KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.


Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.


Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


torsdag 16 september 2010

EXTRAJOBB

Om det är någon som undrar vart jag tagit vägen (jag brukar ju publicera nya inlägg stup i kvarten normalt), så har jag fått lite dataproblem. Inte med datorn egentligen, utan med Telia.


Som liten egenföretagare så är man ju väldigt mån om att allt ska fungera - och dessutom vara något så när billigt när det gäller vissa tjänster. Tidigare var det så att det ingick 3 hemsidor när man var ansluten till Telias ADSL-nät. Alltså det vi kan ha här i Eksta. Något "vanligt" bredband, det finns inte här på landet.



Så för ett tag sen så var det en kund som påpekade att man inte kom in på firmans hemsida.
Ja, ja - som vanligt hade han väl stavat vårt firmanamn - RONWILL - fel!
Men så i torsdags så var det en kund som talade om att istället för att få upp vår hemsida så stod det bara att hemsidan var nedlagd. Hjälp!



Det visade sig att Telia skickat ut ett mail förra året där man talade om att några hemsidor inte längre skulle ingå i abonnemanget från och med årsskiftet. Hade gått mig helt förbi!
Dessutom så hade man tydligen - precis den veckan när jag böt dator - meddelat att man nu inte bara skulle ta bort hemsidan för gott utan också makulera alla underlag. Hjälp! Hjälp!!


Eftersom jag bytt dator så hade jag inte fört över just underlagen, så det var "bara" att koppla in den gamla datorn och kopiera filerna.
Sen gick jag in på Telia för att se vad det skulle kosta att ansluta sig till deras webhotell. Herregud, vad dom skulle ha bra betalt. Tror att var något på 169:- per månad plus moms! Och inte nog med det, webhotellet var dessutom avstängt för service av någon typ!!



Det var ju inte att tänka på att anlita Telia igen, så jag anslöt oss till ett annat webhotell som hade specialerbjudande just nu (10:- per månad i 1 år). Dessutom kunde dom ge oss en ny domän; ronwill.se istället för som tidigare ronwill.nu, för endast 100:-. Med anslutningsavgiften blev det runt 350:- för ett helt år! "Lite" skillnad mot Telia!!



Men.....vår hemsida blir ju nu inte exakt som tidigare, då jag gjort allt själv, utan det blir en helt ny färdig design. Dom listor på delar jag gjort går inte att använda - och det kommer ta mig flera veckor att sätta mig in i det här webhotellets system och skriva nya underlag. Så jag har fullt upp, både dagar och nätter!


Idag hann jag dock plantera ett antal rosskott jag fått från Mammi. Man måste ju få vila huvudet ibland från datorjobbet så man inte blir alldeles konfys. Dessutom grävde jag upp en jättestor rugge med marmorerad rödbladig alunrot och satt under den beskurna tujan. Tror att det kan bli riktigt snyggt!
Så...om jag verkar frånvarande på bloggen så vet ni vad jag håller på med!!

8 kommentarer:

Ruben sa...

Tycker lite synd om dig, men du verkar ha koll på läget!!!
Ha det gott!
/Ruben

Mimi sa...

Hu så jobbigt med datastrul! Själv behöver jag inte befatta mig med sådant, i vår familj så är det min kära make som jobbar inom den branschen som får ta hand om det! Skulle du bo i Finland så kunde du ha hemsidan på hans server :)
Du visar sådana fina Dagliljor, så jag blir helt grön av avund.- Jag har nog alldeles för få av dem!! /Mimi

Anette sa...

Åh, vad mycket extrajobb du fick. Tur att det inte hände i våras:-)
Trevlig helg, hoppas du slipper att sitta vid datorn hela tiden.
Kram Anette

Rosor och ruiner sa...

Ok, då vet vi vad du pysslar med! Jobbigt med datastrul! och nya system är alltid jobbigt att lära sig, tycker i alla fall jag.
Trevlig helg!

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Oj, vilket kaos ni har råkat ut för! Man kan bli fruktansvärt frustrerad när tekniken strular, men som egenföretagare måste det vara hemskt.
Håller tummarna att du snabbt får ordnat upp allt!
Ha en skön helg trots allt. Kram, Ingela

The cottage by the Cranelake sa...

Stackars er! Hoppas att det inte blir för tungt att göra om allt! Telia är allt annat än billigt, men de känns mest pålitliga här ute på landsbygden tycker jag.

Ha det gott nu!
Christer.

Anita sa...

Oj, det verkar väldigt jobbigt. Men, du verkar ha koll på vad som ska göras. Och bilderna du visar ... dom kan jag njuta av hur länge som helst.

mammi sa...

Vet inte om jag fattade rätt. Mitt sista inlägg, gällde bara om någon kunde hjälpa mig få bort en kommentar, "debatt" i stället för rabatt och sen religion och politik. Fick hjälp att få bort kommentaren sen tog jag tillbaka inlägget som bara handlade om det. Återkommer snart
Kram Marianne