KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.


Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.


Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


lördag 15 januari 2011

EN TREVLIG ÖVERRASKNING

För en vecka sen så klämde jag ur mig till min gubbe att; "Det är tur att inte du blivit sjuk du också, hur skulle det gå då med snöskottning, hund och allt!?" Skulle man naturligtvis inte sagt, nu har han varit jätteförkyld i fem dagar och ligger. Så igår förmiddag när jag rastade Penny så skulle jag samtidigt ta in posten. Vi har en sån där stor brevlåda och den står på andra sidan vägen.


När jag till slut fick upp brevlådan, den hade frusit ihop, så låg det en jättekartong i den. Kartongen i sin tur var nerlagd i en stor bubbelplastpåse och hur brevbäraren fått in den i lådan vete sjutton, men det tog en bra stund innan jag kunde lirka ur den. Hela tiden höll jag i Penny som drog och ville hem, vägen jag stod på var en ren isgata - men till slut fick jag ut lådan.
Men vad var det för låda? Det såg ju ut som om det kunde vara växter i den, med tanke på plasten runt om. Jag såg dock på adresslappen att den kom från USA, från Chicago, men jag har inte beställt något därifrån!

  
Väl inne igen så tog den faktiskt en bra stund att få upp kartongen, det var nog dom mest välinpackade böcker jag någonsin sett!
Vilken trevlig överraskning det blev, för jag hade ju nästan glömt bort att jag beställt två trädgårdsböcker som min bloggvän Nancy J. Ondra skrivit. Att det kunde vara dom böckerna i jättekartongen kunde jag inte tänka mig!

Den som heter "FOLIAGE"  beställde jag beroende på att på hennes blogg så visar hon ett otroligt sinne för att kombinera växters form, färg och växtsätt. Så jag tänkte få lära mig lite. Och så såg den ju så extra spännande ut med dom blå bladen på framsidan. 
Sen valde jag - hon har alltså skrivit fler böcker - en bok som heter "FALL SCAPING" för att få lite idéer om hur man får trädgården att bli vacker långt in på hösten. Vi har ju normalt långa varma höstar här på Gotland och klimatet verkar vara ungefär samma som hos Nan i Pennsylvania. Alltså kan man mer eller mindre direkt planka hennes idéer.

Och vilka härliga böcker det var, nu ångrar jag att jag inte tog fler. Men jag har ju meter efter meter av trädgårdslitteratur - och man ska ju ha tid att läsa allt också. Dom här två räcker mer än väl fram tills i vår när det är dags att börja plantera!
TIPS - om du är intresserade av växter och/eller vackra trädgårdsfoton, gå in på Nan´s  blogg och botanisera runt. Det finns otroligt mycket att titta på och läsa om!!

11 kommentarer:

♥Min Eden♥ sa...

Inte kan man väl ha för många trädgårdsböcker..jag har också tonvis, inte för att jag läser dem men....IFALL jag skulle vilja titta i dem :)
Krya på dig...!

LindaLunda sa...

Vilken härlig överaskning!
Skulle nog också vilja ha hennes böcker.
Men det är mycket man vill ha tyvärr.....
Och man kan inte alltid få allt.

Helena sa...

Kul att de kommit.När du läst lite mer kanske du kan dela med dig av några tips!Jag ska titta in på hennes blogg!
Helg kramar från mig!

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Hej!
Vabra att du tipsar mig! Jag har en bok av henne tidigare "Grasses" en mycket bra bok om prydnadsgräs.

Kul med beställda, glömda böcker:-))

Ha det gott, kram H.

Nan Ondra sa...

Thank you so much for your kind words about the books, Susie. The rich colors of Rob Cardillo's photography are a perfect antidote to boring winter white. I hope you'll find some new plants and combinations to try as well!

Anni sa...

Oj så roligt med två fina böcker så där överraskande!

Vad gäller chokladfontänen är jag inte heller förtjust, det är alldeles för sött, men jag gillar chokladfondue på mörk choklad - det är något helt annat!

Varför hade de i olja? För att hålla chokladen flytande eller? Låter heltikigt!

ormbunke sa...

Det är alltid kul med överraskningar. Då har du helgläsning förstår jag. Skönt att du är frisk igen men synd om gubben.
Skall titta in på hennes blogg. Ha en bra fortsatt helg. Kram. Anita

Rosor och ruiner sa...

Vad roligt att få hem två nya trädgårdsböcker i brevlådan - speciellt när man inte är beredd på det!
Hoppas gubben kryar på sig!

Ölandsvindar sa...

Spännande med paket! Det går aldrig över. Tittade också in på hennes blogg om alpackor. Så söta! En familj några mil härifrån har köpt in några alpackor. Måste åka och titta på dem när de har vant sig vid den nya miljön.
Kram
Kerstin

mammi sa...

Du undrade varför vi inte har snö kvar. Vi har haft tögrader ganska länge, plus regn, så det som återstår är i stort sett bara de enorma vallar som plogen kört bort. Vått & surt och löv som fortfarande släpper eken. Bara jag kunde hitta den där knappen som man ställer in vädret på ??
Kram

fotopunktMis sa...

Vilken snäll brevbärare du har..här blir det till att åka iväg att hämta om det så bara e ett lite för stor paket..trevlig läsning på dej och ha det..Maria