KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


söndag 3 juli 2011

TACK - KÄRA BLOGGARE

TACK alla som skrivit så snällt och medkännande angående Penny!
Jag har inte svarat någon av er beroende på att lusten för att blogga inte har varit så stor sen hon togs bort och dessutom har vi haft besök av våra vänner från USA. Men alla era fina ord har i alla fall värmt i hjärtat, det ska ni veta!!


Fortfarande så är sorgen och saknaden enorm, dessutom känns saker och ting fel här hemma. Ja, ni med djur som gått igenom samma sak vet naturligtvis hur det är. Vi har ju haft hund väldigt länge - först Brasse i 18 år och sen Penny i 16,5 - så det är klart att det nu är vansinnigt tomt. Sen vetskapen om att den här gången ska vi inte skaffa oss en ny hund, gör det inte heller lättare. (I alla fall känns det så nu!)Trädgården har inte heller fått så mycket omvårdnad sista veckan, men vattnat och klippt gräs har man ju varit tvungen att göra. Men vi fick hela 7 mm´s regn i går natt och så var det strålande sol och 28,5 grad igår igen, så nu blommar allt. Så här följer nu ett litet bildspel på en del av blomningen:Om ni undrar vad det är för otrolig vallmo på bilderna, så vet jag inte vad dom heter. Jag fick frön av Maria Berg i julklapp och när dom första blommorna slog ut häromdagen så blev t.o.m. våra gäster från Californien imponerade. Dessutom var själva växten imponerande också, dom är väl runt 1,2 m höga.


Här plockar El-Jay & Hasse samt min käre gubbe sten uppe på norra kusten av Gotland (Hangvar). Men eftersom dom flyger så gällde det att hitta väldigt små, men intressanta, stenar - inte så lätt.Förutom att åka runt en 25/30 mil och titta på natur & kultur så bjöd vi på lunch på ett amerikansk ställe(!).
Det finns nämligen en väldigt trevlig restaurang som heter Mavens Diner i Kappelshamn. Stället är inrett i amerikansk stil och dom serverar amerikainspirerad mat - fast i lite gourmetstuk. Väldigt god mat faktiskt!
Lunchen blev mycket uppskattat av oss alla, våra vänner får ju under släktbesöken på fastlandet äta VÄLDIGT mycket sill och lax och köttbullar och Janssons och.....Det brukar bli alldeles för mycket svenskt, så lite annat brukar alltid gå hem. Och det gjorde även det här!
Men...nu har våra vänner lämnat Gotland för den här gången tyvärr - det var väldigt skönt att ha något att ägna sig åt - så idag känns saknaden efter Penny extra tung. Men snart är man väl van vid det också!

11 kommentarer:

gunsan sa...

Jag kan förstå att det är tungt nu när er kära vovve är borta.Det är ju en familjemedlem som försvunnit.Hoppas sorgen kommer lätta lite snart så ni kan minnas allt roligt ni haft.Kram

Ninne sa...

Då får du gömma dig ibland dina fina blommor o putsa, när du nu blivit tomt från Alla dina gäster. Kanske är det så vi ska se det även med våra kära husdjur?? Det är bara oss förunnat ha deras sällskap en kort tid- för även om det är "många" år så har vi dem troligen bara som ett lån för att göra tillvaron lite mysigare??
Jag har ju åkt UT från min blogg-- vet inte vad som jag ska göra för att komma in igen. Här har jag hoppat in fr. vidarebesök fr min dotters. alltså kan jag läsa andras, meen ni kan inte gå in hos mej längre.. Jag är så förb. men vad ska jag göra. Begriper ju inte det hela
Kram iaf på er Ninne

Mimi sa...

Jag tror att din vallmo är Danish flag. Åtminstone färgerna är helt rätta. Fundera nu på att ta en hund igen. Visst är det ju tomt när de går bort, men vilken glädje man har av dem ändå!! stora kramen / Mimi

Helén sa...

Förstår att dte är tomt efter vovven, och det vore ju konstigt om ni inte kände så. Kul att ni har haft USA besök o fina Vallmo bjussar du på. Jobbet i trädgården kommer ingen ta ifrån er, och det är nog bra i nuläget att ha den för att tänka på annat bort i mellanåt. Kram Helen

mammi sa...

Vilka bilder !!! Tog lite fasta på att era vänner skulle ta med några småstenar, p gr a vikten. Jag som är stentokig, får alltid rådet av gubben, när vi är på "stenplockarrunda" kom ihåg att DU får bära dem till bilen. Kan bli 4-5 rundor.
Ha det så bra ni båda, trots allt
Kram

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Hej Susie!
Har jag sagt att din header är så himla snygg, (jag har ju haft svårt att hinna kommentera på länge, så jag kanske bara har tänkt det nu flera gånger). Urläcker!
Och mkt läcker vallmo, men det tror jag att jag skrev i morse på FB.

Tack för din finfina länkning, hoppas många ser den och fyller på listan, det blir så kul att få en sådan. Jag kan tänka mig många olika användningsområden... bloggträffar, utbyte av odlingstips... mm, mm.

Ha det gott, jag tänker på er varje dag när jag promenerar Foffen...
Kramkram Hillevi

Rosor och ruiner sa...

Förstår att det känns tomt nu efter Penny - ljudet av tassarna hör man länge efter...
Jag köpte pioner i höstas på pionexperten.se, där finns massor att välja emellan! Tror inte dom sänder några nu på sommaren bara, utan man får vänta till i höst.
Vi fick också 7 mm häromdan,så nu blir väl gräsmattan lite grön igen. Idag är det grått så det kommer kanske mer snart igen.

Christina sa...

Svårt att leva utan djur!Sorgen när dom inte finns längre är svår!

Anonym sa...

Jo, just dom är Danish flag!
Stor jätte kram till er båda!!!

Maria Berg som inte är inlogad här.

ormbunke sa...

Blir de så fina Danish Flag. Har några små plantor på gång. Fick Plantor av Maria i Sennan som i sin tur hade fått av Maria B.Men det tar nog tid innan de kommer så långt. Hoppas allt blir bra så småningom. Allt tar sin tid. Kram. Anita

Jord under naglarna sa...

Jag förstår om det känns tungt och tomt utan Penny. För mig och alla andra andra som följt bloggen under lång tid så har hon ju varit med oss också på ett sätt.

Sexton år är lång tid tillsammans och saknade lär hålla i sig.

Jram.