KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

lördag 28 juli 2018

SLÖA DAGAR

Dagarna bara rusar iväg trots att man inte gör nåt egentligen. Ja, jo, man lagar naturligtvis mat och så vattnar man förstås - det är det enda man orkar med. Städa t.ex. orkar man ju inte göra, varken ute eller inne, det är det alldeles för varmt för!

Och ligga i hängmattan eller bara ligga och sola är absolut inget för oss, det är nåt vi aldrig roat oss med. Även om vi - speciellt jag - gillar att bada. Har faktiskt tävlingssimmat som barn (bröstsim - vad annat *fniss*). Men när vi åker och badar är vi i vattnet, sen går vi upp och klär på oss och åker därifrån! Fast numera blir det inte några dopp i havet längre, vi har ju poolen och det är alldeles för jobbigt att åka hemifrån till ett hundvänligt badställe.

Det var helt klart fel att så just dom i år eftersom dom vill ha MASSOR av vatten. Så jag får vattna dom två gånger om dagen trots att dom är planterade i jättestora krukor/bunkar!

Men trots vattningsjobbet så måste jag säga att jag är enormt nöjd med Zinniorna. Jag älskar färgen och blomformen på dom - förutom hos den där sorten som slog ut jättetidigt och var små och ganska fula! Men dom andra två sorterna......


Så här ser det ut numera på baksidan. Tack vare "kohagens" höga träd så är det inte lika brunt som på framsidan, men det gröna är mestadelen av ogräs. Lövträden börjar fälla sina torra blad, men det värsta är att en del finare barrträd har börjat torka in.....och för dom är det kört. Dom hämtar sig aldrig.....

Idag åkte Rolle iväg på morgonen för att uträtta några ärenden. Hsn skulle till återvinningen, ICA i Hemse och det allra viktigaste; En storloppis ganska nära oss. Jag valde att stanna hemma med Santos, som tittar efter varenda bil som åker förbi. Det kan ju vara husse som kommer hem..... 

I torsdags fyllde jag år. Samma dag som jag skulle till sjukhuset för att göra en uppföljare på min datortomografi. Det var "nåt" i levern som måste kollas med ultraljud, men både kirurgen och dom på röntgen sa att det till 99% inte var nåt att oroa sig för. Dom måste dock kolla för säkerhets skull, vilket kändes skönt.
Vi drog iväg tidigt, jag utan mat eller dryck sen kvällen innan. "Kul" när det är ens födelsedag och dessutom så här äckligt varmt. Hann med några ärenden i Visby innan det var dags klockan 10.00. När jag råkade undslippa mig att det egentligen inte var så kul att göra undersökningen på min födelsedag, så meddelade läkaren mig direkt att allt såg helt OK ut. Det var bara några helt ofarliga nervknutar i levern och jag skulle kunna leva många år till! Bästa födelsedagspresenten jag någonsin fått!!

Vi hade först tänkt äta lunch i Visby, men när vi såg hur mycket folk det är överallt och hur äckligt varmt det var inne i stan, så bestämde vi oss för att åka till Gothem och mexikostället Cantina y Casitas. Där åt vi tillsammans med en del vänner när jag fyllde 70, så vi visste ju att vi gillade maten.
Tyvärr visade det sig att kvalitén hade blivit sämre, så nu är det andra stället vi inte ska äta på igen. 
Rolle överraskade mig dock med att köpa en frusen margerita till mig - och den var det inga kvalitétsfel på!


Idag fortsätter firandet för Rolle bjöd mig på två glas skumpa från en liten flaska när vi kom hem, resten ska drickas ikväll när vi tar ett dopp i poolen. Nu ska vi dock se Formula 1-kvalet som börjar om 2 minuter. Först därefter blir det dopp och skumpa.....

SUSIE
10 kommentarer:

Ingrid sa...

Grattis i efterhand!Hoppas det blir ett skönt dopp i poolen i kväll. Jag går ju och hoppas på regn, men det är väl inget hinder när det gäller poolbad.
Kram, Ingrid

Gunborg Uhno sa...

Grattis Susie. Och grattis till en fin lever.Det där är bra besked.Här går dagarna så fort och jag bara vattnar i växthuset ofta tre gånger om dagen.Förmiddagen var mulen och det kom 10 droppar regn.Och nu har det klarnat upp.Nu får vi hoppas på morgondagen.
Kram/gunsan.

Charlotta sa...

Grattis i efterskott och det var ju en fantastiskt fin present att få veta att de inte hittat någon sjukdom på röntgen. :)
Hoppas du hittar lite svalka och kan njuta av dina underbara zinnior. ♥

Maribel sa...

Hej Susie!
Gratulerar i efterskott, bättre födelsedagspresent kan man inte få.
Dina zinnior är så fina. Idag har vi fått regn i flera omgångar, härligt.
Ha det fint /Marika

Rejane Tazza sa...

Sempre que passe aqui me encanto! Beijos e tudo de bom,chica

Marlise sa...

Herzlichen Glückwunsch zum Geburtstag, nachträglich.
Gesundheit ist das beste Geschenk.
Ja, dieser Sommer ist furchtbar heiß.
Bei euch in Schweden, aber auch hier bei uns.
Ich freue mich auf den Herbst
und hoffe, das wenn wir 4 Wochen nach Halmstad in Urlaub fahren, es kühler ist.
Ihr fahrt ja schon bald aufs Festland.
Das werde ich ja in deinem Blog verfolgen.
Macht es gut, du und Rolle

Grattis på födelsedagen, i efterhand.
Hälsa är den bästa gåvan.
Ja, i sommar är det väldigt varmt.
Med dig i Sverige, men också här med oss.
Jag ser fram emot hösten
och hoppas att när vi åker till Halmstad i 4 veckor är det kallare.
Du kommer snart till fastlandet.
Jag följer det i din blogg.
Det är bra, du och Rolle
Kram Marlise

Anita sa...

Susie! Vilken fantastiskt bra födelsedagspresent! Grattis till dig i efterskott och grattis till det härliga beskedet! Jag anar att skumpan smakade extra bra vid poolen igår kväll.

Dina zinnior är verkligen jättesnygga. Fantastisk färg och kraftiga och fina. Mina blev ju bara skrutt av då rådjuren smaskade i sig dom. Det har väl kommit några ynka blommor på dom men inget värt att visa på bild ens.

Här fick vi regn inatt, hela 4 mm :( Hade hoppats på betydligt mer. Men jag får fortsätta att hoppas. Håller med om att det inte går att göra mycket i den här fuktiga värmen. Bara att ta det lugnt är jobbigt :)

Ha nu en fortsatt skön helg!

Kram Anita

Ölandsvindar sa...

Vattna och sucka, svettas och sucka, leta efter skugga och sucka en gång till, det är vad vi kommer att minnas av den här sommaren. Jag får vara som en hök på tomaterna varefter de mognar för annars blir de kokta i växthuset. Trädgårdens rosenskäror och zinnior slokar så fort jag vänder ryggen till och är dessutom översållade av några äckliga, svarta bladlöss. Roligt då att läsa om några glädjeämnen hos dig! Grattis till födelsedagen och grattis till din friska lever!
Kram från Kerstin

Villrose sa...

Næ, dette med å ligge i solen har aldri vært noe for oss heller, men godt i skyggen nå :) Zinniaen ser jo flott ut. Mine omkom i en velteulykke i drivhuset da de hadde spiret...
Grattis med overstått fødselsdag og godt resultat :)

Carina sa...

Grattis i efterhand till gott besked och ännu en födelsedag :)

Ha det gott! Carina