KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.


Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.


Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


fredag 8 oktober 2010

ÄN ÄR DET INTE KÖRT!

Som jag skrev igår så skulle vi ha middagsgäster och det var precis som vanligt väldans kul och trevligt.
Jag tillhör nämligen kategorin av människor som älskar att ha gäster, helst många - och gärna på en gång!Tyvärr har vi ju inte så många vänner här på Gotland, men dom vi har är desto trevligare. Sen brukar vi få en massa besök av våra Stockholmsvänner, fast kanske inte den här årstiden precis. Det brukar vara mest på våren och sensommaren. Och då blir det många fester!Trots att t.o.m. jag nu accepterat att det är höst, så har den inte riktigt blivit det här ännu. Rosorna blommar för fullt och även en del andra saker verkar tycka att det är sommar fortfarande och blommar om. Kan kanske bero på temperaturen är hyfsad än så länge!Men...jag har tröttnat! Jag har ingen trädgårdsgeist längre, utan sitter kvar inomhus och kurar hela dagarna. Måste jag göra något - som att klippa gräset t.ex. - så får jag tvinga mig själv att gå ut.

Vet inte varför det blivit så här i år, kanske det beror på allt jobb vi (ja, även gubben har jobbat som 17 utomhus i år) lagt ner inför alla visningarna. Eller på mastodontjobbet med "förträdgården"!?Nått fel är det och när jag inte ens en gång "orkar" gå ut och gräva ner en enda liten ynka lök då är det allvarligt. Rolle hittade nämligen en lök som låg i garaget under bilen härom dagen. Den hade tydligen rullat dit när vi delade upp lökar här förra torsdagen.


 Nu ligger den i en skål i hallen och jag tittar på den varje gång jag går förbi, men inte 17 har jag kommit mig för att peta ner den inte. Och detta trots att jag egentligen är väldigt nyfiken på vad det är. Måste välja en plats så att jag kan hålla koll på den i vår. Naturligtvis hoppas jag på något riktigt spännande. Det enda jag vet är att det inte är någon av mina egna, utan nån annan har tappat den.Med min tur är det väl en "vanlig" Allium, jag satte ett hundratal sådana - men det kan vara något väldigt udda. En del tog nämligen hem sånt man aldrig ens hört talas om.

Ärligt talat så tror jag dock inte att det är något att oroa sig över, det är förmodligen bara det att jag är sur över att sommaren tagit slut. Och jag gillar ju höstar egentligen, fast inte det som sen väntar sen; den långa kalla och mörka vinter!
Men än kan man ju faktiskt njuta så det ska jag göra den här helgen. Sitta på altanen i solen och dricka vin, kanske grilla lite också. Låter det inte skönt!

TREVLIG HELG

6 kommentarer:

fotopunktMis sa...

Varje årstid har sin njutning...och att "stänga" trädgården en stund e vilande..och så kan vi börja längta till våren..fnissfniss..ha det..Maria

Knatten sa...

Om geisten försvinner så kommer den tebax till våren. Gör som din hjärna vill o gör nåt trevligt inomhus istället. Jag tycker det är skittrist ute nu o sitter hellre i soffan o broderar (o äter ostbågar...). Att bjuda hem gäster är inte heller så dumt. Trädgården klarar sej nog.
Ha en skön helg./Knatten

mammi sa...

Tillhör ju hösthatarna, men så länge det finns sommarblommor i trädgården, inbillar jag mig att det är just sommar.Långarg har jag aldrig varit på något(bortsett från min svärmor) så jag kommer säkert med fler inlägg. Kommentera går ju än så länge bra.
Ha det så bra ni alla
Kram

Mimi sa...

Jag tror jag skulle känna som du ifall jag kunde vara i min trädgård hela tiden, men när jag som bäst lyckas vara här två dagar på två veckor så är det en ren njutning, fast det är höst i knutarna. Mycket fint har du kvar precis som jag här på Ängesö. Fördelen med havsklimat! Tror nog att du kommer över din trädgårdströtthet under vintern!! Vad härligt med gäster, jag riktigt längtar till att jag också kunde ha middagsgäster, men dottern flyttade hem tillbaka med pick och pack och hela huset är som en flyttkasern! Hälsn mimi

Anonym sa...

beautiful photos!!!

Kisses and nice weekend.

Ruben sa...

Känner likadant som du, det är nästan så jag önskar att det skulle komma en köldknäpp så jag får ta in dahliaknölarna och stänga trädgården för gott för i år.
Ha en trevlig helg!
/Ruben