KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


fredag 25 mars 2011

VÅRTECKEN ÄVEN HÄR!!!

Två inlägg samma dag, vilken lyx! Men...när man ÄNTLIGEN hittar några små vårtecken i trädgården så måste man ju bara visa dom. Jag är så lycklig, tänk att det faktiskt är vår även här hos oss. Det måste man ju bara visa direkt, kan alltså inte vänta tills i morgon!


När jag vid lunchen råkade titta ut genom matrumsfönstret så fick jag se dom här små botaniska krokuserna lysa i "långrabatten" bland allt visset skräp. Wow!


Alltså var det bara att ta på sig stövlarna och ge sig ut och kryssa runt bland snödrivorna och vattenpölarna. Tyvärr är det inte bara glädje, för hur ska lökarna klara sig om dom får stå för länge i så här mycket vatten!?


Julrosorna är jag däremot inte orolig för, dom stod i blom under vatten förra året. I år har dom inte börjat blomma ännu, men knopp finns det både över och under snön.


Till och med några vintergäck och en grupp snödroppar på södersidan av huset har kommit upp och blommar!


Det jag nästan blev allra gladast över var dom här små cyklamen som jag satt i sten- och grusslänten hösten
-09. Förra året kom det några få blad men då blommade dom inte, men i år har dom satt knopp. Det finns en grupp till, så det blir nog väldigt fint när alla slår ut ordentligt.


Men allra roligast är nog den här busken, en orangerödblommande kinesisk trollhassel, som jag satt i höstas vid infarten. Den har jag väntat på skulle blomma sedan januari, för då knoppades den nämligen. Sen har det inte hänt någonting, förrän idag!


Och det är nog den här busken jag är gladast över att få se i blom - äntligen!

14 kommentarer:

Anonym sa...

In your garden Spring has arrived. Nice flowers. I must commend and your new picture at the beginning of the blog, is a beautiful!
Kisses and have nice weekend dear Susie.

Helena sa...

Så söta de små vårtecknen som tittar fram nu:-)
Trevlig Helg!

Ninne sa...

Vad härligt att det börjat blomma hos dej också nu.. Vi har varit ute o gjort rabatterna fria från löv o visset, men i natt fryser det igen. Satte två små Cyklamen i höstas. de ser inte så väldigt pigga ut-- men jag hoppas. Dina är ju fint på G
Vårkram Ninne

Ölandsvindar sa...

Vilken tur att vi har de här olika årstiderna så man kan längta så mycket och bli så glad över några små blommor som tittar upp!
Trevlig helg!
Kerstin

Anita sa...

Och jag blir lycklig över alla andras vårtecken. Underbara "vårpirrsbilder". För det pirrar verkligen inom mig när jag ser dom.

Hos mig är det långt kvar till vårblommor. Trots att jag bor i Stockholmsområdet så ligger vår trädgård i skugga under vårarna och det gör att snön ligger kvar väldigt länge. Men ... den som väntar på något gott ...

Ha en skön helg!

Kristina Bonander sa...

Hej,
Vad kul att se den orangeblommande trollhasseln som du skrev om i något inlägg på min blogg för en tid sen. Den är fin. Du får lägga ut lite fler bilder när den slagit ut helt. Jag blir lite sugen på att skaffa en sån.
Ha en skön fortsättning på helgen
Kristina

Monica sa...

det glädjer en så med dessa härliga vårtecken,,mina krokusar har inte öppnat sig ännu..men kanske i veckan.
Ha en go vecka kram Monica

Millan sa...

Såna härliga vårtecken!!!

Ruben sa...

Du har ju många vårtecken, och vackrast är nog trollhasseln, som du säger! Har den vanliga gula, men den här är definitivt ett snäpp bättre! Här blommar snödroppar och vintergäck.
Ha det gott!
/Ruben

Hjortgården sa...

Tänk så långt våren har kommit hos er :)
Här har vi massor med snö fortfarande.

Kram Maud

ormbunke sa...

Så skönt att snön också försvinner hos dig. Kommer det nåt mer brukar det försvinna fort. Cyklamen växte i rabatterna i Nice. De började nästan vissna ner så det blir andra blommor i rabatten. Rabatterna fanns bl.a i trädgården vid huset där vi bodde.Kram. Anita

Gela sa...

Hej du, men lite vår har du ju allt hos dig med. Hos mig har det snöat idag inte så trevligt. Önskar dig en fin fin kväll/Gela

Anja sa...

Så tjusiga, vårliga, härliga bilder!
Bilder som man inte kan få nog av!/Anja

fotopunktMis sa...

Ja glädjen av att se favoriterna klarat vintern..värmer i kropp och själ
ha det..Maria