KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.


Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.


Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


tisdag 23 februari 2010

LÅNGRABATTEN

Nu är det dags att återvända till "innertomten", den här gången på framsidan som är det enda område som jag anser är så gott som färdigplanterat. Fast det är klart......om några år har jag väl kommit på nya saker jag vill göra här. Det är ju så, en trädgård blir aldrig färdig!

Bilden ovan är tagen från innertomten mot grinden till yttertomten. En bland få bilder där man ser lite av hörnrabatten nedanför lilla altanen.

Så här ser långrabatten ut under kvällstid i slutet på juni. Av bilderna kan man faktiskt se att mina favoritfärger är lila och lime - och jag försökte till en början att färgavstämma rabatten. Men den är 50 m lång så det gick inte så bra!

Så här såg det ut andra året vi bodde här. Jag hade fått ner några enstaka buskar och små träd - medtagna från Stockholm - men inte var det många växter. Och inte skulle jag ha en hel rabatt utmed tomtgränsen, sa jag då. Absolut inte! *ha, ha* Jämför med översiktsbilden ovan över samma ställe.

Kortänden på långrabatten hade inte heller kommit till, utan det fanns bara några buskar i krukor längst upp vid ingången.

Så här såg det ut under försommaren andra året. Jämför med förra bilden som visserligen är tagen från andra hållet, men man ser ju helt klart skillnaden ändå.
Här avslutar vi vandringen idag, men nästa gång blir det mer från framsidan på "innertomten"!

Susie

7 kommentarer:

IreneL sa...

Vad fint du har det! Visst är det så att man hela tiden kommer på saker man vill ändra! Trädgården blir nog aldrig färdig och tur är väl det..hihi! Ha det bra nu! / Irene

mammi sa...

Tyvärr lär det väl dröja, innan trädgården blir som på bilderna, snyggt.
kram
Marianne

ormbunke sa...

En sån härlig trädgård du har.Jättefina planteringar. Snart kommer det fram. Förhoppningsvis kommer det åter en sommar. Ha de gott. Anita

Anonym sa...

Som vanligt fina bilder från din helt suveränt vackra trädgård. Att en trädgård aldrig blir färdig att det alltid finns något att ändra på etc etc det stämmer nog men den dagen jag har lika fint som hos dig kommer jag att vara supernöjd.
Ha en bra dag
Kram Susanne

Maria Berg sa...

Ja tänk vad det kan var grönt och blommigt - här ligger allt under 1 meter snö aldrig sett så mycket snö.

Jo, mina groddar håller också på att mögla, jag hann ta kortet glömde de ett par dgar och nu ser de inget vidare ut, tagit av lock och hoppas några överlever. MB

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Visst är det så att en trädgård aldrig blir riktigt färdig och det är väl kanske det som är roligt. Man hittar alltid nya växter man vill ha och får nya idéer om rabatter mm.
Tänk att ha en 50 m lång rabatt!
Härligt att se sommarbilder, det behövs nu.
Ha det gott. Kram, Ingela

Ninne sa...

JA man kan bara sucka o känna en längtan som inte är av denna värld
Du har "oförskämt fint" i din trädg. Det är en duktig trädgårdsmästare som jobbat där.!!
Snart får vi tro att vi kan vara där ute o ROTA igen
KRam Ninne