KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


tisdag 4 januari 2011

SLUTET PÅ ÅRSKRÖNIKAN!

Sen länge har jag tröttnat på den här krönikan - vi har ju kommit förbi den bästa tiden - och på att vara förkyld, så nu tar jag hela sista delen på en gång. Så hoppas jag att förkylningen försvinner samtidigt!Oktober var faktiskt ganska fin och jag gjorde allt jag kunde för att njuta av den och motarbeta känslan av att hösten var på ingång.


En massa växter blommade, en massa lökar dök upp från grossisten i Holland och en del hel del vänner var på besök och på middagar. Alltså precis som vanligt den här årstiden.I slutet på månaden så började höstfärgerna på bladen dyka upp. Dom japanska lönnarna t.ex. är ju alltid extra tjusiga.


Jag har också några olika benved av just den anledningen att dom får så härliga höstfärger samt roliga bär. Men än har jag inte fått tag på något kasperbenved. På den lilla busken ser bara bären helt galna ut - precis som små kaspermössor - så en sån måste jag ha.Jag har ett antal kärlesört och alla blommade otroligt i år. Den på bilden ovan är den absolut mörkaste, nästan svart, vilket är väldigt snyggt mot stenarna den står ibland. Annars är den inte riktigt lika frodig och fin i bladverket som dom vanligare.


Så var vi helt plötsligt inne i november och frosten slog till. Visserligen blev det vackert, men alla fina blommor dog ju!


Men det fanns ju annat att glädja sig åt. En hastigt påkommen födelsedagsresa - gubben fyllde jämt - till fastlandet där vi bodde två nätter i Okarshamn på det fantastiskt vackra och trevliga hotellet Corallen.Man får nog säga att för oss som alltid har vår lilla hund med oss - och som aldrig kan lämna henne ensam, inte ens för att gå på krogen och äta - var hotellet rena himmelriket.Inte nog med att Penny blev välkomnad med en vacker VID-påse (Very Importent Dog) med massor av roliga  - och goda - saker i . Vi blev också serverade en fantastiskt god middag på hotellrummet. Vi hade en dörr rätt ut till naturen och havet, hotellet ligger på en udde vid inloppet till Oskarshamn, vilket är skönt när man har en gammal hund som behöver gå ut ofta.Det var alltså en otroligt lyckad resa, med en massa shopping både i Kalmar, på IKEA och på Biltema samt lite tid över för sightseeing. Det gjorde ju inget att vi hade hyfsat väder också.Fast hemma är ju bäst ändå, det tyckte i alla fall Penny. Än hade vi inte sett till nån snö - konstigt med tanke på att till gubbens födelsedag i mitten på månaden brukar det alltid ha kommit snö. Sen brukar den inte ligga kvar , men ändå... Dessutom snackades det ganska mycket på bloggen om all snö som kommit.


Men tyvärr så dröjde det inte länge innan snön kom - och det med besked.  Så redan i december började vi oroa oss för att altantaket skulle ge med sig. Det började nämligen göra det förra året - fast då i februari/mars!

Vi klarade oss dock ett par veckor till innan vi fick ringa efter hjälp och få altantaket skottat. Rolle gör ju allt, både på huset och på bilarna, men...han gillar inte att klättra på tak (eller att skotta). Han säger att det inte är nått för "gamla gubbar", så det är klart att han ska slippa det.
Jag hade börjat lite löst att adventsdekorera. Alla ljusstakar var uppe, alla utebelysningar likaså. Naturligtvis var det en som sagrt upp sig, så det blev att köpa en ny. Det blev en matta med LED-lampor den här gången, så nu är alla det. skönt, för då kan dom lysa dygnet runt utan att man behöver skämmas. 
Även inne har vi LED-belysning i vår nya plastgran. Den tillsammans med dom andra belysningarna är faktiskt det enda som finns kvar av alla juldekorationerna, resten är inpackat i julskåpet igen.


Vår 4 kg skinka från Meny Gotland kokades (jag är traditionalist när det gäller skinka) och avsmakades två dagar för julafton för att ge mig chansen att koka en ny om den inte var bra. Det har faktiskt hänt flera gånger - och då har man haft mycket fryst skinka och spad att göra ärtsoppa på! Men i år var den kanongod!!
Sen kom julafton och juldagen med middagsgäster och sen kom förkylningen och på den vägen är det. Alltså inget kul slut på året direkt. Men jag ser framåt mot en skön TIDIG vår med massor av nya lökväxter och sen ska jag göra om en stor rabatt. Hur och när, återkommer jag till. Ska bli enormt spännande!!!


14 kommentarer:

Linda Lunda sa...

JAG VILL HA EN RUIN!!!!!
Jag vill JAG VILL!!!

samson sa...

jag säger som Linda Lunda JAG VILL HA EN RUIN eller åtminstonde en hög mur//maggan

Helena sa...

Instämmer i ruinkören.Sambon har föreslagit det några gånger men jag har än så länge inte nappat mest för att jag än så länge prioriterar annat men det blir säkert av en dag!Fina höstbilder!
O vilket trevligt hotell som värnar om hundar :-)
Kram från mig!

Ninne sa...

Nu har vi lite tö här nere idag... Du får väl se till att det töar både inne i dej o ute hos Er också.. När det nu bör´jade så illa 2011 så är det som det sägs " DET KAN BARA BLI BÄTTRE" och det ska gälla i allra högsta grad för dej. Nu får du blanda dej en riktig vitamin-drink som är stark på alla sätt så hoppas vi att du är riktigt alert till trettondagen!!!
KRYA PÅ DEJ o en stor
VÄLGÖRANDE KRAM
Ninne

Rosor och ruiner sa...

Det var en uttömmande årskrönika det! Men du har också mycket vackert att visa i din trädgård, och visst är det ändå härligt med årstider och att blommorna avlöser varandra! Om alla blommade samtidigt skulle det nog bli "grälligt". Men visst längtar man nu efter vårsäsongen!
Och du, nu får du krya på dig!

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Hej Susie!
Ja, det ska bli kul att se alla dina nye solhattar till hösten, hoppas de har överlevt vintern, de är ju ganska känsliga de där hybriderna. Jag har haft otur flera år, med olika nya hybrider här hos oss.

Tack för din röst, jag såg att Ronwill var i farten där:-)
Varmkram H.
PS Önskas: Ett inläggsreportage med massa olika bilder från din ruin:-) jag försökte bläddra i gamla inlägg hos dig för en vecka sedan, men hittade inte så bra där...

fotopunktMis sa...

Hej vännen...det ska tydligen vara en ruin i år..såg att någon vill att du gör ett specialinlägg om din vackra ruin..skulle också vilja men kunde behöva tips från dej..så gör det..ha det..Maria

Anita sa...

Jag stämmer in i ruinkören jag också!

Det har varit så härligt att läsa dina årskrönikor. Och intressant. Nu hoppas jag bara att förkylningen ger med sig så vi kan börja drömma om våren på allvar.

Krya på dig!
/Anita

Ruben sa...

Vilken fin krönika du gjort!!! Från året kommer jag mest ihåg din fina rosenspaljé, men även många andra bilder kommer jag ihåg sedan tidigare.
Hoppas 2011 blir lika händelserikt!
Ha det gott!
/Ruben

Anni sa...

Vilken härlig årskrönika du gjort - nu ska du bara se till att bli frisk också!

Själv har jag köpt biljetter till Chelsea Flower Show, så längtade jag inte efter våren förut så...

mammi sa...

Jag håller med de andra bloggarna och de va ju en fin krönika. Jag har blivit av med "både värken och tanden" så otroligt skönt.
Kram till er alla

Jord under naglarna sa...

Vilken fin årskrönika!
Vissa saker känner jag igen och vissa inte. Ni jobbar ju verkligen flitigt med er trädgård!

Krya på dig nu!

Monica sa...

Krya på din förkylning, och fast du är less din årskrönika så gillar jag dina fantastiska bilder,,oh dom får mej att längta bort från all snö.
ha ett bra veckoslut ta en chili-honungthe den brukar lindra.kram Monica

Diana61 sa...

Gud vad jag gillar din ruinmur med fönster. Jag skulle bli överlycklig om jag hade den i min trädgård. Bara älskar den.