KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


måndag 29 mars 2010

VATTEN & SNÖBLASK & PENSÉER

Tänk att även jag fått en liten damm - eller en stor damm kanske man ska säga. Hela baksidan är en sjö, men jag oroar mig inte eftersom sjön som igår fanns på framsidan redan är borta. Det är tur att marken aldrig hann frysa innan snön kom!
Så här såg det ut på baksidan igår innan snön hade smält undan. Notera att jag lyckades resa den svartstammade bambun som legat nertryckt under snön - och den hade klarat sig. Jag var helt övertygad om att stammarna var avbrutna, men det var dom alltså inte. Notera också att i skogen bakom, där finns det minsann ingen snö kvar!

På framsidan i stenhörnan hade dock min älskade vintergröna Cotoneaster salicifolius som blåst sönder lite i en höststorm brutits sönder helt av snön. Så här var jag tvungen att klippa ner den kraftigt. Det är alltså busken till vänster och det bortklippta till höger!


Vi hade alltså fortfarande väldigt mycket snö kvar igår (jag tror att vi har mest snö på hela Gotland, skogen runt om isolerar) trots att det varit 10-12 plusgrader ett par dagar, men värmen gjorde ju att man bara måste skaffa sig lite blommor. Klarade mig inte längre. Så det blev gula, svarta, blå och lila/vita småblommiga penséer. Tyvärr visade det sig att jag inte hade jord hemma så det räckte till alla, så jag blir tvungen att åka iväg och köpa det nu.
Men så ni inte tror att vi har vinter fortfarande.....jag har faktiskt sett en citronfjäril - så våren är här!

Susie

6 kommentarer:

Mimi sa...

En fjäril!!! Wow, tror det kan ta en månad före jag får uppleva det här. Härligt att följa med alla vårtecken på bloggen, fast vi ännu är så att säga "lite bakom". Hälsn Mimi

Anette sa...

Men oj, så mycket snö!! Fast det kan ju vara rätt att ni får "smaka på en rejäl vinter" nångång ;-D
Här är i det närmaste snöfritt och det är skönt. Fast det är ju alltid så tråkigt under snön, så nu behövs lite sol och värme så det börjar växa lite och torka upp. Nån sjö/damm har jag inte i trädgården, men en har jag nedför i skogen. Den är jättekul att bada i! Ja, det är ju förstås inte jag som tycker det utan de andra damerna i familjen.
Penséer köpte jag i lördags, så nu känns det som om man är på G igen.
Glad Påsk om vi inte hörs innan. Mitt bloggande är lite sporadiskt för tillfället.....
/kram Anette

Maria i Sennan sa...

Å dessa underbara penseer som säger att nu e det vår..en lisa för själen..sen får vi ju ta det där med vattnet det försvinner ju så småningom..Ha det..Maria

Jord under naglarna sa...

Fjärilar redan! Penséer är lite startskottet för våren tycker jag. Aldrig är de så fina som i april!
Skönt att inte grenarna hade gått av. Den har kanske haft en extra skön vinter med snötäcket över sig.

Njut i din trädgård sa...

Åh som jag längtar att fylla krukorna med penséer!!!

Snön är extremt envis, visst!

kullervilla sa...

Härligt att våren är på gång hos er också
Ha en go påsk//kullervilla