KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.


Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.


Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


onsdag 16 juni 2010

EN LITEN PAUS I TRÄDGÅRDSJOBBET...

...gör att jag tänkte se om jag kan göra ett snabbt inlägg, för en gångs skull. Har inte så mycket tid att blogga just nu, all tid går till trädgården. Alltså blir det kanske bara några bilder. Jag börjar i alla fall med att visa mitt TRÄDGÅRDSLAND!
Alltså t.o.m. jag som inte odlar matnyttigt i trädgården har ett trädgårdsland!!

Det till vänster är först en kruka med en paprikaplanta i, sen kommer den lilla pallkragslådan med fem stora tomatplantor (varav två är mina favoriter, dom svarta). Sen på andra sidan kontorsdörren så var jag tvungen att ställa en stor kruka i vilken jag har en tomatplanta, en citronverbena samt två fuchsior. Nedanför är två krukor, den ena med verbena och den andra med klöver. Dom två senare fick jag som "bonus" när jag handlade på Odla.nu.
I vinkeln till höger om om det här, på kortsidan av altanen, har jag min "surjordsrabatt" med sammetshortensia, vitbrokig benved, penséer och blå bergsvallmo.Nedanför altanen, till vänster om den lilla trappan, har jag gjort en liten trekantig rabatt med en kant av buxbom. Där jag har en blåblommig frilandshibiskus längst till höger, en ny liten buske - en "California Lilac" - i mitten och så en självsådd klematis till vänster.Den här "California Lilac" (Ceanothus `Blue Sapphire´) har mörkt, nästan svartgrönt vintergrönt bladverk och lysande riktigt blå pyttesmå blommor (vilket alltså blir blålila på bild). Det är en helt ny bekantskap och den lär väl förmodligen inte överleva vintern (i alla fall inte om den blir lika jäklig igen), men man måste ju prova! I andra änden, där altanen är avasmalnad, har jag ett antal krukor med sommarblommor - och lite gräs. I år har jag bestämt mig för att ha rosa blommor. Försöker byta färg varje år, men..... oftast återgår jag till
lila och cyklamen.


Lila - min absoluta favoritfärg - har den här irisen `Midnight Majesty´ som växer i hörnan nedanför altanen vid södergaveln. Jag trodde det var den himmelsblå jag delat och flyttat hit, men till mina stora glädje är det alltså den lila - som jag bara älskar. Den kommer från långrabatten där jag tog en bit i höstas och flyttade hit. Så nu har jag massor av mörka skönheter på två sidor av huset - nice!

8 kommentarer:

Ruben sa...

Den irisen var riktigt sexig!!! ;-)
Ha det gott i trädgården!
/Ruben

Hwita Villan sa...

Wow! Vilken fantastisk iris! Jag älskar irisar och är superlycklig över min lilla lilla som nog kanske komemr blomma om några dagar, tror jag.

Ha det bra!

Kram M

mammi sa...

Vilken trädgård ni har, woow. Skickar nya rosskott i nästa vecka. Vill du inte ha, så meddela mig.
Kram
Marianne

Troll sa...

Hallå där! :) Värst vad du grejjar i trädgården. Jag lämnade hela rasket och åkte på rockfestival istället. Så... Minst sagt så ligger jag efter i trädgårdsarbetet. Men, men... Din Midnight Majesty blommar - och den är bara SÅ underbart fantastisk. Jag fullkomligt älskar den! :)))
Kram på dig! /Gunilla, the rocking Troll.

Mimi sa...

Vilken Iris! Direkt majestätisk. Härligt med krukrad! Hälsn mimi

kullervilla sa...

Vilken härlig iris...gillar också färgen
kramiz//kullervilla

Anette sa...

Förstår att du lägger allt tid i trädgården. Det syns verkligen!
Irisen är verkligen fin. Iris har jag aldrig lyckats med. Får väl se om jag gör något nytt försök någon gång. Ha det så skönt i trädgården och vi får hoppas solen lyser lika skönt hos dig. /Anette

mammi sa...

Klart jag vill ha en "bit" av irisen. Min älsklingsfärg är ju också lila. Men du kan väl hälsa den äkta maken från mig, att om han kör över dem igen, får han själv ta kontakt med mig, och erkänna vad han gjort !!!!, så får ni fler.
Kram Marianne