KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


onsdag 28 juli 2010

BRUDSLÖJA OCH INSEKTER!?

Innan jag går in på anledningen till rubriken så vill jag börja med att tacka alla som grattat mig så hjärtligt! 

Sen till det här med brudslöja och insekter. Jag fick en mycket vacker bukett med rosor och brudslöja i måndags av första gästen som kom. Den ställde jag på ett avställningsbord på uteplatsen där vi kulle sitta (som tur var visade det sig).

När alla 12 gäster kommit och vi skålat i skumpa så märkte vi att det var ovanligt mycket flugor och bromsar. Vi brukar inte lida av det så mycket, men å andra sidan brukar vi ju sitta på altanerna för det mesta och inte ute i trädgården.
När vi sen påbörjat pilkastningen så upptäckte jag att det låg en massa döda och halvdöda flugor nedanför blommorna. Dom blev bara fler och fler och vi var alla glada att just det bordet stod en bit bort från grillen och sittplatserna!

När alla gäster gått framåt kvällen plockade Rolle och jag in allt och när jag kom till buketten upptäckte jag att brudslöjorna kryllade av flugor. Den gick helt enkelt inte att ta in!
Jag ställde den istället på soffbordet på altanen och först idag skulle jag "fixa" till den. Då upptäckte jag att brudslöjan var full med flugor och det var en stor hög med tusentals döda flugor och bromsar under den!?

Nu är brudslöjan förpassad till soporna och jag undrar vad 17 som hände egentligen? Först måste något - doften förmodligen - dragit till sig insekterna och sen måste något tagit död på dom, men vad?
Det verkade också som om "giftet" fungerade ganska fort också. Det tog bara en kvart ungefär efter det blommorna ställdes på avlastningsbordet som dom första döda och vimmelkantiga insekterna upptäcktes.
Är det någon där ute som vet eller har en aning om vad det här fenomet berodde på?


4 kommentarer:

Gela sa...

Intressant. Har aldrig hört om det. Hoppas du får något klokt svar. Ha en fin kväll/Gela

Ruben sa...

Det var då för märkligt!!! Det måste ha varit något särskilt med den brudslöjan, för så brukar det inte bli. Var brudslöjan köpt i en blomsterhandel kan den ha varit besprutad med något gift.
Ha det gott! Hur gick det - vann du pilkastningen???
/Ruben

Troll sa...

Ingen aning om vad brudslöjan kan ha innehållit. Men jag skulle GÄRNA vilja veta vad som tog död på alla flugor och bromsar. Jag kan helt enkelt inte vara ute dagtid för alla bromsar. De är på mig HELA tiden och jag blir totalt sönderbiten... Alla bromsmördartips mottages tacksamt. :)
Hoppas allt är bra!
Kram Gunilla

Susie på Stjärnarve sa...

Det MÅSTE helt klart varit något gift, men vad!? Och dessutom så måste det ha luktat väldigt gott också eftersom alla flygfän drogs till brudslöjan!