KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


lördag 16 juli 2011

HUVUDJÄGARE

Förra helgen var vi på en massa loppisar igen och den här gången fick vi tag på ytterligare ett CD-ställ som vi gjorde om till ett litet "utroppstecken" i trädgården. Nu har vi alltså tre stycken; en piedestal i gräs- & bamburabatten med sommarblommor på, en på altanen med en ljuslykta på och så då den här i "grushörnan" med ett konstverk (=konstig sak) på.
Det har alltså blivit lite av vårt signum i trädgården det här med piedestaler av CD-ställ! Men nu får det vara nog!!


Nej, idag ska jag leta efter ett litet huvud i keramik eller glas att ha i vitrinskåpet. Köpte nämligen ett jättesnyggt vitt keramikhuvud förra helgen för det facila priset av 30:- och upptäckte då att jag tydligen är "huvudjägare", hade massor.....! Men nu saknas det alltså ett litet huvud, sen får det vara nog!!


På rosspaljén i förträdgården blommar det som sjutton - här ovan är det förutom klängrosen även en vit klematis - men klängrosorna är inte höga precis efter att ha frusit ner i vintras. Eller kanske mer troligt, i våras!
Nästa år måste jag nog sätta upp något vårfrostskydd, alltså en massa säckväv på ställningen. Inte snyggt men vad gör man!?


Jag planterade ju en massa lökväxter under spaljén i höstas och just nu är det några liljor som är på gång. Dom är jag väldans nyfiken på att få se blomma, dom ska vara mörkt vinröda vilket åtminstone lät väldigt snyggt!


Annars är det precis som i förra inlägget, klematis och dagliljor som är det som blommar bäst just nu!


Det här är en av dom två vackra klematis vid ingången som har börjat blomma ordentligt nu. Den andra kommer nog igång inom några dagar.


Nedanför "lilla altanen" på framsidan sitter det också två, den ena är vårblommande och den andra som blommar nu tror jag är en Piilu. Jag har ett antal av dom nämligen!


Nått annat som ska börja blomma är blåregnet som alltså remonterar! Förra året blommade det tre gånger vilket var mycket trevligt, även om blommorna inte alls är lika tjusiga som på våren.
Men över till dagens skörd av dagliljor!!Du kan ju gissa vilka jag gillar bäst!?

5 kommentarer:

Ruben sa...

Wow, vilken maffig lilja med så många knoppar!!! Så önskade jag att mina liljor skulle se ut!

Ha en mysig helg!

/Ruben

Monica sa...

ljuvliga Dagliljor, jag får kolla mina dom är kanske med på G.
Kul liten skulptur, jag trodde det skulle vara ett huvud på cd stället,,du som är huvudjägare.
ha en go helg kram
Monica

fotopunktMis sa...

Man tager..cd-stället vart ju supersnyggt..den artiska ådran..ha det..Maria

fotopunktMis sa...

ps artistiska..ska det va..ds

Mercury sa...

Ser ut som dagliljor är din favorit. Kul att du kan begränsa ditt samlande för det är det som är problemet. Jag har varit mycket på vår återvinningsmarknad och jag funderade just över gamla cd-ställ eftersom det fanns många där, kul att du hittat ett nytt användningsområde.