KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.


Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.


Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


fredag 4 februari 2011

BAKSLAG SAMT VÅRBESTÄLLNING

Igår var jag så lycklig, jag var riktigt frisk för första gången i år och var på väg till frissan och solen strålade - det kändes som om våren verkligen var på gång. Men...det varade ju inte så länge, idag är det snöstorm! Alltså så sprack mina intentioner att gå ut och se om jag hittade nått grönt nyuppkommet att visa. Eller se om min kinesiska trollhassel Hamamelis `Aphrodite´, som ska ha rödorange doftande blommor, hade satt igång att blomma. Knopp har den nämligen, massor - hela busken är full sen i början på januari. 
Nej, så här ser det istället ut idag:

Tittar man riktigt någa ser man snöflagorna - och det enda gröna hos oss är tujan jag beskar förra året!
Iställer får jag väl "roa" er med andra bilder, t.ex. en på min gubbe på den tiden när han inte var någon gubbe utan en ung gullig kille. Han och en god vän (fortfarande) promenerar tillbaka till butiken vid hade då på Söder i Stockholm vid Nytorget. Ja, det var tider det!

Sune till vänster och Rolle till höger.
Fast det kanske inte var så kul för er att titta på så jag övergår snabbt till att visa några utvalda av alla växter av jag besällde för leverans i april. Bl.a. beställde jag 3 - mot bättre vetande - sådana här Kaempferi roscoeana. Det är en brokbladig variant av en marktäckande bladväxt (bladen kan bli upp till 30 cm) med rosalila blommor.
Kunde inte motstå den, trots att den inte går under +10 grader! Snacka om att man är tokig, jag har ju inget växthus eller nån vinterträdgård!!
Sen beställde jag också 5 Oxalis triangularis `Mijka´, helt beroende på den otroliga bladfärgen. I och för sig gör det ju inget att blommorna är snygga också, eftersom den ska odlas i kruka på altanen. Brukar ha en gulblommig som har mera brunrött bladverk, men den här är ju helt klart ännu snyggare.


När det gäller dom här två Ixia sorterna `Giant´ och `Mabel´ så är det ju däremot helt klart blommorna som gjorde att jag tar hem 80 st (yes - 80) av varje. Dom ska ner i mina rosa respektive vita pallkragslådor och sen får dom antingen vara kvar över vintern och dö, eller också får jag gräva upp dom till hösten. Sen kunde jag inte låta bli att ta några kallor också, just den här heter Zantedeschia `Schwarzwalder´ och är väldigt mörk - den nedan heter Z. `Picasso´ och är mörkt lila på beigevitt och har dessutom fläckiga blad. Det gillar jag. Tyckte också att dom här färgerna passade ihop med resten av växterna jag valt för krukor, men jag kanske slår ner dom här kallorna i en rabatt över sommaren - vi får se!Återkommer med resten!

12 kommentarer:

Anonym sa...

Beautiful post Susie!
Have a nice weekend.

Madame C sa...

Ja, nog är det ett elände med all denna snö... Tröttsamt... Men vilka underbara blommor du ska ha i din trädgård i år!!! Den där fyrklövern, eller vad det är, med mörkt röda blad var helt bedårande:)
Ha en underbar helg,
Charlotta

Anette sa...

Det är ju bara första veckan i februari så vi får nog inte tro att det är vår ännu - även om man inget hellre vill:-)
Här snöar det och är solsken om vartannat........aprilväder alltså - då är det kanske vår ändå ;-)

Fina beställningar du har gjort. I år har jag sansat mig lite......men det är ju inte för sent ännu;-)


Ha en fin helg. /Anette

ormbunke sa...

Tråkigt,tråkigt med snön. Vi har väl fått nog för i år. Men det är ju bara februari. Här väntas snöstorm i natt så man undrar hur det ser ut när man vaknar.
Kul att läsa om alla dina växter. Försöker skriva upp om det är något man vill ha. Jag har inte lärt mig att beställa växter på nätet så jag vet inte hur de levereras. ´Miijka´blev jag intresserad av då jag vill ha växter i rött och vitt i min roshörna. Kan man ha den på friland? Hoppas att du snart känner dig frisk. Ha de gott i helgen. Kram. Anita

Anni sa...

Jo, det kom ett snöoväder här också - tur att jag redan hade tagit min morgonpromenad!

Men visst är det denna månad som är den egentliga vintermånaden? Suck.

Helena sa...

Ja vilket bakslag snöyra på förmiddagen fy!!!!TRIST...
Vad mycke fint du beställt jag håller mig till mässorna.Ska till Kista o Älvsjö :-)Kul!
Kramar från mig!

Oljekritan sa...

vilka BLOMMOR!!! Så ljuva. De kommer snart att blomma..känns lite långt dit, nu i snöslask och blåst..Huvva..här blåser det jättemkt..inte kul att vara ute..Men vi är ju inne i februari..snart är det sportlov..snart Mars...sen...ja med lite positivt tänkande, är det straxt vår..Önskar dig en fin helg..kram Karina

susanne sa...

susie, vilken jättefin ide med kallor i krukor ute. det tror jag ska bli årets grej! har haft vita hortensior, lime hortensior och vita millionbells tillsammans med jordhumle och jag känner för lite mera mustigt nästa sommar, så de där kallorna blir perfekta!
trevligt veckoslut!

Ölandsvindar sa...

Jo,jo! Det var sådana där godingar man fnissande gick förbi med resårskärp i midjan (som man hade på den tiden) och vippande stärkta underkjolar, rådjursögon och blekrosa läppstift. Det var tider det!Vad kul det ska bli att följa alla plantorna i din trädgåd. Själv ska jag väcka liv i pelargonierna idag, tänkte jag.
Kram
Kerstin

Ruben sa...

Kul att se vad du beställde! Jag anar att det kommer att blir väldigt maffigt i dina pallkragar med så många lökar! Ska bli kul att se när de blommar!
Trevlig fortsättning på helgen!
/Ruben

Anita sa...

Ja dessvärre får man väl räkna med en del bakslag när det gäller vädret. Men dina beställningar var ju superfina. Gillar oxalisen. Jättesnygg färg på bladen. Och kallan är ju väldigt läcker. Förstår att du ser fram mot april när du får din leverans. Dessutom så har ju våren kommit då.

Ha en skön helg!
/Anita

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Ja du, bakslag i vädret är INTE kul!!! Här hade vi sol och 6 plusgrader idag, det behövdes för humöret.
Himmel med växter du köper! Måste vara härligt att kunna frossa så :-)
Ha det gott. Kram, Ingela