KOMMENTAR

VIKTIGT!!!
Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!onsdag 11 augusti 2010

OGRÄSGIFTER

Min käre gubbe ligger på soffan och tar sig en liten lur och min gamla hund har äntligen lagt sig på mattan nedanför och snarkar. Hon låter så vansinnigt mycket hela tiden nu för tiden så det är en riktig plåga. Anledningen är att hon nu är nästan helt döv, så hon vet förmodligen inte om det. Och det går ju inte att säga till henne - hon hör ju inte!
Själv är jag jättepigg så jag passar på att göra ett inlägg innan jag ska se Midsommermorden på 3:an.


Rolle tog ett kort inifrån igår - och det måste ju publiceras!
Idag har jag strött ut gödsel-, ogräs- och mossmedel nedanför södergaveln på huset och Rolle har sprutat Roundup på hela infarten. Jag skäms faktiskt inte för att tala om att vi använder såna här saker - vi är ju besvisligen fler även om dom flesta talar tyst om det - vi är helt enkelt tvungna. Vi får så otroligt mycket ogräs annars.


Rosa `Pink Robusta´

Efter regnen som varit har det bara hoppat upp ogräs på infarten/parkeringen som är ganska lång och stor - och dessutom hård. Det tråkiga är sen att man inte kan ta bort ogräset, utan man måste spruta och sen ska det här hormonmedlet gå ner i rötterna innan ogräset dör.
Vi har ju gjort det förr och det brukar ta ett par veckor och under tiden får man stå ut med skiten!


En namnlös dubbel daglilja.
Däremot är det första gången vid testar det här med ogräsmedel/gödsel i gräsmattan. Vi är faktiskt tvungna att göra något för det är bara bellis och klöver, man ser nästan inte ett enda grässtrå. Väldigt tjockt och tungklippt har det blivit. Nu gör vi det bara på den här avgränsade delen för att se hur det fungerar.


"Stenhörnans" lilla träd, ett korstörne - Gleditsia `Sunburst´ -  till höger.

Blir det bra och gräset växer till sig så är allt frid och fröjd, dör både ogräs OCH dom få grässtrån som finns där så får vi fräsa upp allt och så i nytt gräs. Men.....det är ju faktiskt gift man spritt ut så nu har vi hägnat in den här delen så Penny inte kan gå där på ett par dagar - vilken inte var kul alls tyckte hon.


Penny blev jättesur  över nätet - vilket syns på kroppsspråket!

I långrabatten börjar det mer och mer växa ihop, jag MÅSTE ta mig tid nu i höst och flytta/gräva upp en massa perenner. Speciellt dom små, dom varken gör sig eller trivs bland allt det stora.

Vitbrokig pagodkornell, pimpinell och i bakgrunden den jättestora rosenflockeln.
Men nu är det ju så att jag har ett annat litet projekt på gång och det går ju helt klart före. Det är ju något helt nytt - och det är ju sånt som är roligast att hålla på med! Har också verkligen sett fram mot det här!!


Snacka om att det är pollen på insekterna!

Det här nya projektet kommer jag redovisa med bilder före, under och efter om några dagar.
Ja, om det blir bra alltså! Jag började idag på eftermiddagen och tänker göra det sista i morgon om det inte regnar. Misslyckas jag så blir det naturligtvis inga bilder!!

Den första frilandshibiskusblomman har slagit ut!

8 kommentarer:

Monica sa...

Ja vi använder med ogräsgift ibland i stenpartiet där det inte går at dra,,fast visst har jag både ångest och samvete ibland över det,,
Härliga bilder ,,jag får säga som du,,jag måste med gräva om vissa rabatter pga det är för trångt,,men et är ett höst arbete jag gillar..
ha det gott kram Monica

Ruben sa...

Spännande att läsa i morgon! Undrar just vad du nu har i rockärmen?
En sådan vacker daglilja och frilandshibiskusen har en väldigt fin färg!
Ha det gott!
/Ruben

Mimi sa...

Jag vägrar använda gifter, men det är nog beroende på att min backe utmynnar i lagunen som vi naturligtvis vill ha ren och levande. Jag har dessutom nedförsbacke till vattnet, så jag inbillar mig att allt rinner direkt dit ner.
Undrar just vad du har för nytt projekt! Lite spännande att se om nån dag.
Jag hade en hund som blev stendöv. Hon lärde sig handspråk, vilket säkert Penny också har lärt sig. Sabrina håller i stället på att bli blind med god fart. Hon ser nu knappast någonting alls på nära håll. Och kolliderar med utemöbler och annat då man ropar på henne. I mörkret blir hon helt till sig för där ser hon absolut ingenting. Tur att vi har Gaudi som är ung och viril. Han håller henne i gång!
Hälsn Mimi

mammi sa...

Vi använder också samma ogräsmedel. Helt omöjligt att bekämpa hela gårdsplanen och parkeringen för hand. Har i dag köpt grejor så vi kan gasolbränna alltihop. Som vanligt fina bilder du visar
Ha det så gott
Kram

Ninne sa...

Du är härlig med ditt NYA som är på gång VAD??? man blir såå nyfiken. Det är inte helt klokt vad du kan göra med din fina trädg. Ni har ju fått såå mycket nytt i år , så jag trodde du skulle vara nöjd, men så icke.
Du har så många fina exemplar o ett stort Grattis till din fina trädgårdsvisn. 3 surkart- var väl inget som märktes, men tänk att såna gör sig besvär att köra iväg o titta-- är det bara för att kunna klaga på ngt som inte är ngt att klaga över??
Jag hoppas att jag kommer till Gotland till nästa år- då slipper du inte undan ett besök -- men jag lovar det är inte för att hitta ngt som jag kan felanmäla- för det tror jag inte jag är i stånd att hitta.
Ha det gott i ert ljuva naturland
Kram Ninne
ps. ordverif. ingic

Hanneles paradis på Hisingen sa...

Bellis är ju så vackert, har sett
så fina blommande gräsmattor i England.

Zondra Art sa...

Beautiful photos dear Susie!
Kisses

Maria Berg sa...

Jag har drivit upp 3 plantor från frö (jag satten nog ett 20 tall men bara 3 överlevt) av frilandshibuskusen men det är bara si så där 5 år gamla och 30 cm pinnar, undra när dom blommar för första gången?

Ogräs medel- har delad inställning till dem... hade velat ha något mot Kirskål...
Är rädd att det går ner i jorden och skadar även andra växter, men hade jag haft en stensatt grarge uppfart hade jag nog också använt gift.

Har också partier i gräset med klöver låt mig få vet hur det går så kankse jag också skall prova på det.

MB