KOMMENTAR

VIKTIGT!!!
Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!torsdag 3 juni 2010

MYGG, KNOTT, SMÅSVEDA...

...kalla det vad ni vill, alla dom här äckliga flygodjuren är en fruktansvärd pest. Och nu undrar jag om det är den hemska vintern eller den kalla våren som gjort att det är så enormt med mygg - och flugor -  just nu!?


I morse innan jag gick ut med Penny så smörjde jag in dom bara delarna med Mygga och det fungerade. Inte ens Penny ville vara i närheten av mig utan försvann tillbaka till sovrummet med svansen mellan benen. Men nu var det ju inte Hund preparatet hette....och myggorna verkar inte bry sig nämvärt. OK, dom sticker inte precis där kletet är, men på alla andra platser. Så nu är hela mitt huvud knottrigt av 14 stora bett och kliar nått vansinnigt!Igår kväll när vi hade ätit på altanen - färsk sparris med parmesan, romsås och inkokt lax (gallan har inte protesterat, puh) samt kallt rosévin (ja, det var så varmt och skönt igår faktiskt) - så gick vi en runda i trädgården och sen tog gubben med sig kameran och Penny på en kvällspromenad. Det är inte ofta han tar bilder och nästan aldrig av eller i trädgården, men i år när han jobbat så mycket med förträdgården så verkar det som han ser saker och ting på ett annat sätt.


Fast än så länge håller han sig till översiktsbilder, för så långt som till närbilder har han inte kommit!Alltså avslutar jag det här inlägget med några egna nytagna blombilder. Börjar lite löst med en lila tulpan....


...sen följer en lila Allium.


Sen har vi en brunrödlila Iris...


och en rosalila klematis...

 

...som jag inte ens kom ihåg att jag har satt, ännu mindre vad den heter!Sen har vi det blålila blåregnet......och en bra närbild på den tjusiga klövern jag berättade om sist, Draculas Blood.Till sist visar jag en översiktsbild av murrabatten, den är nog som snyggast just nu.
Man kan inte ta miste på vilken blomfärg jag gillar bäst, eller hur!?

Sen kan jag också berrätta att den nya datorn står på plats och allt fungerar - så när som mina mailadresser och mina "favoriter" på nätet. Men imorgon kväll kommer "datorJonas" tillbaka med min gamla dator och fixar det också och allt det absolut viktigaste fungerar i alla fall;
 bankID, bokföringsprogram, firmans filer osv.


9 kommentarer:

Ruben sa...

Visst är det mycket mygg, ungefär som i fjol (då det var betydligt fler än vanligt, dessutom var det en annan typ av mygga som kommit, en som sätter sig direkt och suger, väldigt aggresiv).
Väldigt fina foton, tror vi har en mästerfotograf i vardande. Du är ju redan proffs!
Ha det gott!
/Ruben

Anette sa...

Usch ja, nu är myggtiden här. Mig gillar dom väldigt mycket - det är inte ömsesidigt!
Hihi, vad kul att Rolle börjar fotografera trädgården. Det lär nog dröja här i huset. Min man fotograferar nästan aldrig och att fota i trädgården skulle han nog aldrig få för sig.
Tjusiga blommor hos dig som vanligt och klövret var ju ur läckert! Sådana skulle till och med få vara kvar i min gräsmatta:-)

Vi ska till Kolmården i morgon och sen ska vi ta med oss äldste sonen hem på sommarlov. Kanske i alla fall.......det var nåt arbete som de fått reda på riktigt sent som inte var inlämnat ännu. Men vi ska väl ta lite packning med oss i alla fall och så får han väl åka buss sen.

Trevlig helg. /Anette

kullervilla sa...

Härliga bilder,inte myggan den kan vi vara utan. Blå regn som blommar blir allt lite avis ser inte ut som vi skulle få blommor på vårt i år...
ha en go helg
kramiz//kullervilla

Monica sa...

Vart längesedan jag tittade in hos dej,,härligt med översiktsbilder,,jag har svårt att ta dem ,,men det är kul att se,,den där klöver är helt bedårande.

Jo du undrade vad det var för snöre i holken ,,det är en bräda med snöre som sitter inuti Fladdermössholken,, sedan hänger dom där ,,flera stycken i rad,,enligt farbriórn som gör holkarna. Er sparris rätt lät mums! Nu ska jag gå upp iskolmatsalen ,,hmm!! Ha det gott kram MOnica

Monica sa...

jo glömde ju myggbet,,jag håller med dom är många och agressiva i år,,jag brukar aldrig få bett men igårkväll efter hundrundan hade jag tre och min man en miljon,,
...=)Monica

Mimi sa...

Vi har samma jäkla mygginferno här. Klart ilsknare än tidigare. Mig brukar de inte ens bry sig om, men nu duger t.o.m. mitt blod till dem.
På tal om blod så var ju den klövern underbar!
Rolle börjar visst komma igång på allvar nu, kanske det smittar...
Underbara blommor med fin färg!!! Hälsn Mimi

Jord under naglarna sa...

Läckert i lila!!

Peppar, peppar, men tvärtemot er så har vi inte alls särskilt mycket mygg. Än. Jag bor ju ändå i mygglandet nummer 1 - norrland.
Mygga brukar annars fungera ganska bra tycker jag.

Trevlig helg!

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Så fint du har det nu, Susie! Så mmycket som verkar vara vackert färgkoordinerat i trädgården.

Det låter oroväckande med myggorna i år. Här har jag inte märkt av dem så mycket än, men jag bävar för att det blir många fler på landet...

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Usch ja, mygg vill man helst vara utan. Hoppas att fåglarna käka upp de i ilfart ;O)
Såg ett reportage på TV´n här om dagen, det finns ett virus som svenska mygg nu också kan överföra till människan. Ett afrikanskt virus som ger smärtor liknande rheumatism och ledvärk.
Läkarna har behandlat patienterna med antirheuma medlen, men de hjälper inte, nu när de kom på det att myggen bär viruset....kan de ge rätt medikament.
F.. vad man blir irriterad när myggen svischar runt omkring en numera!
Fina vyer från din trädgård.
Ha en underbar helg, Kram, Petra B.