KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


söndag 31 januari 2010

TRÄDGÅRDSTUR

Till att börja med ska jag ta dig runt på en liten guidad tur i min trädgård. För att du ska förstå vad jag menar med mina olika uttryck som t.ex. "innertomten", "förträdgården", "baksidan" osv. så visar jag min trädgårdsritning. Det röda strecket är hur jag förflyttat mig i trädgården.
Den här ritningen - utan rött streck - kommer sen att ligga längst ner hela tiden, så man kan gå dit och kolla om det behövs.Den här gången ska jag inte börja med ingången till "innertomten" som är på sidan mot vägen. Istället börjar jag med "murrabatten" som ligger omedelbart till höger innanför grinden på baksidan. Det är för att ni som sett det här tidigare ska få något nytt att titta på.
Så här såg den ut från sidan förra våren - och väldigt snart igen hoppas jag. Inom en månad helst!

Så här ser den ut från andra sidan, dock fortfarande väldigt tidigt på våren. Den lilla byggnaden är min trädgårdsbod, den andra är Rolles garage.

Den här färgen på tulpanerna är precis mitt i prick på vad gillar!
Jag hittade även ett fänrikshjärta med den här starka färgen när jag var på Zetas under ett Stockholmsbesök förra våren. Hoppas att det överlevt!
Så här såg "murrabatten" ut på lite avstånd!

Här har jag vridit mig lite till vänster och vad hittar man där!? Jo två av mina tre trekantiga piedestaler i dom små trekantiga rabatterna som är placerade i en trekant! Det är fortfarande väldigt tidigt på våren och det enda som blommar där är dom "vilda" påskliljorna - men det kommer mer senare!

Här har jag ställt mig rakt innanför grinden på baksidan och fotat mot den "stora altanen" med "surjordslådan" nedanför. I den växer sammetshortensia, en klematis som egentligen inte ska övervintra ute - men gör det, massor av lökar samt numera också en blå vallmo - om den överlevt! Det till höger är en gulbladig humle som klänger utmed altanstolpen upp på taket.

Det var allt för idag!
Susie

10 kommentarer:

Ninne sa...

Då hänger jag med fr "början" så att säga. Det är så kul att se ditt verk.
Kram Ninne

mammi sa...

Det verkar inte som om du har några fritidsproblem (prblem av annan sort har jag) Hatar snö och vinter. I princip snöar det var dag och det är pest.
Kram
Marianne

Lillebeth sa...

Och hur fint har inte du det! Är själv en (sedan drygt 30 år) utflyttad stockholmare, fast till Hälsingland.

ormbunke sa...

Vad kul att få se en ritning på din trädgård och sen fina bilder där du beskriver var de finns. Den där kalkstensmuren(för det är det väl) är jag avis på dig för. Skall i sommar också göra en mur men jag får nog nöja med vanliga betongstenar. Så fint du behandlar bilderna. Ha en bra måndag. Anita

Anonym sa...

Njuter av dina vackra sommarbilder från din lika vackra trädgård, dessa bilder behövs idag när snön bara vräker ner... skall det aldrig ta slut. Våren ter sig väldigt avlägsen idag.
Susanne

Maria i Sennan sa...

Snyggt jobbat både med Bloggdesign o Trädgårdsdesign..
Ha det..Maria

NinaVästerplana sa...

Mur-rabatter gillar jag ;-)
har du hittat
http://www.facebook.com/l.php?u=http%253A%252F%252Ffixa-din.blogspot.com%252F2009%252F08%252Fforenkla-ditt-bloggskrivande-blogger.html&h=079bb7455baa414763cef483abdf5901&ref=share
där kan du hitta många tips hur du ska designa bloggen....
Ha´t himla gôrgôtt
Nina

NinaVästerplana sa...

Gick inte o kopiera genväg tydligen.
Förenkla ditt bloggskrivande - blogger uppdaterar inläggsredigeringen ~ Fixa och trixa med din blogs
fixa-din.blogspot.com
Försöker med o bara kopiera så blir det väl kanske lättare ;-)
Nina igen

Rosor och ruiner sa...

Kul att få se ritning över din trädgård, det var nog ungefär smo jag föreställt mig det! Och vackra bilder - förstås, du har ju så fint!

Monica sa...

VAr intressant detta,,jag fick ju bläddra baköver för jag hittade ju din tredjedel idag torsdag,,och detta gillar jag vandringar i trädgårdar,,tur att bloggen finns!
mvh Monica