KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


tisdag 26 oktober 2010

DÅ OCH NU - EN BILDKAVALKAD

Eftersom det förmodligen blir lite tunnsått med nya trädgårdsbilder nu, så tänkte jag istället visa lite jämförelsebilder. Jag tänkte först visa en bild på hur det såg ut här för flera år sen och därefter följa upp med en liten bildkavalkad på hur det sett ut i år på ungefär samma ställe. Det här materialet kommer ju helt klart att räcka till en massa inlägg, jag tar en vy över trädgården i taget.Det jag börjar med är att visa kortsidan på innertomten med den lilla uteplatsen, bilden är tagen från ytterdörren. Den här bilden är c:a 5 år gammal. Här hade jag fortfarande min kameleontbuske (Actinidia kolomikta) i sin kruka - den växte så i Stockholm i 10 år - och det pyttelilla trädet på andra sidan staketet är ett glanskörsbär (Prunus serrula) och den som blommar vitt är ett japanskt olvon. När bilden togs hade ännu inte den lilla vitbrokiga lönnen (Acer negundo `Variegatum´) planteras.I år är den "lilla" vitbrokiga lönnen ett stort träd som jag fått beskära varje år sen jag planterade den. Det gjorde jag för fem år sen på hösten när en väninna hade med sig den ner från Stockholm. Då var den tre pyttesmå tunna pinnar på ungefär 0,8 m höjd. Här kan man snacka om växtkraft!


Här ser man att det japanska olvonet verkligen blommar fint i juni. Det är en buske jag verkligen kan rekommendera.Kameleontbusken grävde gubben och jag ner till vänster om grinden för två år sen och den verkar trivas bra.Här ser man kortsidan utifrån förträdgården. Det bortre trädet är det lilla glanskörsbäret som var det första inköpet av träd jag gjorde här på Gotland. Det har också växt till sig hyfsat, men inte alls lika fort som lönnen bredvid.Så såg kortsidan ut förra veckan från insidan.En översiktsbild från bortre delen av innertomten mot kortsidan och ingången.Man kan se en helt otrolig skillnad på den gamla bilden kontra dom från i år. Man tror ju att man kommer ihåg precis hur det såg ut tidigare, men jag blev faktiskt riktigt förvånad av hur mycket det har växt. Så den här bildkavalkaden är - och kommer i fortsättningen bli -  riktigt kul för mig att titta på, hoppas att du också gillar det!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Beautiful garden dear Susie, I lake it!

Kisses.

mammi sa...

Alltid lika kul att se bilder förr och nu. Jag kommer nog också att göra det så småningom.
Kram

Ruben sa...

Oj, oj, vilken växtkraft!!! Går du omkring med gödning och strör ut lite då och då? ;-) Väldigt kul att se före- och efterbilder.
Ha det gott!
/Ruben

Oljekritan sa...

snygg trädgård...det ser jag!!!! Frodig och välskött!!mysig och fin! Har du måla nåt mer?? Jag har ide'torka, eller lite svag i Målar-lusten just nu..hoppas den är kommen nästa vecka!!Kram Karina

Helens trädgård sa...

Hej Susie!
Tycker det är så roligt med dessa för-och efter bilder. Man ser verkligen hur fort det växer under åren som går. Vad grönt och frodigt du fortfarande har i din trädgård. I min trädgård är det mest svartvita färger :=)
Ha en trevlig kväll!

Rosor och ruiner sa...

Ja, visst gillar jag det! Älskar före o efterbilder, det är då man verklgien ser vad som har hänt! Perfekt att ta till nu när man inte har så mycket nytt att visa! Kanske snor din idé... :o)

Madame C sa...

Jaaa, jag älskar jämförelsebilder! Det är sååå häftigt. Ser fram emot fortsättningen:)
Ha det gott,
Charlotta

Ölandsvindar sa...

Man blir alltid lite hemmablind så det är kul att gå tillbaks till gamla bilder. Hos dig växer det verkligen så det knakar! Jag har inte varit hos B`Ströö, för jag fick uppfattningen att hon mest hade plantor för woodlands och surjord och det är det ont om hos mig.Albrunna perenner däremot besöker jag alltid när jag är nere på södra delen.
Trevlig onsdag!
Kerstin

Maria Berg sa...

Ja se det blommar där och det är verkligen förvånade hur snabbt och fort vissa växter växer och andra bara står stilla och trampar.
För tredje året i rad skall jag prova med skuggliljor, för jag tycker dom är så fantastisk fina men jag har ännu inte lyckats.

MB