KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


söndag 16 maj 2010

DEL 2 AV "VÄXTRESAN"

Första dagen avslutades vi tolvtiden på natten med att Anders tjatade sig till att få lägga sig. Annli och Titti satt nämligen på hans säng som vi flyttat ut i köket för att han skulle få lite avskildhet. Kvällen hade varit väldigt lyckad med mycket skratt och fniss och vi "källingar" ville inte riktigt att den skulle ta slut. Men.....även roliga saker har en ände, så det var bara att krypa till kojs. Skönt faktiskt när man varit uppe sen fyra på morgonen!

EN TRÖTT ANDERS                             TVÅ PIGGA DAMER 
FRUKOST

Det var efter frukosten som jag gick ut och tittade på "koutsläppet" och med varm hand lämnade över husstädning och diskningen till dom andra. Lite elakt kanske, men jag hade diskat vinglasen på morgonen och sen hade jag ju kört bilen kvällen innan, så jag tänkte att det kanske inte gjorde så mycket.
ANNLI & LISA VID TRÄDEN/BUSKARNA

Efter det så var det dags att välja ut växter och packa bilarna. Inte så lätt som man kunde tro. Själv fick jag till mitt förtret avstå från en fantastisk fin strimlönn på grund av platsbrist. Den hade nog gått in på bredden men den var alldeles för hög för att gå in i pickupen, jag lovar att det sved....

Mina inköp blev följande:
 • Magnolia `Butterflies´  -  mörkt gulblommig magnolia 
 • Acer negundo `Flamingo´ - vit/rosa/grönbrokig asklönn
 • Hamamelis `Aphrodite´  -  orangerödblommande trollhassel 
 • Physocarpus `Angel Gold´  - gulbladig smällspirea
 • Phys. `Nugget´ - mörkbladig smällspirea
 • Phys. `Summerwine´ - liten rödbladig smällspirea
 • Phys. `Diable d´Or´ - kopparfärgad smällspirea
 • Phys. `Centre Glow´- kopparfärgad smällspirea med gult bladutsprick
 • Itea `Sprich´ - liten rundad buske med vita blommor
 • Viburnum ´Annies Magic Gold´ - gulbladig olvon
 • Parthenocisuss - vit/grönbrokigt rådhusvin
 • Calliocarpa - glasbär med lila bär (som inte var så pigg, så den har jag inte betalat ännu)

Boel, Jonas och den gudomligt söta Empho (som fattat lite tycke för mig på morgonen - han fick nämligen Pepsi av mig) vinkade av oss och så bar det av till fastlandet.


Efter bron delade på oss. Annli, Anders och Titti som åkte i den andra bilen tog sig in till Kalmar för att gå i en park.  Lisa och jag åkte direkt till IKEA (för ljus & servetter) och vi två åt lunch på Burger King som ligger precis bredvid. Många år sen man åt på en BK men det var gott och riktigt trevligt faktiskt!


Sen åkte vi till den första av dom två handelsträdgårdarna som var inplanerade. Den ligger i Sporsjö ungefär 1,5-2 mil utanför Kalmar och ägs av en STA-medlem. Där träffade vi resten av gänget som också haft en lyckad sejour i kalmarparken och ätit en god lunch.
Lisa - som faktiskt hade fler växter än mig med sig hem - hittade ytterligare en liten buske, en ormhassel, som absolut måste föras till Gotland. Själv hittade jag en jättestor Magnolia `Susan´ som tyvärr inte gick in i bilen, den var faktiskt redan överfull.
Att jag ville ha just en sån berodde på att jag har planterat en Hosta som heter Ronald (som min man), ska plantera en klängros som heter Penny Lane (som vår hund), så jag tänkte att det var inte mer än rätt att jag fick en Magnolia som hette Susan.
Men....den var alldeles för stor och vid, hade aldrig lyckats få med mig den så den får jag skaffa mig en annan gång. Susan är ju faktiskt den absolut vanligaste magnolian, så det ska ju inte vara några problem att hitta här på Gotland. 

FORTSÄTTNING FÖLJER!

3 kommentarer:

Mimi sa...

Nej, rättvist ska det va så Susan ska du nog skaffa ;)
Just en strimlönn ska ju just åstad ut och plantera. Men min är nog såpass liten ännu att den hade fått plats i din bil....
Väntar med spänning på fortsättningen. Hälsn Mimi

ullis sa...

Hej!
Vilken trevlig resa och vilka godbitar du fått tag i, är själv 'på jakt' efter glasbär, callicarpa...kanske, kanske att jag hittar det på resan jag ska på torsdag-lördag: blomstermarknaden i Turi. Ha en trevlig vecka!
Kramisar Ullis

Ruben sa...

Vilken resa!!!! Och vad trevligt ni verkar ha haft. Synd att du fick lämna 'Susan' åt sitt öde, men det räcker nog med en Susie hemma hos er. Det skulle nog bli lite för mycket hålligång annars. ;-) Ha det gott och lycka till med inköpen! /Ruben