KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


onsdag 24 november 2010

SNÖBLASK, LJUS, LOPPIS & PLANTERING

Idag ska inlägget handla lite om väder och vind men också om ljus och loppis - och så lite om växter också förstås!
Det är lite snö i luften men framförallt så regnar, regnar och regnar det. Ändå har vi klarat oss hyfsat, det finns ställen med riktiga översvämnigar men kolla in hur det ser ut på baksidan t.ex.
Än så länge har det dock inte börja blåsa, men färjan till Nynäshamn var inställd i morse. Dom räknar med att det skall bli storm tydligen!


Jag älskar att dekorera med ljus och servetter och i det nya skåpet i matrummet har jag ett antal lådor helt fullsmockade redan. Tre med ljus och två med servetter. Men det finns plats för mer och när jag var på "ljusparty" i helgen så beställde jag en massa ljus som kommer hem innan jul.

Ett "ljusparty" går alltså till som alla andra sådana här partyn, det kommer en som håller i försäljningen och demonstrerar och sen så beställer man (alltså vi kvinnor, för några gubbar är inte med) det man vill ha - till dyra penningar!
Det roliga är att jag beställer alltid nästan bara s.k. votivljus, alltså ett litet ljus som smälter helt och hållet och som jag har i några speciella glas/ljusstakar. Ljusen finns i massor av olika färger och dofter, men för mig är det färgen på dom som är viktigast. OK, dom får ju inte dofta alltför äckligt eller starkt då vill jag inte ha dom, men än så länge har det inte varit några problem.
Nu sist så berättade försäljerskan att hon aldrig träffat på någon som var så "fixerad" vid färgen på ljus.  När jag förklarade att jag alltid vill färgavstämma när jag dukar så undrade hon och dom andra källingarna hur det egentligen såg ut hemma hos mig (Dom tror nog att vi har det väldigt konstigt!). Sen snackade vi vidare och så kom vi på att jag ska ordna en "kvällsloppis" för mina dambekanta!
Jag har ju en jäkla massa prydnassaker jag vill bli av med, plus en del annat smått och gott som t.ex. en hel samling av karaffer (c:a 30-35 st) som vi faktiskt tänkte sälja i somras på en loppis. Men vi kom aldrig till skott. Nu kan jag sälja en del av mina grejor och så får tjejerna se hur vi har det samtidigt! Mycket trevligt!!
Trots det snöblandade regnet ute så blommar fortfarande rosorna, den här ovan t.ex.


Och den här knoppen hoppas jag hinner slå ut innan den fryser sönder!


Jag var faktiskt ute nyss (!) i snöblasket och planterade 4 stycken lökar som varit restnoterade från Holland och som kom hem idag, eller rättare sagt 1 lök och 3 rhizomer.


Liljan är en Lilium pyrenaicum (pyreneisk lilja) som är otroligt vacker, men doftar illa, var dyr och bara är max 60 cm hög. Den ska gå att odla i normal trädgårdsjord och i sol, bara den inte står för blött (hm). Alltså hamnade den i framkanten på murrabatten bredvid det röda gräset.Sen är det Trillium erectum som jag såg "live" för första gången i en visningsträdgård mellan Kalmar och Oskarshamn i våras. Blev otroligt betagen och hoppas nu att mina 3 rhizomer ska överleva. Dom har hamnat i andra änden av murrabatten där det är "vandrande sol" men ganska skuggigt.
Nu är det bara att hålla tummarna!

6 kommentarer:

fotopunktMis sa...

Va alltihopa låter kul..ljusmani..fnissfniss..sälja på loppis..och så e de den där Trillium..man blir mer och mer betagen i den..ha det..Maria

ormbunke sa...

Oh så fint och välordnat det har blivit i dina lådor. Det brukar alltid va svårt att hitta när allt bara ligger i en enda röra. Håller med dig att det är viktigt med färger. Försöker att få det att passa men sen blir det inte riktigt som man vill. Ja de där försäljarna brukar ha mål i mun så det är inte lätt att motstå och så köper man. Hörde på radion om färjorna så jag trodde det var snö också. Vi har klarat oss hyfsat. Blåser gör det ju för det mesta men hittills bara några cm. snö.
Näsan rinner så det är inte alls kul. Hade tänkt byta gardiner idag men det får va.Ha de gott. Kramar. Anita

Ruben sa...

Den där trilliumen var enastående vacker!1 Hoppas verkligen att den gillar din sena "plantering".
Vad mycket vatten du har på tomten, om det fryser på, får du en fin konståkningsbana. Vad många piruetter det skall bli!!! ;-)
Ha det gott!
/Ruben

samson sa...

oj vad mycket vatten,vi har massor med snö och minusgrader och du kan fortfarande plantera,vilken skillnad och då är det ju ändå inte så långt mellan Småland och Gotland//maggan

Ölandsvindar sa...

Vilken vacker Trillium! Hoppas att den inte drunknar nu. Ni har nog ungefär samma väder som vi just nu. En äldre dam här bredvid sa att hon aldrig upplevt så mycket vatten här. Åkrar som aldrig varit vattenfyllda tidigare ser nu ut som små insjöar. Tack för erbjudandet om fröer. Ska försöka komma ihåg det till sommaren.
Kram
Kerstin

LindaLunda sa...

Oj så blött!
Gillar verkligen den där gula liliumen.. är svag för de turbanformade liljorn.

Titta över till mig lite vet ja..
och hoppa på min utmaning!