KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


söndag 6 februari 2011

MER BLOMBESTÄLLNINGAR

Från början hade jag inte alls tänkt att visa det jag beställt i förväg, utan vänta tills dom blommar här. Men...när man inte har något annat kul att visa så bara måste man ju njuta av det man kan! Alltså fortsätter jag med att visa ytterligare "en del" av dom växter jag beställt.


Jag tog en del kallor, bl.a. den här spräckliga som heter `En Avant´.


Sen valde jag en orangeblommande med randiga blad som heter `Pretoria´ - som jag personligen tycker är enormt dekorativ.Även den här lysande röda `Black Knight´med riktigt mörka blad föll jag för. Tror att dom här tre sorterna kommer göra sig riktigt bra i pallkragsrabatten. Lådorna kräver något riktigt iögonfallande och dramatiskt.Afrikas blå lilja, alltså Agapanthus `Dr. Brouwer ´i det här fallet, måste man ju ha några av så det blev hela 10 stycken. Har en tidigare som sitter i en blå låda, få se om den överlevt vintern (dom ska tydligen kunna göra det här). I sådant fall får den en massa kompisar.Några dahlior blev det också naturligtvis, den här är en mellanhög som heter `Bishop of Oxford´ och har mörkt bladverk, den nedan heter `Brandon James´och blir hög - 100-120 cm.


Som synes har jag valt ganska mycket orange, det är ju också årets trädgårdsfärg så det är ju passande, fast jag har valt annat också. Återkommer alltså med fler bilder, men jag avslutar det här inlägget med en skugglilja, Tricyrtis `Tojen´, som jag ska ha på baksidan i murrabattens skuggigaste hörn.

10 kommentarer:

gunsan sa...

Skuggliljan var läcker.Och den första bilden den cannan gillar jag.

Ruben sa...

Wow, fin beställning du gjort! Ska bli kul att följa det hela!
Ha en fortsatt trevlig helg!
/Ruben

Hanneles vinterparadis på Hisingen sa...

så fint det kommer att bli

Ninne sa...

Skuggliljan .. Den var läcker. Ska nog "jaga" nya såna till oss. Min första köpte gubben på en utförsäljning. Han tyckte det var en vacker orkidé
Sen har det blivit ngn till. Små men söta är de.
Kram Ninne

Knatten sa...

Det är så himla kul attt beställa en massa nu men det är så drygt att vänta på det. Man vill ju verkligen komma igång. Jag har beställt lite rosor på HortoGreen redan. Men jag antar att jag kommer att beställa mer innan det är dax att gräva. /Knatten

Rosor och ruiner sa...

Oj, vad mycket du har beställt, månne måste en ny rabatt grävas..:o)
Ang låtarna igår tyckte jag nog att de flesta var ok/medel, min favorit var dock nr 6,Rasmus, men han kom ju inte med bland de fem ens en gång...nåja, kul är det att titta i alla fall, titta och förfasas....:o)

Helena sa...

Men du det gör inget att du visar dom nu för sen när du fotar bli det ju snyggare bilder vi får se!
Ha en bra kväll!
Kram från mig!

Anonym sa...

Mycket fint där! Jag gillar kannor men de tar sådan tid att komma igång tyvärr, hösten kan ju komma väldigt mycket tidigare hos mig än hos dig tyvärr.

Ha det gott!
Christer.

Oljekritan sa...

Oh vad mkt fina blommor..tänk vad du ska få njuta..jättevackra!!! Kram till dig min vän//Karina

Elinore sa...

Kannor är otroligt härliga, men jag sätter väl mina för sent för det brukar inte bli så mycket blomning förrän väldigt sent på säsongen.
'Tojen' har stått på min önskelista ett bra tag, men jag har inte lyckats dyka på den ännu....
Skönt att du är lite piggare nu. Hoppas att sjukdomarna har gett med sej för ett bra tag iallafall.
/ Elinore