KOMMENTAR

VIKTIGT!!!
Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!söndag 26 september 2010

LÖKAR & SOMMARVÄDER

Nu är det en hel vecka sen jag gjorde mitt förra inlägg, alldeles för lång tid egentligen. Men...jag har haft massor att göra. Både med firmans hemsida, som nu är klar, samt med att alla Trädgårdsentusiasternas! lökar har kommit. Och det är ju jag som har haft hand om beställningen.


Det i sin tur betydde att jag fick packa upp alla 5 jättelådor med tusentals lökar samt sortera upp dom. Dessutom så är det ju så att en av oss kanske tagit 10 lökar av en sort, en annan 15 och en tredje 25 av samma - då måste man packa upp lökpåsen och dela upp innehållet.

Sen ska man räkna ut vad alla ska betala, alltså vad € kostade oss med frakt, försäkring och 6% moms (det är vad dom har i Holland på sånt här). Exakt vad det blir vet jag inte förrän i morgon eftersom det är då betalningen sker. Men vi tog hem för runt 10.000:- vilket betyder att € kommer kosta c:a 14 kronor.Naturligtvis lade jag in allas enskilda order i Excell, så nu när jag får kontoutdraget är det bara att klicka på en knapp så är allt uträknat. Men det tog ett tag för mig att skriva in allt.
OM jag ska sköta det här ett år till (vilket jag just nu inte har någon större lust med) så kommer jag kräva att alla skickar sina order i Excell redan från början.Hur nu det ska gå till. Som det är nu kan dom inte ens skriva i bokstavsordning, stava rätt eller skriva korrekt pris - så jag har fått dubbelkolla allt.Men....slut med gnället! Det var rena julafton när jag packade upp mina egna lökar. Dessutom har jag redan nu hunnit med att plantera alla - utom dom 250 krokuslökarna.Det var tvåsorters allium - både lila och rödlila, snödroppar `Dionysus´- en mycket speciell sort, aprikos stäppliljor, blå och cerisröda hyacinter, tre olika påskliljor - en vit med citronfärgad trumpet, en citronfärgad med krås istället för trumpet och så en vit med rosaröd trumpet, två sorters liljor - en ljus och en riktigt mörk samt också en enda sorts tulpan, `Marilyn´, som är vit med cerisröda streck. Jag planterade ju massor av tulpaner förra året och hade inte tänkt köpa några i år, men....Sen är det ju så att det var ju inte precis en av varje lök, så det tog lite tid. Allt - utom 50 av dom lila allium - har jag planterat i "förträdgården" för där fanns ju ingenting tidigare. Dom här 50 placerade jag i "långrabatten" där jag redan nu har ett 30-tal, men jag är extremt förtjust i dom.


Var krokusen ska hamna exakt vet jag inte riktigt ännu. Jag tror att dom kommer att få växa i gräsmattan precis framför den lilla bänken framför rosenspaljén. Då kan man sitta där och njuta när man vilar sig. För man lär väl åka på att fixa lite med klängrosorna på våren!På torsdag kommer resten av gänget hit och hämtar sina lådor. Då ska vi gå igenom lökarna gemensamt, samt en del annat som vi har på gång. Det är ju vi i det här gänget som ordnar alla aktiviteter inom Gotland Trädgårdsön, så det blir nog en massa att diskutera.  Ska bli väldans kul att träffas igen efter sommaren!Kolla in hur nöjd jag ser ut!

På tal om sommar så har vi haft en otrolig helg med sol och 20-gradig värme. Så gårdagen ägnades - förutom lökplantering - åt promenader vid havet, lunch och grillmiddag på altanen. Vi satt ute till framåt sju och det var ljummet och jätteskönt.


Jag tände en massa av ljusen och så gjorde jag laxpaket (laxfilé, purjolök, chili, dill, citron) med romsås, ris och kokt potatis. Gubben äter potatis till allt, så för att han riktigt skulle njuta så fick han det till laxen också. Själv åt jag ris!Sen roade jag mig att ta lite bilder också. Dom här två senaste lekta jag också lite med. Tänkte att jag skulle testa lite saker i mitt fotoprogram. riktigt kul, men det tog tid så det blev inget inlägg igår! 
Men desto längre idag!!Du som är intresserad av att vinna vackra saker - gå in på tävlingarna här bredvid!

4 kommentarer:

Zondra Art sa...

beautiful garden and photos Susie, I lake it!!!
Kisses dear.

Mimi sa...

Wow vad mycket lökar du hanterat och ordnat! Längs med sommaren har jag konstaterat att vädret på Ängesö nästan alltid går hand i hand med vädret hos dig. Samma 20 graders värme och sol njöt även jag av under weekenden. Oftast är vinden på Ängesö sydvästlig och Gotland ligger i förhållande till Ängesö faktiskt i sydvästlig riktning! Hälsn Mimi

Rosor och ruiner sa...

Puh vilket jobb du fått lagt ner, både med andras lökar och egna! Fast de egna måste ju va roligt at hålla på med, vilken prakt det blir nästa säsong!

Jord under naglarna sa...

Oj, tusentals lökar, vilket arbete att fördela ut till rätt personer och med rätt pengar.

Jag har ett lökpaket att hämta på posten idag, men det är bara till mig och mamma och hade väl kanske 30 lökar... :) Posten är det ju inte, men utlämningsstället.