KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


torsdag 22 juli 2010

VÄRMESLAG

Idag har vi extremt varmt igen, över 30 grader och dessutom väldigt fuktigt så det har inte blivit mycket gjort inte. I morse mellan åtta och nio rensade jag dock klart under rosenspaljén, sen var jag helt slut. Jag började igår men orkade bara framsidan. Baksidan fick jag ta idag - vilket alltså blev ännu jobbigare än igår på grund av den fuktiga värmen.I förrgår eftermiddag var jag och besökte en visningsträdgård. Eller rättare sagt en trädgård som tidigare varit en visningsträdgård och som dessutom vunnit pris som Gotlands vackraste trädgård. Ägarna, två mycket trevliga herrar, har nämligen tröttnat på att vara med under Öppen Trädgård. Dessutom har dom under åren haft både lokalpress, DN och en massa trädgårdsjournalister på plats, så jag kan förstå att det blivit lite betungande.


Men vi i sällskapet Gotland Trädgårdsön fick alltså förmånen att besöka trädgården. Och det är en väldigt speciell trädgård. Den kanske inte har så många ovanliga växtarter, men talldungen den 7000 kvm stora trädgården ligger i är fullproppad av fantastisk konst och smakfullt utförda roliga trädgårdsidéer. Alltså blev man naturligtvis väldigt inspirerad till nya idéer i sin egen trädgård! Fast kanske inte just i år!


Min käre gubbe var inte med utan gjorde ett verkligt mastodontjobb i värmen. Han kånkade sten och gjöt den lilla övergången från vår trädgård över diket till vägen. Där måste vi nämligen gå varje dag för att hämta posten (man orkar ju inte gå runt via infarten) och ibland är det ju inte så kul när det är snö eller vatten i diket. Så i våras gjorde vi en liten grusgång utmed staketet och nu leder gången alltså vidare över diket.


Det enda jag gör nu för tiden tycker jag är att vattna, vattna, vattna. Dom 70 mm som kom i lördags förslog tydligen inte alls, utan massor av växter slokar i den hemska värmen. Men det betyder också att en hel del blommar helt otroligt. Bl.a. så har blåregnet remonterat och det är ganska många blomklasar på gång att slå ut.


Även dagliljorna, klematisarna, rosorna verkar trivas väldigt bra - så jag tog en tur runt med kameran för att försöka hinna med att dokumentera allt som förmodligen blommar över väldigt fort.
 Jag hade hoppats på att det skulle bli lite svalare, så att blommorna skulle hålla sig till den 8 augusti men det ser inte lovande ut. visserligen skulle vi "kanske" få lite regn i morgon och sen svalare över helgen, men vi har inte sett det ännu!
3 kommentarer:

ormbunke sa...

Så härligt att komma till så fina trädgårdar där man kan få inspiration. Just nu har jag ingen då jag orkar inte med värmen. Vi har bara fått 3 mm regn igår så det är fortfarande torrt. Så fina dina clematis var som växer tillsammans.Skall försöka gå ut och plocka av de röda vinbären innan fåglarna äter upp dem. Ha de gott. Kram. Anita

The cottage by the Cranelake sa...

Vackra bilder! Fast den där andra trädgården var kanske inte i min smak. Men jag beundrar alltid en välskött trädgård.

Vi har haft tur med vädret idag. En regnskur tidigt på morgonen sedan en ganska sval dag med en härlig bris :-) Är ganska tacksam att värmeböljan är över här nu.
Ha det gott!
Christer.

X-blog sa...

Alltid lika vackra blommor här hos dig!
Och vilken tjusig rosenspaljé!

Här har vi haft tur och fått lite regn nu och då, sådär lagom så man inte behövt vattna så mycket. *skönt*