KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


tisdag 22 februari 2011

VACKERT VÄDER!?

Uttrycket "vackert väder" brukar ju för det mesta användas på sommaren, när det är riktigt blå himmel och strålande sol och man kan åka och ta sig ett dopp i havet t.ex.


Men...jag har kommit på mig med att använda uttrycket nu under vintern också. Inte för att jag egenligen tycker att det är riktigt "vackert väder", utan för att det inte finns något annat uttryck som passar.
Och visst, vackert ser det ju ut innifrån huset eller på bild!Här är t.ex. mitt uppvuxna glanskörsbär - Prunus serrula - vars kopparfärgade bark glänser i solen. Det ser ju fint ut, men....


Det hjälper inte, det var -10 grader när bilderna togs igår och trots att himlen då var helt blå så snöade det på morgonen (och har även gjort så idag) så något riktigt bra väder var det ju inte. I alla fall inte vad jag menar med "vackert väder"!


Och titta här ovan vad det här jäkla snöandet har ställt till med. Jag har skrivit om det tidigare, men då var jag så deppad att jag inte ens orkade ta en bild. I mitten på mitt fantastiskt vackra japanska olvon så har tyngden av snön gjort att hela den genomgående stammen splittrats. Och det är fortfarande för mycket snö så man kan inte göra något åt det! Jäklar!!


10 kommentarer:

Ninne sa...

Håller m dej. Inte för jag vill kalla snöfall o de vita kalla som just nu är för vackert längre.. Man orkar ju snart inte. Satt o titta på dina höstlökar uppe till hög. det är sånt vi vill ha UTE nu.. Vi får väl bita ihop o köra vidare i våra datorer??
Värmande kram iaf. Ninne

Ps. Du förväxla mej o Mammi. Det höll på att gå illa?? HA HA- inte så farligt, men Hon skyllde sin gubbe för att ha sprungit snett nån gång. Undrade så var han hade den dottern??
Ds

mammi sa...

"Vackert väder" har vi tydligen nu. Snön bara dräller ner, ibland stora bomullstussar. Men det hjälper väl inte att demonstrera eller strejka? Snöbollsgkrig kanske ??
Kram

Susie på Stjärnarve sa...

Ja, tänk hur dumt det kan bli! Men...det var ju väldans bra att ni är väninnor så att Mammi kom på vad jag menade. Kunde ju ha ställt till med skilsmässa.....

Snäckskalsdalen. sa...

Fint väder jajamen, men det räcker med vinter nu!
Säger jag som är vintermänniska.
Synd på din fina buske, men det måste väl gå att såga bort så att den starkaste delen behålls, eller....hoppas det i alla fall.
Agneta kram

fotopunktMis sa...

Vackert väder..jo det säger jag nog också när solen skiner och himmelen e blå..fast nordan drar runt knuten..kluvna stammar..vad kan man laga det med???eller e det bara att ta bort..du ska se att det löser sej..ha det..Maria

Ruben sa...

Tröstlös vinter - och ändå är den nästan som alla andra vintrar. Vi måste ha tålamod med den!
Ha det gott!
/Ruben

Helena sa...

Ja visst är det fint väder även på vintern men det börjar ju bli svårt att härda ut tycker jag :-(
Så himla synd på busken den är ju så fin i växtsättet!Trist...jag här är så mycke snö så inga skador syns än men det kommer var så säker!!!
Kram från mig!

Oljekritan sa...

vackert väder..undrar om det beror på solen?? bara?? Idag var det vackert väder!! Men skitkallt!! Mitt favorit vackraste väder---Är en sommardag,inte varmare än +25 typ--max +27..då är det gött att leva tycker jag-Kram Karina

Monica sa...

Ufff för snön,,vacker är den ,,men den är just nu urtrist,,,1993 var vi vid denna tiden på året ute och vårstädade rabatterna så vill jag ha det,,men idag täcks mina rabatter fortf av ca 20 cm snö,,och jag vill inte tänka hur illa en del buskar och blommor farit,,elände med ditt trdäd buske¨..
ha en go vecka kram Monica

Ölandsvindar sa...

Hoppas att ditt olvon går att rädda! Förra vintern trodde jag att mitt lilla silverpäronträd skulle dö när rådjuren ätit upp det mesta av grenarna, men det kom igen så fint under sommaren. NU får vi snart dansa sol- och tödansen så det blir någon ordning på det här.
Kram
Kerstin