KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


fredag 4 mars 2011

MYSINGEN

Det är dags för en presentation av en ny visningsträdgård igen. Den här gången är det Ainas Mysingen som ligger någon mil söder om Visby.


Aina är en mycket trevlig dam som förutom att hon har en fantastisk trädgård också har två små hus på tomten som hon hyr ut till sommargäster. Ett av husen syns i bakgrunden.


Ovan är gaveln på Ainas egna hus som har en prunkande rabatt nedanför fönstren.
Förutom att Aina sköter om trädgården med alla dess växter så sköter hon också om sina gäster på bästa sätt. Det märker man om man besöker hennes hemsida där man också kan boka stuga eller B & B. Aina sålde också många egenuppdragna plantor tidigare (hon är ju dotter till en trädgårdsmästare), men när hon besökte mig sommaren 2010 så påpekade hon att hon inte längre hade så många - hon tyckte att hon hade börjat känna av sin ålder och behövde ta det lite lugnare. Därför vet jag inte hur det blir i år. Själv har jag köpt en hel del av henne samt fått en hel del också. T.ex. fick jag bl.a. två stycken blå bergvallmo samt några av den gula rudbeckian ovan när hon var här sist.

Tyvärr har jag ingen bild på snälla Tobbe, t.o.m. Penny gillade honom, så jag var tvungen att stjäla en från Ainas hemsida där ni också hittar fler bilder från hennes trädgård och på hennes hus.
Förutom alla växter finns det en samling med roliga statyer från Bali och en damm i trädgården.

Här slutar rundturen med Aina där hon står under det hon kallar "Svensk Bambu" (jätteslide). Ett hemskt ogräs som Aina, kunnig som hon är, har planterat i en stor kruka som hon sen grävt ner.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Great colors and garden, I love them!
Kisses and happy weekend dear Susie.

Kristina Bonander sa...

Tack för titten.
Ha en trevlig helg.
kristina

Helena sa...

Tack för rundvandringen!Så söt den där Tobbe:-)Ha en trevlig helg!
Kram från mig!

Monica sa...

oh vilka sommarkänslor jag får då du bjuder på trädgårdsvandring.
Härlig trädgård och gullig hund.

Din tavla är fin tycker jag , jag är ju förtjust i fjärilar.

Det där med att måla om möblera om,,min gubbe får man bearbeta i tre fyra månader innan han kan tänka sig att det är möjligt, och sedan tar det ett halvår för han måste budgetera för det, suck,,så därför möbleras det inte om här heller allt för ofta, jag ska nog med börja pyssla runt i mitt vitrinskåp, bra tips från dej tackar.
HA en go helg ,,kanske kommer det lite vårvärme kram Monica

Madame C sa...

Åh, där skulle jag gärna vilja bo om jag kommer som turist till Gotland, någon gång!
Ha det fint,
Charlotta

Linda Lunda sa...

Vilken trevlig början på dagen!!!
En härlig trädgårdsvandring!

Anita sa...

En härlig rundvandring hos Aina. Vilka underbara bilder du bjuder på. Det är så härligt att se sommarbilder nu b är man längtar till vår och sommar. Hoppas ni haft vårsol idag precis som vi haft. Blåsigt har det varit men en härlig sol har lyst.

Ha en fortsatt skön helg!

Ruben sa...

Vilken mysig trädgård! Här skulle jag kunna tänka mig att hyra en liten stuga.
Ha det gott!
/Ruben