan) så nu är mysteriet löst - det är en Eucomis `Sparkling Burgundy´ vilket jag är väldans glad över!
 .

3 kommentarer:

Anette sa...

Den var snygg din mysterieplanta! Så vacker natur det är där å Gotland. Obadad är jag inte, har badat en gång i år! Vid mosters sommarstuga. Det var där jag badade min enda gång förra året också;-)
/Anette

Jord under naglarna sa...

Till och med en norrlänning som jag är har badat i havet utanför Gotland den här sommaren! Varmt var det också.

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Låter härligt att vara helt ensamma vid havet, rofyllt. Synd att det inte kunde bli något bad.
Din "Sparkling burgundy" var jätteläcker i färgen!
Ha det gott. Kram, Ingela