KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


tisdag 1 mars 2011

VÅRTECKEN!?

Eftersom jag är med i "Vårteckensutmaningen" så måste jag ju lägga ut något om hur långt våren har kommit här hos oss - och det var inte lätt!Eftersom vår tomt och miljön runt omkring inte visar minsta tecken på vår, naturen är istället helt täckt av MASSOR med snö, så gav vi oss igår ut på jakt efter VÅREN!Vi hade fått tips om att längst söderut på sudret nere vid Hoburgen, där skulle det i alla fall vara barmark. Hah! Inte 17 var det det inte - se bilden ovan som ändå är på den södra sidan!!
Men vi tog oss ännu längre ner, förbi Hoburgsgubben till ett militärområde där jag sett en liten enskild väg som försvann runt udden.När vi kom runt skyddet från kullarna så började det blåsa något otroligt, men där var det faktiskt nästan barmark (snön hade väl blåst bort), vilket var mycket trevligt. Tyvärr pallade vi inte att gå så långt, den isiga vinden gjorde att det kändes som minus10/15 trots att det låg runt nollan och trots att vi var ganska påpälsade - alla tre!Och min gubbe som har opererat ett öra för att få större hörselgång, han tyckte det blåste rätt in i huvudet (han är inte van ännu) så han skyndade sig snabbt tillbaka till bilen. Den var fortfarande varm och skön och dessutom var det vindstilla i den! Jätteskönt!!

12 kommentarer:

Ruben sa...

Burrrr! Vad ni måste ha frysit i blåsvädret! Du valde ju också det värsta blåshålet du kunde hitta, på din jakt efter våren! Och vad sa Penny om det hela? :-)
Ha det gott!
/Ruben

Ruben sa...

"Frusit", heter det visst!
/R

mammi sa...

Ja, de vårtecknen var inte mycket "att hänga i julgranen" För en mån. sen ungefär hade jag ett nytaget foto av vintergäck, ser exakt likadan ut nu, Allt har gått i dvala. Men roligt att se nya vyer
Kram

ulla laiho sa...

Gotlandsbåten från Nynäshamn lär också ha drabbats av förseningar pga isbildning - och vi har massor av snö hos oss, en mil från Nynäs.

Oljekritan sa...

suck,det var inte mkt till Vårtecken,eller var det det?? jag såg lite lite snö, men också lite gräs va..på dina foton..Men det är dock lite skönare i luften just nu..några stackars fågelkvitter hörde jag i morse tror jag...KUL att du är i gång med Verket--ska bli kul att få se när det blir klart!!!!! Själv, ligger mina oljekritor i träda, brukar peta lite på dem med tårna, för de ligger under soffbordet..men ingen större lust infinner sig..ÄNNU!!!Kanske Du ger mig inspiration?? Kram

Helena sa...

Det är inte lätt att vara trädgårdstok i dessa dagar minsann!
Jag har inget som helst att rapportera vad gäller våren...
Kram från mig!

Vittran sa...

Här är finns heller inga vårtecken fast det finns viss barmark. Det är som du skriver där vinden viner. Idag var det grått och rent ut sagt svinkallt. Det blåste inte mycket men vinden kom säkert från nordpolen. När jag lagt ut åtel till vildsvinen var det raka vägen in till en varm kopp te.
Ha det gott!!!!

Jutis sa...

Det är verkligen för sorgligt dåligt med vårtecken. Ser likadant ut hos mig. Tur att man varit med förr, och vet att det vänder!

fotopunktMis sa...

Inget lätt göromål..vårtecken..fast ok snödroppen har ju kommit upp här iallafall..så det e bara till att söka vidare..eller hur..Maria

Helens trädgård sa...

Hej Susie!
Härliga bilder!
Man kan ju se marken hos dig :=)
Här ligger allt under cm. 80cm snö.
Önskar dig en fin kväll!

Kristina Bonander sa...

Härligt att se nästan barmark tycker jag, trots att ni fick leta i snålblåsten. Idag onsdag har det faktiskt varit dagsmeja i Stockholm! Asfalten bryter sakta igenom isskorpan på trottoaren, talgoxarna kvittrar och det har varit så skönt i solen.
Hälsningar
Kristina

Anni sa...

mmm - vackraste platsen i världen - Sudret! Då var du inte långt från oss ;-)