KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


tisdag 12 april 2011

ÄNTLIGEN!

 Det var visserligen strålande väder både lördag och söndag, men vi hade en del annat att roa oss med.
Så jag planerade att rusa ut igår direkt på morgonen.....men då regnade det trots det utlovade vackra vädret - typiskt!
Idag var det ingen sol, men vindstilla och hyfsat varmt så både jag och Rolle har varit ute och fixat det värsta.


Om det är svårt att se vad ovanstående bild visar så är det Penny på grönbete bland en massa blåsippor. Det är en blomma som man har väldigt svårt att fånga på bild, om det inte är närbilder förstås. Men nu har alltså den stora blåsippsperioden börjat. Det är blått, blått, blått precis överallt och jag ska försöka att återge åtminstone några blåsippsbackar så småningom.


Istället kan jag visa hur det kan se ut i hagarna på en del bondgårdar. Ganska fantastiskt med alla dessa krokus som "förvildat" sig.


 

Just den här mörka lila krokusen heter faktiskt `Negro Boy´ och den har haft namnet sen 1800-talet vilket gjort att den fått behålla namnet trots att det är lite kontroversiellt. Jag planterade ett antal av den i höstas och en del har kommit upp, men dom har inte börjat blomma hos mig ännu. Blir det lite varmare så förväntar jag mig dock en otrolig blomning!På just den här bondgården fanns en massa annat kul också t.ex. den här rosablommiga saken. Vad det är exakt vet jag inte, men dom var väldigt snygga i närbild. Är förmodligen någon sorts Scilla med tanke på att dom ljusblå som jag planterat är det.

En enda av dom nyplanterade snödropparna `Dionyses´ blommar. Dom andra nio har kommit upp med blad, så jag förutsätter att dom kommer att blomma nästa år. Jag var urbota dum, skulle naturligtvis planterat dom i en kruka som jag sen ställde högt så man ser hur dom ser ut. Nu får man ligga på backen!


Men här hemma har vi ju annat att titta på, t.ex. en massa snöklockor och våriris.

Dom senare har jag planterat överallt, jag är extremt förtjust i dom. Dom har ju så härlig färg. Men jag hade en jättesöt gul också, men den hittar jag inte längre.


Min enda rugge med julrosor har också börjat komma igång, snart ska jag plantera röda, blå och rosa också. Sändningen från Holland kommer i slutet på månaden.


Det här var dom träd jag tog hem - också från Holland - och som jag hämtade hos den som ombesörjde beställningen i fredags. Det är från vänster;  en liten perenn - rosa kaukasisk stjärnflocka, korkskruvspil, manschurisk björk, gulbladig asklönn, grönbladig asklönn med rött bladutsprick, glasbär (med lila bär), japansk olvon med rosa blommor och till slut en liten amerikansk dvärgkastanj med rosa blommor.
I morgon ska jag plantera dom! Om det inte regnar igen!!


Och så här ser det ut nu, när vi har gjort en första rensning både i "långrabatten" och i pallkragarna. Rolle han räfsade sen bort all rens från här biten av gräsmatta och körde iväg allt skräp. Han var mycket duktig och stannade faktiskt ute längre än vad jag gjorde - min rygg sa nämligen upp sig lite så jag var tvungen att sluta. Det är lätt att förta sig så här första gången för säsongen!

14 kommentarer:

Anette sa...

Oj, så snyggt det är med alla krokus. Ja, det händer allt på en gång nu känns det som. Vi hade ju 20 grader varmt söndag och måndag så det bara sa "pang". Tyvärr även på lill-killens pollenallergi.....
Hundar har också passat på att premiärbada i ett dike, ett tveksamt nöje tycker jag, men dom älskar det. Speciellt om man kan rulla sig i lite hästskit efteråt.
Irisen är så söta. Jag fick ju två irislökar på mässan så dom satte jag häromdagen. Får se om de gillar min trädgård, i så fall ska jag köpa lite mer lökar...
Den vita är nog helt enkelt en vit scilla! Jag har sådana också. /Anette

Ruben sa...

Vilken härlig krokusmatta!Och vad fint det ser ut på tomten (tänk, den som hade en så bra hjälp). När jag rensar rabatterna kastar jag ut allt rens på gräsmattan, och då ser det inte vackert ut, men bara det blir lite vackert väder skall det bli prydligt här med.

Ha det gott!
/Ruben

Rosor och ruiner sa...

Vad fint det blir efter rensning! Och så mycket fint som blommar och lyser upp!
Klart jag kommmer visa bilder på köket, ännu lite småfix bara som skall göras.

Helena sa...

Kan vara Persisk Blåstjärna kanske?!Häftigt med masseffekten av allt nu:-)Fina irisar oxå det måste jag ha mer utav!
KRAM från mig!

Ninne sa...

JAha nu har du det så extremt fint igen... Jag blir allt inte lite utan mycket avis på dina sköna Irisar- hade ngr st här o var gula i fjor- ingn alls iår o en "gråfläckig" satte jag i höstas där har kommit EN i år. De vill nog inte med mej.
Vi har varit ute sön mån o grejat o idag skulle jag p¨ta ner lite frö.. Inte alls lust att ställa mig ute på altan, visserligen under tak, men 7 gr.som mest. Det får vänta.
Ha det gott där uppe i Era blomsterhav.
KRam Ninne

Flitiga Lisa sa...

Men vilka fina irisar. Särskilt
den blålila faller mig i smaken.
Scillan i vitt bor också hemma
hos mig. Den sprider sig ymnigt och jag bara njuter. Tror att den heternågot med porslin. Porslinshyacint kanske?

Anonym sa...

Beautiful flowers dear Susie!
Kisses.

Flitiga Lisa sa...

Hej! Max ville visst hälsa något till Penny

Ja du Penny det inte så lätt att vara vallhund alla gånger. Min
läggning är nog lite lik din och oss emellan, det händer att jag gör som du, biter. Det är kanske en dödssynd men vad ska man ta sig till.....

Hälsningar vallhundskompisen Max.

fotopunktMis sa...

Ja så här i April kan det vara lite lurigt med vädret..men man får ta dagen som den kommer..bäst så..ja och det där med ryggen..ajaj brukar det låta..men själen säger jaja..ha det..Maria

ormbunke sa...

Vilka härliga vårblommor du har. Nu sätter det igång på allvar i trädgården.
Fick en del regni igår så det är lite vått i rabatterna. Hittade en påse med doftliljor idag och tänkte förgro dem i en kruka.Fröpåsen som jag köpte i Nice och som jag sådden i en låda växer så det knakar. Har redan tagit väck luktärtorna och satt i kruka. Blir spännande att se vad det blir för färger.
Blåsipporna är fridlysta här men jag har i trädgården. Ha de gott. Kram. Anita

Ölandsvindar sa...

Åh vilken HÄRLIG tid det är just nu!!Häromdagen hittade jag en liten lustig typ av scilla i en grannes gräsmatta. Jag fick löfte om att gräva upp några så jag ska dit med spaden´endera dagen. Hon hade fått tio lökar av sin svärmor en gång, måste varit femtio år sedan, och nu är hela hennes gräsmatta full. Men nu ska jag åka till Ölands plantskola.
Kram
Kerstin

Oljekritan sa...

Åh va mkt fina blommor..nu är det fullt upp kan jag se,.härligt..den underbar tid i trädgårdsmiljö...Värmen gör att det grönskar fort nu...detta som vi tjatat om hela vintern..vad fina foton du har...hur går det med tavlorna?? kram Karina

Ölandsvindar sa...

Hallå!
ÖLands plantskola ligger i Färjestaden. Ströö´s verkar inte ha startat för säsongen ännu. Neråt Mörbylångadalen är det verkligen riktigt "blommigt" just nu.Trädgårdsväxter på rymmen överallt blandat med blå- och vitsippor. Härligt!
Kram
Kerstin

Jord under naglarna sa...

Vad läckert med alla dessa krokusar!!

Du kanske kän lägga en spegel under snödropparna så ser du blomman ändå? :)

Jag är inte säker på att det är sork hos mig det kan vara råttor eller möss, men det verkar vara mycket sork i trakterna i år.

Trevlig helg!