KOMMENTAR

VIKTIGT!!!
Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!måndag 17 maj 2010

DEL 3 AV "VÄXTRESAN"

Efter Sporsjö där just jag inte hittade något jag kunde köpa med mig åkte vi tillbaka en halvmil mot Kalmar till Ängsbackens Handelsträdgård. Där hittade jag först och främst 3 stycken Geranium Rozanne som jag hade bestämt mig för att försöka få tag på långt innan resan. Ska ha dom under rosspaljén.
 
Sen skådade mitt vänstra öga en liten buske som bara var så gullig att jag inte kunde låta bli att ta med den hem också. Det var en Ceanothus `Blue Sapphire´ som har små svartgröna blanka blad. Den är vintergrön och får blå (alltså lila) blommor. Förmodligen överlever den inte vintern ute, den kallas ju California Lilac, så den ska få bo i en kruka på altanen i sommar.Men det fanns mer att titta på hos den här plantskolan, bl.a. den här fantastiskt vackra "dammen". T.o.m. jag skulle nog kunna ha en sådan. Min gubbe kör nämligen alltid med att "vid damm, där går gränsen". Han vill absolut inte att vi ska ha något myggodlingsställe som måste pysslas om dagligen. Han vet inte - och vill inte lyssna på förklaringen - att har man bara lite tvättmedel i vattnet så blir det inga myggor. Dessutom blir det tjusiga bubblor när det regnar! Sen är det ju jag som får myggbett, inte han!!Det kanske är svårt att se på bilden, men av småbitarna som blir över av gjutgallret efter spaljébygget ska jag göra stöd till perenner. Bara att rulla och naja hop med ståltråd, enkelt och väldigt snyggt - och mycket billigt!

TITTI & LISA

Det hade nu blivit väldans kallt och blåsigt så gänget ville värma sig med lite kaffe som intogs i det vackra orangeriet.

ANDERS & ANNLI

Som synes var en del av oss (alltså inte jag) ordentligt påpälsade, vilket visade sig vara väldigt bra när vi kom till Sven-Gunnar Josefsson och hans fru i Rockneby för att titta på deras fantiska trädgård.Den trädgården visar jag dock inga bilder från nu, utan återkommer till i den avslutande berättelsen.

 

1 kommentar:

Mimi sa...

Stilren damm. Aj myggor, sådant skall inte låta störa högtflygande planer....
Såg kallt och ruggigt ut, vi har faktiskt haft högsommarvärme här sen torsdag förra veckan. Hälsn Mimi