KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


fredag 11 juni 2010

ÖPPEN TRÄDGÅRD

Inatt och idag har det varit extremt blött. Det regnade faktiskt så hårt inatt att jag vaknade, det kom 23 mm på en halvtimme. Fast nu kommer det tydligen lika mycket till, det är helt igengrott på himmelen.
Det får vara nog nu!
Vit allium, vit Iris och så blåklint som jag flyttat från en blå pallkragslåda till långrabatten.

Det här regnet är också mitt eget fel, hur dum får man vara som ber om regn!? Nu kommer säkert gräsfröna flyta iväg och så blir det ingen gräsmatta, bara en massa svinmålla igen!


Min pagodkornell (Cornus controversa `Variegata´) med en mörkt, mörkt lila Iris `Midnight Majesty´ under. I bakgrunden en liten uppstammad japansk lärk (Larix kaempferi).


Igår hann jag som tur var göra lite nytta. Rensade 3 meter i långrabatten och la på täckbark, nu har jag "bara" 3 meter kvarm - där. Det är faktiskt inte så lätt när alla plantor hunnit växa upp, men jag får skylla mig själv som inte gjort det tidigare.


Här syns min gulbarriga Thuja, några Allium i olika färger, en brokbladig lönn (Acer pseudoplatanus) samt pagodkornellen.

För att inte tröttna helt och hållet på allt trädgårdsjobb så försöker jag hela tiden växla om med något kul. Så jag flyttade också lite växter, bl.a. penséer som börjat bli lite trista och så funderade jag på var jag skulle sätta min rödblommiga prydnasrabarber!?


I förgrunden ser man det lilla silverpäronet, inte ett hängande utan ett vanligt spretigt (Pyrus salicifolia). Jag ville inte ha något som hänger ner för långt, då kan man inte köra förbi med åkgräsklipparen. Snacka om att vara bekväm!

Den här rabarbern köpte jag i ett mycket svagt ögonblick på Öland hos Albrunna Perenner. Hade en sådan i Stockholm och gillade den, men där var det riktigt kraftig lerjord - vilket vi alltså inte har här.
Så var 17 ska jag sätta den!? Har funderat och funderat och den stackarn ser mer och mer missnöjd ut i sin lilla plastkruka. Måste faktiskt ta tag i det i morgon!


En av syrenerna (Syringa vulgaris `Norrfjärden`) som jag hotade med uppgrävningen förra året om den
inte började blomma och växa till sig.

Idag har alltså allt trädgårdsjobb (kan ingen hitta på ett bättre ord än "jobb") nere och nu närmar sig datumet för Öppna Trädgårdar med stormsteg. Jag har en vecka på mig och då ska jag hinna rensa stenhörnan klar, samt se över sten & grusslänten, plantera mer sommarblommor samt kantskära alla gräskanter. Vilket blir några meter!


Hit till min rosfolly, där det frusit ner tre klängrosor av fyra i vinter, flyttade jag den lilla gulbladiga
smultronschersminen till höger. 

Här är det alltså ÖPPEN TRÄDGÅRD måndagen den 21 juni (midsommarveckan)
mellan kl 15.00 - 19.00 samt tisdagen 22 juni också 15.00 - 19.00.
(Sen ska jag ha en liten privat visning för en mindre grupp på onsdagen också.)
Är du på Gotland under den här perioden är du naturligtvis
HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN!TREVLIG HELG!

11 kommentarer:

Rosor och ruiner sa...

Nämen, skall du ha öppen trädgård! Det skulle va så roligt att se din trädgård "live"! Nu har jag ju inte kvar min mamma, det var ju hon och jag som åkte på trädgårdsvisningar tillsammans...får se om jag kan få med mig någon annan, eller om jag helt enkelt tar mig ner dit själv (du vet väl att vi gotlänningar tycker att 4 mil är långt...)

Mimi sa...

Hoppas nu att regnet slutar så småningom, jag har förstått att det skall regna en lite längre period nu, åtminstone här i södra Finland. Det ser så snyggt ut i din trädgård! Skulle ju så gärna komma på visning om inte den där sjuttons vägen var så lång. Jag skulle aldrig kunna ha öppen trädgård, det finns alltid misslyckade saker här.... Hälsn mimi

Med fingrarna i (j)orden sa...

Lycka till med dina projekt inför öppet trädgård. Regnet bör väl göra att gräset gror superbra? Dessutom brukar det var lättrensat efter regn! Låter spännande med en rödblommig rabarber. Du får visa oss sen, när den blommar.
Eva

Ninne sa...

Håller tummar o tår att det blir fint väder både nu så du får "sista" putsen klar o att det sen blir fint visningsväder. Du har ju en så underbar trädg.- det är alldeles för långt borta bara.
Lycka till
Ninne

NinaVästerplana sa...

Då har jag äntligen läst ikapp lite.... åh, vad jag önskar att jag kunnat åka till Gotland o få se trädgården irl! Men nån gång ska det väl bli av....
Skönt o se att Rolle får underhållsbehandlingen... jag håller tummarna för att allt blir bra!
Hoppas det kommer lagom med folk på dina trädgårdsdagar...
Ha´t himla gôrgôtt
Nina

Ruben sa...

Mmmm, Pagodkornell och silverpäron!!! Det är så fint!!! Hoppas det kommer många på din "öppna" dag! Hade jag bott på Gotland hade jag naturligtvis stått först i kön!!
Ha en trevlig helg!
/Ruben

Monica sa...

JA ibland önskar jag mej en liten helikopter,,såjag kunde ta en tur snabbt till Gotland för din öppen trädgård- för din trädgård är så härlig. Det låter så spännande, hoppas ni får bra väder under visningsdagarna.
HA en go lördag kram Monica

Maria i Sennan sa...

Hade du bott "nästgårds" hade jag kommit..så jag följer dej bloggvägen istället..ha det..Maria

Jord under naglarna sa...

Ja, tänk om jag hade kunnat få göra ett besök på Gotland just när du ska ha Öppen Trädgård. Nåja, när jag kommer till Gotland igen, om ett par år eller så, så kanske jag får göra ett besök hos dig ändå? :)

Rosor och ruiner sa...

Självklart skall jag ge mig tillkänna om jag kommer till dig - så anonym är jag inte...;o)

mammi sa...

Synd att det ligger så långt bort. Apropå syrener så hann jag fota våra innan de dog. Synd att de blommar över så fort.
Kram
Marianne