KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


torsdag 3 mars 2011

TAVLA OCH OMDEKORERING

I brist på vettig sysselsättning, våren och dom trevliga saker man kan göra då verkar vara väldigt långt bort, så har jag istället gjort en tavla. (Ja, jag vet - jag brukar göra "tavlor" ganska ofta, men den här skulle sitta på väggen!) Det satt länge inne innan jag "kom till skott" och inte blev den som jag tänkt mig, men så är det ju ibland.


När man kommer in i vardagsrummet så har jag satt den omedelbart till höger - för att man ska se att applikationerna (fjärilarna och plupparna nedtill) sticker ut från tavlan. Tyvärr blev det inte lika tydligt som jag hade tänkt mig. Jag skulle nog behöva gå en kurs i dom rent tekniska aspekterna av att göra tavlor.

Det är tyvärr väldigt ofta så att jag har en massa idéer, alltså ser saker och ting inne i huvudet, men sen kan jag inte omsätta idéerna i verkligheten. Det blir alltid lite fel eller inte riktigt korrekt...och det är ju inte så kul.
Den här tavlan blev t.ex. bäst i dagsljus, vilket det ju inte är så ofta när man sitter där och glor på TV!

Men en bra sak hade den här tavlan med sig. Vi (läs jag) har nu bestämt att vi ska göra om lite inne i vardagsrummet. Vi ska fixa till väggen bakom vitrinskåpet och så själva vitrinskåpets bakgrund. Vi har ju haft precis så här nu i över sju år, så det börjar verkligen bli dags.
Tyvärr är det så att min gubbe aldrig vill möblera om, han vill kunna hitta i ett kolsvart rum säger han. Varför han ska kunna göra det vet jag inte, han är ju aldrig uppe och går om nätterna!


Därför byter jag ut innehållet i och på vitrinskåpet ganska ofta, det är mitt sätt att "möblera om" men nu vill jag ha lite större ändring. Efter det ska jag packa ner åtminstone hälften av alla grejor, man ser ju på bilden att dom är alldeles för många. Under varje "ommöblering" så tar jag bort en massa, men sen verkar det som om det smyger sig in saker under månaderna som går tills det är dags för nästa stora "ommöblering". Mycket konstigt!?
Men Rolle är aldrig ovillig för NYA möbler, eller att måla om. Så idag ska vi börja med  att titta lite på färger och nyanser (jag har en sån där jättestor proffsfärgkarta). Sen får vi se vad det blir av det hela!

15 kommentarer:

fotopunktMis sa...

När det börjar "krypa" lite i en..tar jag också till om-möblering..inte alltid att det blir så bra..men då får allt ställas tillbaka..sen e jag nöjd för ett tag..måla vackra tavlor som du..aldrig vågat prova
Ha det..Maria

Ruben sa...

Vad duktig du är som kan måla så fina tavlor!
Du får skaffa golvbelysning, liknande de som finns utefter gångarna i flygplanen, då hittar man även i mörker!!
Ha det gott!
/Ruben

ormbunke sa...

En tavla helt i min smak som du kanske förstår. Vad duktig du är. Ha de gott. Anita

Anni sa...

Spinoff-effekter kallas det ju, när det ena ger det andra...

Mina föräldrar har hus på Sudret sedan 45 år tillbaka. Där har jag tillbringat många, många somrar. Jag har ju skrivit en hel del om Gotland och Sudret, kolla i min högerspalt under "lite från mina resor" om du vill läsa specifika gotlandsinlägg ;-)

Helena sa...

Kul att du målat en tavla.Jag har många gånger tänkt börja måla men som du säger inte kommit igång.Roligt oxå att få göra om lite!Det är väl våren :-)
Kram från mig!

Ingela - Mosters Trädgård sa...

JÄTTEFIN TAVLA!!!
Alltid roligt med lite ommöbleringar, sen är det ju inte dumt att samtidigt rensa lite bland sina saker...
Men visst är det så att på något sätt så letar sig saker fram igen, om inte gamla, så nya ;-)
Lycka till med förändringen och ha det gott. Kram, Ingela

Oljekritan sa...

Hej..jag tycker om din tavla, den är vacker..passar ju jättebra där med de fina ljusen...kan tänka mig att den ändrar utseende i dagsljus och kvällssken...det är ju det som är det roliga med konst, att det skiftar..Nu blev jag inspirerad att måla..KUL...Nu sätter vi i gång Hörru!! Kram Karina

Rosor och ruiner sa...

Jättefin tavla!
Visst är det kul att göra om hemma, vad skall man annars göra så här års...?

ulla laiho sa...

Det blev en fin tavla! Jag tänker ibland att jag ska försöka måla akvarell eller olja och konstaterar varje gång, att det är svårare än man tror.

Ölandsvindar sa...

Det var en väldigt fin tavla tycker jag! Visst är det konstigt! Jag har drabbats av samma behov att börja ändra om lite inomhus. Det är så dags nu när det vilken dag som helst går att sätta igång i trädgården.Men jag tror också att jag ska sortera undan en del saker för det ska vara lättskött inomhus så man kan lägga tiden på trädgården.
Kram
Kerstin

The Secret Garden sa...

Du undrade vad jag har för kamera. Det är en Canon EOS 550D och objektivet Canon 18-55mm. Och ett stativ.
Spännande med en ny kamera! :)

Ha det gott!

Helens trädgård sa...

Hej Susie!
Underbart fint tavla!
Vad duktig du är på att måla, tycker du ska känna dig supernöjd.

Att göra om hemma är kul och uppiggande!
Trevlig helg!

Anna sa...

Vilken fin tavla! Hittade hit via en en annan blogg och ville kika in eftersom jag precis som du befinner mig på Gotlanf!

Ha en skön fredag!

susanne sa...

hahhaaa! jag är alldeles övertygad om att vissa prydnadssaker smyger sig tillbaka till rummet efter att man har tagit bort dem, för annars kan jag inte förstå varför det alltid blir så mycket saker =D
trevlig lördagskväll
susanne

susanne sa...

å vilken fin tavla du har gjort! kram