KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

torsdag 2 augusti 2018

RÄDDAD!

I lördags fick vi 10 mm med regn och var överlyckliga. I söndags fick vi hela 19 mm och det var perfekt - man har redan börjat se lite grönt i parken och på gräsmattan som tidigare varit helt bruna! Trädgården blev i alla fall temporärt räddad!!


Men...det är fortfarande lika förbaskat varmt. Just nu är det 33 grader ute i skuggan, 38 på altanen i skuggan och 28 grader inomhus. Men det värsta är att jag inte kan bada i poolen eftersom Rolle gjort stor service på den med bl.a. chockklorering! Får alltså vänta tills på eftermiddagen. Hemskt!!

Vi har massor av tornseglare som bor under takpannorna i varje hörn på huset. Mycket trevligt när dom svischar omkring på eftermiddagarna. Låter verkligen sommar!
Igår kväll hittade Santos en stackare som tydligen missat sin landningsbana, slagit i huset och ramlat ner. Som tur är så är Santos inget för jakt (till skillnad mot "vallhunden" Penny, vår förra hund) trots att Podengo Portoguise Pequeno är en jakthundsras, så han bara nosade lite försiktigt på den.
Alltså var det bara att skicka ut husse med stora handskar så han fick kasta upp "svalan" i luften. (Dom grejar inte att komma upp från marken själva.)

Vid första försöket flög den rätt in i vårt gunnebo och fastnade, men vid andra försvann han högt upp i "kohagens" lilla skog. Så vi gav vår räddningsledare en riktig mysig godbit som tack, en s.k. "tuggis" (ett litet tuggben)!

Eftersom vi har tröttnat helt på att sitta och äta i den här värmen, så kom Rolle på den fantastiska idén att bära in det lilla bordet från altanen. Det ställde han i sovrummet och så satt han på AC´n för fullt. Sen kunde vi äta utan att må illa i värmen! Lunchen var räddad!!

Så vid den behagliga temperaturen av 23 grader intog vi vår lunch. Rolle åt 2 två mackor, ost och grillad fläskytterfilé, samt drack kall nyponsoppa till. Själv åt jag en iskall sallad med avocado och varmrökt lax (nåt som Rolle inte gillar).
Notera vårt lilla AC-aggregatet som står nedanför ett av sovrumsfönstren. Den köpte Rolle begagnad för 10-12 år sen och den har fungerat perfekt sen dess!

Jag sa faktiskt till Rolle att vi skulle klara oss med att bo i bara sovrummet just nu när det finns
matbord, svalka, TVoch radio. Men han kom genast på att det saknades ett kök..... 
Santos såg ut att undra vad vi höll på med, så trots att vi tagit in hans mat intresserade han sig inte alls för den. Han varken tittade eller nosade på fatet. Istället la han sig i sängarna och glodde på oss.

Men det drödje inte länge förrän han somnade. Han är ju en gammal gubbe på 77 (11 hundår x 7), alltså samma som husse Rolle - så deras prommis hade tagit lite på honom.
Men inte på Rolle som är äckligt pigg i värmen trots att svetten rinner på honom. Men dom går inte så där jättelångt nu när det är den här temperaturen som tur är.
Nu får bordet stå kvar inne i sovrummet tills i morgon, det skulle visst bli varmt då också - puh!

SUSIE


6 kommentarer:

Carina sa...

Härligt att ni hittade en lösning... Och att ni fått regn.

Ha det gott! Carina

Ingrid sa...

Det ser ut som om det kommer att bli lite lägre temperaturer nästa vecka i alla fall och det ska bli rätt skönt.Även om jag gillar värme börjar jag tröttna på att gå ständigt svettig och kladdig.
Ha en skön torsdagskväll!
Kram, Ingrid

Rost och rädisor Anette Brunsell sa...

Luftkonditionering är verkligen räddningen denna sommar. Djuren har det också jobbigt. Tror att katten går in bara för att svalka sig och hönsen håller till i skuggan hela dan. Santos njuter nog också av de 23 graderna.
Ni har fått lite mer regn än vi. Fantastiskt vad snabbt gräset hämtat sig och trevligt med grönt.
Mysigt med tornseglare och vilken tur att stackaren blev räddad.
Allt gott
/Anette

Lena i Wales sa...

Vad skönt att ni äntligen fick lite regn!
Jag har varit i Sverige några veckor och sett hur torrt det är, kändes lite höstlikt när man tittade sig omkring, men värmen pekade på sommar.
Air condition är fantastiskt.
Önskar er en skön söndag!

Villrose sa...

Merkelige greier. I fjor var vi inderlig trøtte av regn....
Bra redningsaksjon, og flink hund :)

Anni sa...

Tänk, vi lämnade Storsudret eftersom brunnen sinat, men sedan kom det minst 50 mm (pappas mätare var full, så han vet inte exakt) och då fanns det vatten i brunnen igen!
Nog får man hitta på egna lösningar denna sommar - gillar hur ni kamperar i sovrummet :-)